Slate Asset Management zet zijn Europese expansie voort met overname essentiële vastgoedportefeuille van ongeveer € 90,0 miljoen in Oostenrijk en Slowakije

LONDEN en FRANKFURT, Duitsland--()--Slate Asset Management (‘Slate’), een wereldwijd alternatief investeringsplatform gericht op vastgoed, kondigde vandaag de overname aan van een portefeuille van essentiële vastgoedactiva in Oostenrijk en Slowakije voor ongeveer € 90 miljoen. Met deze overname breidt Slate zijn Europese platform uit naar twee nieuwe, centraal gelegen en snelgroeiende markten en vergroot de onderneming haar blootstelling aan essentiële vastgoedactiva van hoge kwaliteit.

De portefeuille omvat ongeveer 66.000 vierkante meter verdeeld over negen gebouwen met één huurder, die allemaal op lange termijn verhuurd zijn aan OBI, een van Europa's grootste doe-het-zelfzaken en marktleider in Oostenrijk en Duitsland. Zes van de OBI-winkels zijn geografisch verspreid over Oostenrijk, waaronder het Oostenrijkse hoofdkantoor van OBI in Wenen, dat centraal gelegen is op loopafstand van het openbaar vervoer en verschillende grote woonwijken. De drie Slowaakse activa zijn verhuurd op de lange termijn, van hoge kwaliteit en goed gelegen in grotere Slowaakse steden.

De overname bouwt verder voort op de succesvolle staat van dienst van Slate binnen de essentiële vastgoedsector in heel Europa. Essentieel vastgoed is een defensieve beleggingscategorie gebleken, met veerkrachtige inkomstenstromen en sterke beleggingsfundamenten. Met name de ijzerwaren- en doe-het-zelfsector heeft de afgelopen jaren sterk gepresteerd en heeft tijdens de pandemie bewezen goed bestand te zijn tegen de crisis, waarbij winkels op grote schaal in bedrijf zijn gebleven.

"Wij zijn verheugd dat wij weer een gestabiliseerde, inkomstengenererende, essentiële vastgoedportefeuille kunnen verwerven, waarmee wij voet aan de grond krijgen in twee snel groeiende Europese markten", aldus Brady Welch, Founding Partner bij Slate Asset Management. "OBI is een vaste waarde in het Europese doe-het-zelf-landschap met consistent sterke prestaties. Deze transactie vergroot niet alleen onze blootstelling aan een marktcategorie die heeft bewezen noodzakelijk en zeer defensief te zijn, maar breidt ook ons relatienetwerk verder uit met een gediversifieerde groep toonaangevende leveranciers van essentiële goederen in Europa."

Schoenherr Attorneys at Law, Drees&Sommer, Gleeds en KPMG adviseerden Slate bij deze transactie, die naar verwachting in januari 2022 zal worden afgerond.

Over Slate Asset Management

Slate Asset Management is een wereldwijd alternatief beleggingsplatform dat zich richt op vastgoed. Wij richten ons op fundamentele activa met als doel op lange termijn waarde te creëren voor onze investeerders en partners. Het platform van Slate omvat diverse beleggingsstrategieën, waaronder opportunistische beleggingen, waardevermeerderings-, core plus- en schuldbeleggingen. We worden ondersteund door uitzonderlijke mensen en flexibel kapitaal, waardoor we een breed scala aan aantrekkelijke investeringsmogelijkheden kunnen creëren en uitvoeren. Ga naar slateam.com voor meer informatie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Slate Asset Management
Karolina Kmiecik
Karolina@slateam.com

Contacts

Slate Asset Management
Karolina Kmiecik
Karolina@slateam.com