Ter gelegenheid van Afrikadag pakt Casablanca Finance City (CFC) de misvattingen over het continent aan

CFC heeft een ongekende talkshow ontwikkeld om Afrika te promoten met getuigenissen van experts en investeerders

CASABLANCA, Marokko--()--Casablanca Finance City (CFC) (https://CasablancaFinanceCity.com), het toonaangevende financiële centrum in Afrika, viert Afrika door het produceren van een web-tv-programma, CFC Talks - Special Africa Day https://bit.ly/3vMGMl0), om de veelvoorkomende misvattingen over het continent aan te pakken en het bewustzijn van het potentieel ervan te vergroten door een positieve kijk op de Afrikaanse realiteit te bieden, zonder echter de uitdagingen waarmee Afrika wordt geconfronteerd te negeren.

"De transformatie die Afrika de afgelopen decennia heeft doorgemaakt, is opmerkelijk. In Casablanca Finance City willen we onze rol spelen bij het veranderen van de verhaallijn," aldus dhr. Said Ibrahimi, CEO van CFC, wiens gemeenschap meer dan 200 aangesloten bedrijven samenbrengt.

CFC Talks - Special Africa Day (https://bit.ly/3vMGMl0), dat bedoeld is voor een continentaal en internationaal publiek en dat online gepost werd op dinsdag 25 mei, gaf het woord aan een panel van experts en investeerders. Deze 'Afrikaanse believers' gaven inzicht in hun succesverhalen in Afrika en in het potentieel van het continent op het gebied van digitale transformatie, infrastructuur en financiering van duurzame groei.

Terwijl hij het succes van mobiel betalen in Afrika beschreef, benadrukte dhr. Lacina Koné, Managing Director van Smart Africa, de beslissende bijdrage van het continent op dit gebied: "In Afrika hebben we momenteel ongeveer 63% van het mobiele geld in bezit. Mobiel betalen werd geboren in Afrika in de context van Afrika en domineert de wereld van vandaag. Dit toont het vermogen van de landen van het Zuiden aan om een voorbeeld te stellen voor die van het Noorden."

In een commentaar op de prioritaire infrastructuurbehoeften van Afrika stelde dhr. Raza Hasnani, Managing Director, hoofd Infrastructure Investments bij Africa50: “Infrastructuur zou een belangrijk onderdeel moeten zijn van elk herstelprogramma na een pandemie. Gezien de beperkte middelen van overheden, is het aantrekken van kapitaal uit de particuliere sector de sleutel tot het overbruggen van de financiële kloof.”

De toekomst van Afrika na de crisis stond centraal in de gesprekken. “Tijdens de pandemie bracht de Afrikaanse Unie wekelijks de staatshoofden en ministers van Financiën van het continent samen om vorm te geven aan het nieuwe kader voor het werven van meer fondsen en het bepalen van onze behoeften. Wat we vieren is het begin van de dag van verenigd Afrika, Afrikadag is de dag van verenigd Afrika,” verklaarde Lionel Zinsou, voormalig premier van Benin en mede-oprichter van SouthBridge Group.

Link om het volledige programma te bekijken: https://bit.ly/3wHjPQn.

Gedistribueerd door APO Group voor Casablanca Finance City (CFC).

Volg ons op:
Twitter: https://bit.ly/3yTjI6e.
LinkedIn: https://bit.ly/3uENsQR.
Website: www.CasablancaFinanceCity.com.

Over CFCA:
Casablanca Finance City (CFC) is een Afrikaans financieel en zakelijk centrum dat zich inzet voor de toekomst van het continent. CFC is uniek gelegen en uitgerust om u te verbinden met andere zakelijke hubs en markten over de hele wereld.

CFC biedt een stabiele omgeving, gelokaliseerde expertise en een ondersteunend netwerk om toegang te krijgen tot de kansen van Afrika en tegelijkertijd de complexiteit ervan te verminderen.

De 200 leden van CFC zijn actief in 50 Afrikaanse landen vanuit Casablanca, met een warm welkom, een mediterraan kustklimaat en uitzonderlijke natuurlijke schoonheid.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Marie-Noelle Samake
marie@apo-opa.com, +41 21 547 44 44

Contacts

Marie-Noelle Samake
marie@apo-opa.com, +41 21 547 44 44