Total Telecom meldt dat de Chinese halfgeleiderindustrie de geavanceerde chipontwikkeling versnelt

LONDEN--()--Total Telecom constateert dat China zijn inspanningen om zijn halfgeleiderindustrie vooruit te helpen heeft versneld in de nasleep van de toenemende geopolitieke spanningen met de VS.

China heeft nieuwe mogelijkheden verworven om 28nm-chipwafers te produceren, een van de vele demonstraties van de groeiende capaciteiten van Chinese chipmakers; dit zal waarschijnlijk al dit jaar plaatsvinden. Total Telecom meldt dat het een teken is dat China snel geavanceerde vaardigheden ontwikkelt op het gebied van chipfabricage.

Chinese bedrijven zijn begonnen met het overbrengen van hun orders voor 14nm-chipsets van Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) naar China's Semiconductor Manufacturing International (SMIC). Verwacht wordt dat China tot het komende jaar de vereiste expertise zal hebben opgedaan in de productie van 14nm-chips en deze maand ook een proefproductie van 7nm-chips zal uitvoeren. Waarschijnlijk in oktober zullen ze massaproductie introduceren.

Total Telecom verklaart dat de geopolitieke spanningen tussen de VS en China het land dwingen zijn capaciteit op het gebied van chipfabricage te vergroten.

Halfgeleiders vormen de basis van ons moderne digitale leven. Van onderdeel zijn van uw smartphone of laptop, tot auto's, wasmachines en medische apparaten, halfgeleiders voorzien ons leven van de benodigde energie. Verder hebben alle opkomende technologie├źn, zoals het Internet of Things (IoT), Augmented Reality en Virtual Reality chips nodig om de visie werkelijkheid te laten worden.

Met de sterke stijging van de vraag die wordt aangedreven door de COVID-19-pandemie terwijl er sprake is van sancties, doet Total Telecom melding van het feit dat China de marktpraktijk aan het veranderen is: het land is overgegaan van het zijn van 's werelds grootste importeur en consument van halfgeleiders naar fabrikant en is nu minder afhankelijk van import voor zijn chipvereisten.

Door expertise te verwerven op nieuwe gebieden zoals de productie van 14nm- en 7nm-chips, is Total Telecom van mening dat de Chinese halfgeleiderindustrie klaar is om in bekendheid te groeien en goed op weg is om zelfredzaam te worden en de wereldwijde halfgeleiderindustrie te ontwrichten.

Over Total Telecom

Total Telecom biedt dagelijks online nieuws met de mogelijkheid om u aan te melden voor krantenartikelen via e-mail en maandelijkse analyse. Total Telecom organiseert de jaarlijkse World Communication Awards, Asia Communication Awards en een reeks conferenties en netwerkmogelijkheden, waaronder Submarine Networks EMEA, 5GLIVE, Gigabit Access, Connected Britain en Connected Germany. Meer informatie is te vinden op www.totaltele.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
James Llewellyn
james.llewellyn@totaltele.com

Contacts

Media
James Llewellyn
james.llewellyn@totaltele.com