Bentley Systems viert 'Year in Infrastructure 2023' als baanbrekend voor infrastructuur-intelligentie

Bentley Infrastructure Cloud vergroot de waarde van technische gegevens; iTwin-functies toegevoegd aan Bentley Open-applicaties

SINGAPORE--()--Tijdens de jaarlijkse Year in Infrastructure-conferentie omschreef Bentley Systems, Incorporated (Nasdaq: BSY), het softwarebedrijf voor infrastructuurtechniek, 2023 als een "baanbrekend jaar" voor infrastructuur-intelligentie (infrastructure intelligence). Verwijzend naar projecten van gebruikers benadrukte CEO Greg Bentley hoe infrastructurele organisaties het gebrek aan technische capaciteit overwinnen met strategieën voor infrastructuur-intelligentie. Op de vraag om de door digitale vooruitgang bespaarde techniek-uren te kwantificeren, meldden de finalisten van Going Digital aanzienlijke besparingen van gemiddeld 18%.

Technische gegevens dienen als basis en digital twins dienen als bouwstenen voor infrastructuur-intelligentie. Met het iTwin-platform kunnen technische gegevens in Bentley Infrastructure Cloud (ProjectWise voor projectoplevering, SYNCHRO voor constructie en AssetWise voor asset operations) op elkaar worden afgestemd, opgevraagd en beheerd om de infrastructuur-intelligentie tijdens de levenscyclus van projecten en assets te vergroten. Bentley Systems schat dat de technische gebruikers van het bedrijf minstens 100 miljoen nieuwe unieke digitale componenten per maand verzamelen binnen hun ProjectWise-omgevingen, wat potentiële voordelen biedt op het gebied van infrastructuur-intelligentie voor bouw, exploitatie en onderhoud. Een indicatie dat digital twins mainstream aan het worden zijn, bewijst het aandeel finalisten van de Going Digital Awards dat gebruik maakt van iTwin. Dit is in 2023 gestegen tot 64%.

Greg Bentley belichtte meerdere strategieën voor infrastructuur-intelligentie die organisaties hanteren om de waarde van hun gegevens verder te vergroten, waaronder het hergebruik van digitale componenten, de integratie van bodemmodellering en de integratie van operationele gegevens van IoT-sensoren, drones en zelfs crowdsourcing in altijd groene digital twins. Hij legde ook uit hoe de finalisten van de Going Digital Awards en organisaties in Singapore hun infrastructuur-intelligentie versnellen door gebruik te maken van AI.

Baanbrekende infrastructuur-intelligentie in Singapore

In Singapore, de locatie voor de Year in Infrastructure-conferentie 2023, worden digital twins op grote schaal ingezet om besluitvorming en bedrijfsvoering te optimaliseren:

  • PUB, het nationale wateragentschap van Singapore, werkt samen met Bentley Systems aan een door de National Research Foundation van Singapore gefinancierd project om een nieuw systeem te ontwikkelen voor het in bijna realtime detecteren en lokaliseren van onregelmatigheden en lekken in het watersysteem. Via een high-fidelity digital twin, op AI gebaseerde voorspellende modellen, en kalibratie en simulatie van hydraulische netwerkmodellen kan het project mogelijk bijdragen aan het verbeteren van waterbesparing en de veerkracht van het netwerk.
  • SMRT Trains, het toonaangevende multimodale OV-bedrijf in Singapore, maakt gebruik van AssetWise Linear Analytics-software als basis voor haar Predictive Decision Support System om prioriteiten te stellen bij onderhoud. Dankzij het digital twin-systeem kan SMRT haar doelstellingen op het gebied van servicebetrouwbaarheid halen door onderhoud te optimaliseren.
  • De Singaporese Land Transport Authority (LTA) maakt volledig gebruik van de softwaretoepassingen EMME en DYNAMEQ voor digital twins voor mobiliteit van Bentley Systems voor haar lange- en kortetermijnplanning, waaronder voor operationele verkeersmodellen om de impact van verkeer en planning te analyseren. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van het agent-gebaseerde reisvraagmodel van Bentley Systems.
  • De Singapore Land Authority (SLA) is toonaangevend als het om de aanvaarding van digital twins gaat. dr. Victor Khoo, Director, Survey and Geomatics bij SLA, nam deel aan de Year in Infrastructure-conferentie om het nationale digital twin-traject van Singapore te bespreken. Hij vertelde hoe een 0,225 meter nauwkeurig, landelijk en realistisch netwerk van luchtmetingen wordt geïntegreerd met uitgebreide input van andere kaartgegevensverzamelingen om een complete digital twin van de stad te maken, die vervolgens wordt gedeeld met meerdere instanties en onderzoeksinstituten om de duurzaamheidsinitiatieven van Singapore te ondersteunen.

Infrastructuur-intelligentie versnellen met Bentley Infrastructure Cloud

Na de keynote van Greg Bentley legden de product- en technologieleiders van Bentley Systems uit hoe het aanbod van het bedrijf gebruikers steeds beter helpt om meer infrastructuur-intelligentie uit hun gegevens te halen.

"Bentley Infrastructure Cloud, inclusief ProjectWise, maakt gebruik van digital twins voor infrastructuur om gegevens te ontsluiten en zo AI toe te passen en kennis van de infrastructuur te versnellen", aldus Mike Campbell, Chief Product Officer.

Henry Okralik, Global Director of Digital, WSP Australia, nam deel aan de Year in Infrastructure-conferentie om de voordelen van de keuze voor de datacentrische Bentley Infrastructure Cloud uit te leggen.

