Een derde van de Europese senior AI-professionals gelooft niet dat C-Suite-leiders de risico's en voordelen van AI begrijpen

Uit onderzoek van Dataiku en Databricks blijkt dat iets minder dan de helft van de Europese Senior AI-professionals vindt dat AI meer officiële regelgeving nodig heeft

LONDEN & PARIJS--()--Dataiku, het platform voor Everyday AI, onthulde vandaag, samen met Databricks, de bevindingen van een wereldwijde enquête uitgevoerd onder senior AI-professionals bij grote ondernemingen. De respondenten beantwoordden onder andere vragen over generatieve AI, uitgaven aan AI-tools en ROI, bereik van AI-use-cases en meer.

De resultaten van het wereldwijde onderzoek, onder 400 respondenten, laten zien dat Europese senior AI-professionals Generative AI vaker beschouwen als een revolutie die de manier waarop we werken zal veranderen (29%), in vergelijking met de VS (23%).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.