Disruptive.Asia constateert dat China vorderingen boekt wat betreft chiponafhankelijkheid te midden van wereldwijd tekort aan halfgeleiders

LONDEN--()--Disruptive.Asia merkt op dat een wereldwijd tekort aan halfgeleiders naar verwachting zal aanhouden tot ten minste volgend jaar, wat - samen met geopolitieke spanningen, COVID-19 en andere factoren - de kwetsbaarheid van de wereldwijde toeleveringsketen voor halfgeleiders in de schijnwerpers heeft gezet. Terwijl het bemoedigend is dat verschillende landen hun binnenlandse capaciteiten voor het maken van chips versterken - met name China, dat op dit gebied al vooroploopt - geven spelers op de markt van halfgeleiders aan dat onafhankelijkheid het evenwicht in de wereldwijde toeleveringsketen zou moeten herstellen in plaats van deze te vervangen.

Disruptive.Asia is van mening dat het huidige chiptekort het gevolg is van het uitvaardigen van de Amerikaanse exportregels die bedrijven die gebruik maken van Amerikaanse technologie in een deel van het chipproductieproces, verhinderen zaken te doen met Huawei. Disruptive.Asia heeft gehoord van C-level leidinggevenden van Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) dat het hardhandige optreden van de VS tegen de export van chips naar China heeft gezorgd voor het haastig aanleggen van chipsetvoorraden, wat op korte termijn heeft geleid tot onevenwichtigheid in de toeleveringsketen.

De acties van de VS hebben China ertoe aangezet om zijn eigen chipsetcapaciteiten te versterken om minder afhankelijk te zijn van westerse bedrijven, met als doel om tot 2025 te zorgen voor de onafhankelijkheid van de binnenlandse chipsetsector. Volgens Li Ke van de China Semiconductor Industry Association wordt verwacht dat, nu China al aanwezig is in elk deel van de 28nm-technologie-industrieketen, de 28-nm-chips van China dit jaar volwassen zullen worden.

China boekt ook vooruitgang met kleinere nodes, waarbij 14-nm-chips die geproduceerd worden door Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC) een groeiende bron van inkomsten voor het bedrijf worden en naar verwachting in 2022 volwassen zullen worden. Ondertussen voorspelde een rapport van Goldman Sachs in juli 2020 dat SMIC in 2023 zou kunnen beginnen met het produceren van 7-nm-chips.

Ongeacht hoe de geografische overconcentratie van de wereldwijde toeleveringsketen van chips wordt aangepakt, is het tekort aan chips naar het oordeel van Disruptive.Asia het meest directe probleem - en het is een probleem dat niet snel zal verdwijnen. Daarom plannen spelers op de markt voor halfgeleiders omvangrijke investeringen in nieuwe fabrieken om de capaciteit op te schalen.

Over Disruptive.Asia

Disruptive.Asia bericht over de huidige staat van digitale revolutie in de telecom-, fintech- en internetsector in Aziƫ/Oceaniƫ - waar komt het vandaan, wat is de drijfveer, welke impact heeft het op de verschillende sectoren, hoe reageren de belangrijkste betrokkenen, en hoe ziet de toekomst eruit.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Tony Poulos
tpoulos@disruptive.asia

Contacts

Media:
Tony Poulos
tpoulos@disruptive.asia