xSuite Benelux neemt deel aan E-Invoicing Conference in Brussel

Softwarefabrikant presenteert oplossingen voor crediteurenfactuurautomatisering (APIA) en inkoop, en informeert bezoekers over internationale e-facturering, portaaloplossingen en ViDA

MAASTRICHT, Nederland & BRUSSEL, België--()--Het onderwerp e-facturering is van even groot belang voor financiën als voor IT. De E-Invoicing Conference die op 24 oktober 2023 in Brussel wordt gehouden, richt zich specifiek op de behoeften van deze afdelingen. Het evenement, dat in hybride formaat plaatsvindt, zal uitgebreide informatie bieden over het gebruik en de wettelijke vereisten van e-facturering en zal een overzicht geven van waar de Belgische B2B-bedrijven staan wat betreft de introductie van deze technologie. Als Bronze Sponsor van de congresdag presenteert xSuite zijn oplossing voor crediteurenfactuurautomatisering (op locatie), die geschikt is voor elke SAP-omgeving.

Eind 2022 publiceerde de Europese Commissie haar voorstel voor een richtlijn ter modernisering van het btw-stelsel in de EU (ViDA). Het basiskader voor de implementatie van een factuurrapportagesysteem is dus ook in België vastgelegd. Bezoekers van de E-Invoicing Conference zullen erachter komen welk model haalbaar is voor het uitwisselen van B2B-factuurgegevens met de belastingdienst en hoe technologische hindernissen kunnen worden geïdentificeerd en aangepakt bij het verbinding maken met e-factuurportalen. Bovendien krijgen bezoekers volop de gelegenheid om te leren hoe zij de verdere digitalisering van inkoopprocessen kunnen bevorderen.

xSuite is een expert op het gebied van elektronische factuurverwerking in SAP, met een schat aan ervaring op basis van meer dan 800 tot nu toe voltooide projecten. “Wij zien ViDA als een sterke impuls voor verdere digitalisering in België, omdat het e-facturering in B2B ook in dit land de beslissende impuls zal geven,” verklaart Hans Willems, Managing Director van xSuite Benelux BV. “In projecten blijkt e-facturering een revolutie te zijn, omdat het organisaties in staat stelt binnenkomende facturen 100% digitaal te verwerken en goed te keuren, zonder enige mediaonderbrekingen.”

In Brussel zal xSuite toelichten welke bedrijven bijzondere aandacht moeten besteden aan e-factureringsprojecten en hoe ze de ontvangst van facturen kunnen verbinden met upstream-processen bij de inkoop. Het doel hier is om digitale inkoop- en factureringsprocessen te koppelen op een manier die een volledig procure-to-pay (P2P)-scenario creëert. Het evenementenprogramma van de E-Invoicing Conference besteedt evenveel aandacht aan e-inkoop als aan elektronische facturering. Beide disciplines richten zich op het verder digitaliseren en optimaliseren van financiële processen en inkoopactiviteiten. Het eindresultaat is een end-to-end digitale workflow, een holistische benadering ten aanzien van financieel beheer en inkoop die gebruik maakt van digitale tools en processen om efficiëntie, controle en kostenbesparingen te stimuleren.

Informatie over evenementen:
E-Invoicing Conference
24 oktober 2023
Plaats: conferentiecentrum BluePoint Brussel, A. Reyers Ln 80, 1030 Brussel

Informatie en registratie: https://heliview.com/e-invoicing-belgium/

Over xSuite

Met kantoren in Europa, Azië en de VS, ervaring in verschillende sectoren en bovendien meerdere SAP-oplossingen, is xSuite een topvernieuwer in het optimaliseren van SAP-gebaseerde P2P-workflows, het leveren van software en het implementeren van oplossingen voor meer dan 1.300 klanten. Het bedrijf is een vertrouwde partner geworden bij het moderniseren van AP-systemen en het automatiseren van handmatige, op papier gebaseerde processen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

xSuite Benelux:
Hans Willems
Managing Director
xSuite Benelux BV
Tel.: +31 (43) 760 01-20
info.benelux@xsuite.com
www.xsuite.com

Contacts

xSuite Benelux:
Hans Willems
Managing Director
xSuite Benelux BV
Tel.: +31 (43) 760 01-20
info.benelux@xsuite.com
www.xsuite.com