Zynga rondt overname van mobiele game-ontwikkelaar StarLark af; breidt gameportfolio uit met hitfranchise, Golf Rival

  • Levert Zynga een getalenteerd ontwikkelingsteam en een nieuwe hitfranchise op
  • Breidt de internationale voetafdruk van Zynga uit met een studio in China
  • Voegt nieuwe projecten toe die in vroege ontwikkeling zijn
  • Zynga zal de richtlijn voor het hele jaar 2021 bijstellen tijdens de rapportage van de financiële resultaten over het derde kwartaal van 2021 op 8 november 2021

Zynga Closes Acquisition of Mobile Game Developer StarLark; Expands Game Portfolio with Hit Franchise, Golf Rival (Graphic: Business Wire)

SAN FRANCISCO--()--Zynga Inc. (Nasdaq: ZNGA), een wereldleider in interactief entertainment, heeft vandaag aangekondigd dat het de overname van StarLark, ontwikkelaar van de snelgroeiende en op één na grootste mobiele golfgame ter wereld, Golf Rival, van Betta Games voor $ 525 miljoen in contanten en aandelen, heeft afgerond.

StarLark brengt het getalenteerde ontwikkelingsteam achter de populaire mobiele game, Golf Rival, waar spelers van alle niveaus het tegen elkaar op in realtime speler-tegen-speler-wedstrijden, inclusief multiplayer-toernooien op spectaculaire banen met aanpasbare uitrusting, naar Zynga. De overname breidt ook de internationale aanwezigheid van Zynga uit door een nieuwe in China gevestigde studio op te richten met toegang tot de creatieve talentenpool van de regio. StarLark blijft geleid door de oprichter en algemeen directeur, Henry You, en het huidige managementteam. StarLark heeft nog meer projecten in ontwikkeling.

“We kunnen niet blijer zijn om het buitengewoon getalenteerde team van StarLark bij Zynga te verwelkomen”, zei Frank Gibeau, Chief Executive Officer van Zynga. “StarLark en Zynga delen een gemeenschappelijke visie: mensen via games bij elkaar brengen. Met Golf Rival, breiden we het portfolio van Zynga uit met een nieuwe hitfranchise en vestigen we een aanwezigheid als ontwikkelaar in China, een land met ongeëvenaard technisch en creatief talent. Als een gecombineerd team bevinden we ons in een goede positie om samen sneller te groeien.”

“StarLark deelt een gemeenschappelijke passie met Zynga voor het samenbrengen van mobiele gamers van overal ter wereld. Door samen te werken met Zynga krijgen we toegang tot de uitgebreide wereldwijde middelen en expertise van het bedrijf, terwijl we doorgaan met het ontwikkelen van nieuwe en opwindende content voor spelers”, zei Henry You, oprichter en algemeen directeur van StarLark. “We zijn verheugd om aan het volgende hoofdstuk van ons traject te beginnen met Zynga, een wereldleider in mobiel gamen.”

Deze overname gaat in op 5 oktober 2021. Zynga verwacht haar richtlijn voor het hele jaar 2021 bij te werken tijdens zijn rapportage van de financiële resultaten over het derde kwartaal van 2021 op maandag 8 november.

Opmerking van de redactie:

Belangrijke kunst- en uitzendingsmiddelen voor gebruik zijn beschikbaar via de volgende link: https://www.dropbox.com/sh/89wkhslxyahx40b/AACLP9FV4kja4SDozzWJCXLya?dl=0

Over Zynga Inc.

Zynga is een wereldmarktleider in interactief entertainment met een missie om de wereld via games te verbinden. Met een enorm wereldwijd bereik in meer dan 175 landen en regio's, heeft Zynga een gevarieerde portfolio van populaire gamefranchises die meer dan vier miljard keer zijn gedownload op mobiele apparaten, waaronder CSR Racing™, Empires & Puzzles™, Hair Challenge, Harry Potter: Puzzles & Spells, High Heels!, Merge Dragons!™, Merge Magic!™, Queen Bee™, Toon Blast™, Toy Blast™, Words With Friends™ en Zynga Poker™. Met Chartboost, een toonaangevend platform voor mobiel adverteren en het genereren van inkomsten, is Zynga een toonaangevend platform van de volgende generatie met de mogelijkheid om programmatische advertenties en opbrengsten op schaal te optimaliseren. Zynga is in 2007 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in Californië en vestigingen in Noord-Amerika, Europa en Azië. Ga voor meer informatie naar www.zynga.com of volg Zynga op Twitter, Instagram, Facebook of de blog van Zynga.

Toekomstgerichte uitspraken

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen in de zin van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995, met inbegrip van verklaringen die onder meer betrekking hebben op: ons vermogen om de beoogde voordelen van onze overname van Beijing StarLark Technology Co., Ltd. te realiseren. (“StarLark)” en de Golf Rival-franchise voor mobiele games, inclusief de groei van de Golf Rival-franchise, de ontwikkeling van toekomstige games en het aantrekken en behouden van belangrijk ontwikkelings- en ander personeel. Toekomstgerichte uitspraken omvatten vaak woorden zoals ‘geraamd’, ‘gepland’, ‘van plan zijn’, ‘zullen’, ‘anticiperen’, ‘geloven’, ‘richten op’, ‘verwachten’, en andere uitspraken in de toekomende tijd die in het algemeen toekomstgericht zijn. Deze toekomstgerichte uitspraken zijn geen garantie voor toekomstige prestaties en weerspiegelen de huidige verwachtingen van het management. De verwezenlijking of het succes van de zaken die zijn opgenomen in dergelijke toekomstgerichte uitspraken omvatten aanzienlijke risico’s, onzekerheden en veronderstellingen, en onze werkelijke resultaten kunnen wezenlijk afwijken van de voorspelde of geïmpliceerde resultaten. In dergelijke toekomstgerichte uitspraken, die gebaseerd zijn op informatie die ons ter beschikking stond op de datum van dit bericht, moet geen overmatig vertrouwen worden gesteld. Wij gaan geen verplichting aan om dergelijke uitspraken te actualiseren. Meer informatie over deze risico’s, onzekerheden en veronderstellingen, en aanvullende factoren die ervoor kunnen zorgen dat werkelijke resultaten afwijken, zijn, of worden, in meer detail beschreven in onze publieke dossiers bij de Securities and Exchange Commission (de ‘SEC’), waarvan kopieën verkregen kunnen worden door onze website voor investeerdersrelaties te bezoeken op http://investor.zynga.com of de website van de SEC op www.sec.gov.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Investeerdersrelaties:
Rebecca Lau
Investors@zynga.com

Mediarelaties:
Sarah Ross
Saross@zynga.com

Contacts

Investeerdersrelaties:
Rebecca Lau
Investors@zynga.com

Mediarelaties:
Sarah Ross
Saross@zynga.com