Jacobi Asset Management kondigt lancering eerste Bitcoin ETF van Europa aan op Euronext Amsterdam

  • Eerste op de beurs verhandelde aandeleninstrument voor institutionele beleggers om toegang te krijgen tot Bitcoin in Europa
  • Grootste beurs wereldwijd die een Bitcoin spot ETF noteert
  • Eerste primaire notering van een cryptofonds in Nederland

LONDEN--()--Als primeur in Europa, kondigt Jacobi Asset Management (Jacobi) de lancering aan van de Jacobi Bitcoin ETF (de “ETF”) (BCOIN, ISIN: GG00BMTPK874) die vanaf juli genoteerd zal zijn op Euronext Amsterdam, onderdeel van Euronext, de toonaangevende pan-Europese handelsbeurs.

De handel in de Jacobi Bitcoin ETF, die in oktober 2021 goedkeuring kreeg van de Guernsey Financial Services Commission (GFSC), begint in juli op de Euronext Amsterdam Exchange onder de ticker BCOIN. De bewaarnemingsdiensten zullen worden verzorgd door Fidelity Digital AssetsSM, terwijl Flow Traders en DRW de handel zullen faciliteren als market makers.

Aan het woord is CEO Jamie Khurshid: "De Jacobi Bitcoin ETF zal beleggers toegang geven tot de onderliggende prestaties van deze enerverende activaklasse via een gevestigde en vertrouwde beleggingsstructuur. Ons doel bij Jacobi is om beleggingen in digitale activa voor institutionele en professionele beleggers eenvoudiger en meer vertrouwd te maken. We verheugen ons zeer op de samenwerking met al onze belangrijkste partners, waaronder Fidelity Digital Assets en Flow Traders, die ons vanaf het begin hebben gesteund en een integraal onderdeel zijn van deze Europese primeur met onze notering op Euronext Amsterdam".

Hij voegde daaraan toe: "Dit is een belangrijke stap voorwaarts voor Jacobi Asset Management. Wij hebben een ambitieuze visie en kijken ernaar uit om zeer binnenkort een innovatieve productpijplijn op de markt te brengen."

"We vinden het geweldig om op te treden als lead market maker voor Europa's eerste Bitcoin ETF, wat een nieuwe mijlpaal is in de ontwikkeling van de institutionele digitale activaruimte. Dit is ook in lijn met de groeiende vraag van institutionele beleggers die hun portefeuilles willen diversifiëren door Bitcoin en andere digitale activa toe te voegen. Flow Traders is al lange tijd een voorstander van het mogelijk maken van blootstelling aan digitale activa en we zijn verheugd om met Jacobi Asset Management samen te werken aan deze lancering", aldus Edd Carlton, Institutional Digital Asset Trader bij Flow Traders.

Juridische ondersteuning tijdens het regelgevings- en noteringsproces werd verleend door het onafhankelijke Nederlandse advocatenkantoor Kennedy Van der Laan.

Emanuel van Praag, advocaat van Kennedy Van der Laan merkte op: "De eerste beursgenoteerde crypto ETF in de EU is inderdaad een prestatie om trots op te zijn en we zijn blij dat we Jacobi Asset Management hebben kunnen bijstaan om dit doel te bereiken."

Jacobi Asset Management zal Europese institutionele en professionele beleggers via een eenvoudig beleggingsvehikel tegen een jaarlijkse beheervergoeding van 1,5% toegang bieden tot de Jacobi Bitcoin ETF.

Ga voor meer informatie naar Jacobiam.com

- Einde -

Over Jacobi Asset Management

Jacobi werd in mei 2021 gelanceerd om de toekomst van digitaal vermogensbeheer vorm te geven en wordt geleid door CEO Jamie Khurshid, een voormalig investeringsbankier van Goldman Sachs en pionier op het gebied van regelgevingstransparantie in financiële markten. Jacobi brengt een divers team van blockchain-, technologie-, investerings- en regelgevingsdeskundigen samen, diepgeworteld in de kapitaalmarkten met een overtuigende reputatie in distributed ledger-technologie en digitaal vermogensbeheer.

Belangrijke informatie over openbaarmaking en disclaimer

Jacobi Asset Management biedt zijn diensten uitsluitend aan institutionele, professionele en geavanceerde cliënten. Elke belegging brengt risico's met zich mee en de waarde van een belegging kan zowel dalen als stijgen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Geneva Loader
Jacobi Asset Management
Tel: +44 (0)3330 165 232
E-mail: Geneva@jacobiam.com

Vragen vanuit de media:
The Realization Group namens Jacobi Asset Management
Helen Disney
helen.disney@therealizationgroup.com
M: +44 7792 376546

Contacts

Geneva Loader
Jacobi Asset Management
Tel: +44 (0)3330 165 232
E-mail: Geneva@jacobiam.com

Vragen vanuit de media:
The Realization Group namens Jacobi Asset Management
Helen Disney
helen.disney@therealizationgroup.com
M: +44 7792 376546