Blackstone stelt Paul Morrissey aan om Europese investeringsactiviteiten voor Blackstone Growth (BXG) te leiden

LONDEN--()--Blackstone (NYSE: BX) heeft vandaag aangekondigd dat Paul Morrissey, een doorgewinterde investeringsprofessional met uitgebreide ervaring in private equity en durfkapitaal, is aangesteld als Managing Director om voor Blackstone Growth (BXG) de investeringen in heel Europa te leiden.

In deze nieuwe functie zal de heer Morrissey de Europese implementatie beheren voor BXG, dat onlangs de final close heeft afgerond van zijn overingeschreven, inaugurele groeikapitaalfonds van $ 4,5 miljard – het grootste particuliere first-time vehikel voor groeikapitaal dat ooit werd opgetuigd. BXG heeft reeds aanzienlijke investeringen gedaan in snelgroeiende Europese bedrijven, waaronder Epidemic Sound, dat wereldwijd restrictievrije muziek levert aan makers van internetinhoud en havermelkpionier Oatly.

Jon Korngold, Global Head van Blackstone Growth, vertelde: “Ik ben blij dat Paul zich bij ons heeft aangesloten om BXG in Europa te leiden. Paul is een investeerder van wereldklasse in groeikapitaal en zijn benoeming bekrachtigt het reeds sterke engagement van Blackstone om samen te werken met snelgroeiende Europese bedrijven. Door hen toegang te geven tot middelen op een schaal die doorgaans niet beschikbaar is voor deze markt, helpen wij ze uit groeien tot wereldwijde leiders in hun sector.”

Paul Morrissey lichtte toe: “Ik sluit me met plezier aan bij Blackstone en kijk ernaar uit om samen met het team de leidende positie van BXG als zeer strategische partner voor bedrijven in de groeifase verder uit te bouwen. Door de enorme schaal en operationele expertise van Blackstone krijgen ondernemers de mogelijkheid om transformatiekansen aan te grijpen die in het verleden misschien niet voor hen beschikbaar waren.”

De heer Morrissey vervulde zijn meest recente functie als partner bij het technologiegerichte investeringsbedrijf Battery Ventures, waar hij het Londense kantoor van Battery oprichtte en leiding gaf aan vele succesvolle investeringen in wereldwijde groeibedrijven. Voordat hij bij Battery kwam, werkte de heer Morrissey bij Goldman Sachs, waar hij zich toelegde op het adviseren van bedrijven in de technologiesector. Hij studeerde af aan de universiteit van Stanford Universiteit met een BA in de Economie en kreeg eerder in zijn carrière een vermelding in de ‘Forbes 30 Under 30-lijst.

Over Blackstone

Blackstone is een van de meest vooraanstaande beleggingsbedrijven ter wereld. We streven naar een positieve economische impact en duurzaam rendement voor onze beleggers, de bedrijven waarin we beleggen, en de gemeenschappen waarbinnen we actief zijn. Dankzij de inzet van buitengewone mensen en flexibel kapitaal kunnen we bedrijven helpen bij het oplossen van problemen. De USD 619 miljard aan activa die we onder beheer hebben, omvat onder andere beleggingsinstrumenten die zijn gefocust op private equity, vastgoed, staatsschulden en -equity, biowetenschappen, groeikapitaal, opportunistisch krediet, reële activa en secundaire fondsen, allemaal op wereldwijde basis. Meer informatie is beschikbaar op www.blackstone.com. Volg Blackstone op Twitter @Blackstone.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Felix Lettau
Felix.Lettau@Blackstone.com
+44 (0) 7587 020020

Contacts

Felix Lettau
Felix.Lettau@Blackstone.com
+44 (0) 7587 020020