"Wij zijn digitaal volwassener geworden en hebben de mogelijkheden van Bentley Infrastructure Cloud kunnen omarmen om de staging en planning van bouwactiviteiten te verbeteren, gegevens over hoeveelheden in verschillende projectfasen te traceren en exporteren, de behoefte aan fysieke bezoeken ter plaatse te verminderen en nog veel meer", aldus Okraglik.

Dankzij bijvoorbeeld het gebruik van ProjectWise, SYNCHRO, iTwin en andere Bentley-producten kon WSP de modelleringstijd met 60% verminderen, de productiviteit met 25% verhogen en de koolstofvoetafdruk met 30% verkleinen bij een spoorwegproject in Melbourne.

Bentley Open-applicaties kunnen meer met iTwin

Om de voordelen van digital twins systematisch te introduceren in de ontwerpfase, kondigde Campbell de toevoeging aan van iTwin-mogelijkheden in Bentley Open-applicaties, voor modellering en simulatie, te beginnen met MicroStation. Met de ingebouwde iTwin-mogelijkheden en workflows kunnen Bentley Open-applicaties tijdens het ontwerpproces automatisch digital twins creëren. Dit stelt gebruikers in staat om in realtime samen te werken, de impact van wijzigingen naadlozer te beoordelen, de werklast te verlagen en infrastructuur-intelligentie te versnellen.

"Digital twins zijn tegenwoordig van cruciaal belang voor de manier waarop infrastructuuractiva worden gebouwd en geëxploiteerd. Nu iTwin-mogelijkheden in Bentley Open-applicaties kunnen worden gebruikt, kunnen al onze gebruikers digital twin-technologie inzetten om hun efficiëntie en effectiviteit tijdens de ontwerpfase te verbeteren", aldus Campbell.

Generatieve AI, powered by iTwin

Het bedrijf omarmde het potentieel van AI om de infrastructuur-intelligentie sneller op te bouwen, en benadrukte zijn bestaande analytische AI-mogelijkheden om activa te monitoren, ondersteund door iTwin, en zijn veelzijdige benadering van generatieve AI tijdens de ontwerpfase. Deze aanpak is gebaseerd op de toewijding van het bedrijf om gebruikers te helpen steeds meer waarde uit hun eigen technische gegevens te halen die zich veilig in Bentley Infrastructure Cloud bevinden, om hun potentieel uit generatieve AI te maximaliseren en er tegelijkertijd voor te zorgen dat elk account expliciete toegang en controle behoudt.

Julien Moutte, Chief Technology Officer, gaf voorbeelden van generatieve AI voor infrastructuurtechnieken, te beginnen met een AI-agent die ingenieurs helpt bij het verder optimaliseren van de lay-out van locaties door gebruik te maken van ontwerpen en gegevens van eerdere projecten. Ook liet hij zien hoe generatieve AI kan worden toegepast om de tijd die aan projectdocumentatie wordt besteed te minimaliseren door de productie van tekeningen met doelgerichte annotaties te automatiseren.

"Wij zijn van mening dat de generatieve AI-functies van iTwin ingenieurs zullen ondersteunen door het werk dat ze al doen te verbeteren. We zien dat iTwin een copiloot wordt om betere besluitvorming te ondersteunen, steeds terugkerende taken te verminderen en de ontwerpkwaliteit te verhogen. Dit kan helpen om de kloof in de capaciteit van ingenieurs te dichten, niet alleen door huidige ingenieurs in staat te stellen om meer te produceren, maar ook door een meer lonende werkervaring mogelijk te maken, waardoor toekomstige ingenieurs worden verleid zich aan te sluiten bij de bedrijfstak die infrastructuur ontwikkelt", aldus Moutte.

##

Over Bentley Systems

Bentley Systems (Nasdaq: BSY) is het softwarebedrijf voor infrastructuurtechniek. We bieden innovatieve software om de infrastructuur van de wereld vooruit te helpen, waarbij we zowel de wereldeconomie als het milieu ondersteunen. Onze toonaangevende softwareoplossingen worden gebruikt door professionals en organisaties van elke omvang, voor het ontwerp, de bouw en de exploitatie van wegen en bruggen, spoor en openbaar vervoer, water en afvalwater, openbare werken en nutsvoorzieningen, gebouwen en campussen, mijnbouw en industriële voorzieningen. Ons aanbod, aangedreven door het iTwin-platform voor digital twins voor infrastructuur, omvat MicroStation en Bentley Open-applicaties voor modellering en simulatie, de software van Seequent voor geoprofessionals en Bentley Infrastructure Cloud met ProjectWise voor projectoplevering, SYNCHRO voor bouwbeheer en AssetWise voor activabeheer. De 5.000 collega's van Bentley Systems genereren een jaarlijkse omzet van meer dan 1 miljard USD in 194 landen.
www.bentley.com/

© 2023 Bentley Systems, Incorporated. Bentley, het Bentley-logo, Bentley Infrastructure Cloud, Bentley Open, AssetWise, EMME, DYNAMEQ, iTwin, MicroStation, ProjectWise, Seequent en SYNCHRO zijn gedeponeerde of niet-gedeponeerde handelsmerken of servicemerken van Bentley Systems, Incorporated of een van haar directe of indirecte volledige dochterondernemingen. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

Contacts

Perscontact:
Christine Byrne
+1 203 805 0432
Christine.Byrne@bentley.com
Volg ons op X:
@BentleySystems

Contacts

Perscontact:
Christine Byrne
+1 203 805 0432
Christine.Byrne@bentley.com
Volg ons op X:
@BentleySystems