TRADE REPUBLIC KONDIGT ZIJN INTREDE OP DE NEDERLANDSE MARKT AAN EN BRENGT DAARMEE DE DEMOCRATISERING VAN DE KAPITAALMARKTEN VOOR ALLE EUROPEANEN EEN STAP DICHTER

- Europa's grootste neo-broker Trade Republic opent zijn wachtlijsten voor klanten in Nederland en Italië, op dezelfde dag van zijn officiële lancering in Spanje.

- In amper 24 maanden heeft Trade Republic het vertrouwen gewonnen van meer dan 1 miljoen klanten in Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk, die de app van Trade Republic gebruiken als een startschermapp om hun vermogen op te bouwen en te beheren.

- Met meer dan 6 miljard euro aan klantvermogen is Trade Republic uitgegroeid tot een van de grootste spaarplatforms op de Europese markt

- Nederlandse ingezetenen kunnen zich nu inschrijven op een wachtlijst om als een van de eersten toegang te krijgen tot Trade Republic, zodat ze binnenkort in een paar minuten een rekening kunnen openen en toegang krijgen tot diensten van topniveau zonder commissie te moeten betalen.

BERLIJN--()--Europa's grootste neo-broker Trade Republic opent zijn wachtlijsten voor klanten in Nederland en Italië, op dezelfde dag van zijn officiële lancering in Spanje. Nederlandse ingezetenen die zich inschrijven op de wachtlijst, kunnen binnenkort een rekening openen bij Trade Republic en hun geld in minder dan acht minuten aan het werk zetten – eenvoudig en zonder commissie te moeten betalen.

Trade Republic werd opgericht in 2015 en was de eerste broker die beleggingen zonder commissie aanbood in Duitsland. Vandaag is het een van de grootste neo-brokers in Europa. Consumenten houden van het disruptieve prijsmodel en de intuïtieve app die een volledig nieuwe gebruikerservaring creëert, geschikt voor zowel beginnende als ervaren beleggers. Sinds zijn lancering in mei 2019 heeft Trade Republic zijn productaanbod voortdurend uitgebreid. Het huidige aanbod omvat aandelen, indexfondsen (ETF's), cryptomunten en derivaten, naast 4.000 gratis aandelen- en ETF-spaarplannen die zijn ontworpen voor vermogensopbouw op lange termijn. Het bedrijf heeft het vertrouwen gewonnen van meer dan 1 miljoen klanten die de app van Trade Republic als hun startschermapp gebruiken en samen een totaal vermogen van 6 miljard euro hebben opgebouwd. Daarmee is Trade Republic een van de grootste spaarplatforms op de markt. Als Duitse bankinstelling staat Trade Republic onder toezicht van de Deutsche Bundesbank (de Duitse centrale bank) en BaFin (de Duitse financiële toezichthouder). Trade Republic biedt zijn klanten een depositogarantie van maximaal 100.000 euro.

Met de lancering van zijn diensten in Spanje en de opening van zijn wachtlijst in Nederland en Italië zet Trade Republic belangrijke stappen naar zijn internationale expansie. Het bedrijf zal binnenkort in zes Europese landen actief zijn. “De pensioenkloof is een groot probleem voor mensen in heel Europa”, licht Christian Hecker, medeoprichter van Trade Republic, toe. “De Europeanen staan voor dezelfde uitdaging: zij moeten voor hun oude dag zorgen in een klimaat dat wordt gekenmerkt door lage rentevoeten, inflatie en demografische veranderingen”.

“Wij willen dat iedereen deelneemt aan de economische groei. Wij vinden dat iedereen, en niet alleen de bevoorrechte enkeling, de kans moet krijgen om deel te nemen aan de economie. Het is dan ook onze ambitie iedereen in Nederland de mogelijkheid te bieden om op een veilige, gemakkelijke en handige manier te sparen, te beleggen en te handelen op de wereldwijde kapitaalmarkten. De participatie op de kapitaalmarkten is de laatste tijd toegenomen: 1 op de 5 Nederlandse huishoudens belegt, maar vele laten de kapitaalmarkten nog steeds links liggen omdat ze er te weinig vertrouwen in hebben of er moeilijk toegang toe kunnen krijgen. Wij geloven dat wij als innovatieve Duitse bankinstelling hen kunnen ondersteunen met een intuïtieve, eenvoudige en transparante app die hen helpt hun geld aan het werk te zetten en hun spaargeld te laten groeien”, aldus Christian Hecker.

Trade Republic rekent geen commissie aan maar slechts een vast bedrag van één euro per transactie, ongeacht de omvang van de order of het verhandelde aandeel, om zijn externe kosten te dekken. Klanten hebben toegang tot aandelen van bedrijven uit de hele wereld, realtime gegevens, prijsalerts en een breed scala aan ordertypes. Bovendien profiteren ze van verlengde openingstijden: van 7.30 tot 23.00 uur.

“Wij zien niet in waarom klanten meer zouden moeten betalen voor beleggingen in Europese of Amerikaanse aandelen. Vooral Nederlandse klanten zijn gewend dat zij tot 20 euro moeten betalen voor elke transactie in buitenlandse aandelen”, zegt Christian Hecker. Bovendien kunnen klanten ervoor kiezen om via geautomatiseerde spaarplannen in meer dan 4.000 aandelen en ETF's te beleggen – en dat vanaf slechts 10 euro. Deze spaarplannen, die bedoeld zijn om bij te dragen tot de vermogensopbouw op lange termijn van particuliere beleggers, zijn volledig gratis.

De app van Trade Republic is beschikbaar voor de besturingssystemen iOS en Android en kan gratis worden gedownload in de App Store en Google Play.

AANVULLENDE INFORMATIE:
Website I Facebook I Twitter

Over Trade Republic

Het is de missie van Trade Republic om miljoenen Europeanen klaar te stomen voor het creëren van welvaart met veilige toegang tot kapitaalmarkten. Het bedrijf is een van de pioniers geweest op het gebied van commissievrij beleggingsbeheer en heeft gestreden om de toetredingsdrempels voor banken en meer traditionele makelaars te slechten. Met meer dan een miljoen klanten is Trade Republic de startscherm-app voor veel Europeanen om hun vermogen te beheren. Het biedt aandelenbeleggingen zonder variabele kosten, evenals gratis fractionele aandelen- en ETF-spaarplannen. Trade Republic is een technologiebedrijf onder toezicht van de Bundesbank en BaFin. Als Europa's grootste neo-broker heeft Trade Republic investeringen ontvangen van Accel, Creandum, Founders Fund, Project A, Sequoia, TCV en Thrive Capital. Met een waardering van meer dan $ 5 miljard is Trade Republic een van de meest waardevolle particuliere FinTechs in Europa. Het in Berlijn gevestigde bedrijf werd in 2015 opgericht door Christian Hecker, Thomas Pischke en Marco Cancellieri en heeft meer dan 500 mensen in dienst.

Contacts

AARZEL NIET OM RECHTSTREEKS CONTACT MET ONS OP TE NEMEN:

Gunther De Backer
gunther@backstagecom.be

Contacts

AARZEL NIET OM RECHTSTREEKS CONTACT MET ONS OP TE NEMEN:

Gunther De Backer
gunther@backstagecom.be