IHS Towers kondigt verdere expansie in Latijns-Amerika door middel van overname van Centennial Towers aan

Een van de grootste onafhankelijke operators van telecommunicatie-infrastructuur ter wereld verdiept haar expertise in opkomende markten in Latijns-Amerika

LONDEN en SÃO PAULO--()--IHS Holding Limited (“IHS Towers”), een van 's werelds grootste onafhankelijke eigenaars, operators en ontwikkelaars van gedeelde telecommunicatie-infrastructuren ter wereld gemeten naar het aantal basisstations, heeft de Braziliaanse en Colombiaanse basisstationactiviteiten van Centennial Towers overgenomen.

Deze overname betreft 602 basisstations in Brazilië en 217 basisstations in Colombia, waarmee de positie en kernexpertise van IHS Towers in beide markten wordt versterkt. Deze nieuwste transactie volgt kort op de overname door IHS Towers van Skysites in Brazilië en onderstreept de toewijding van het bedrijf tot het uitbreiden van haar activiteiten binnen beide Latijns-Amerikaanse markten. Centennial Towers beschikt over uitgebreide expertise op het gebied van het leveren van een breed assortiment van infrastructuuroplossingen aan operators van mobiele netwerken, zoals op maat gebouwde basisstations, dakstations, gedistribueerde antennesystemen, kleine cellen en colocatie en leasing.

Deze recente overnames onderstrepen en demonstreren de voortzetting van de groeistrategie van IHS Towers en vormen een logisch uitvloeisel van de 20-jarige historie van groei en topprestaties op het gebied van telecommunicatie-infrastructuur in opkomende markten. IHS Towers heeft complete ecosystemen ontwikkeld rond haar basisstations, met inbegrip van groene energie, backhaul, monitoring en actieve apparatuur, die ook zullen worden toegepast binnen de nieuwe Latijns-Amerikaanse markten van het bedrijf. Deze overname leidt tot een verdere versterking van het aanbod van IHS Towers aan haar klanten en zorgt ervoor dat het bedrijf zich in een uitstekende positie bevindt om de aankomende introductie van 5G te ondersteunen door klanten nieuwe locaties aan te bieden voor signaaltransmissie en -distributie, en om de implementatie van glasvezel te ondersteunen.

Sam Darwish, Chairman en Group Chief Executive Officer van IHS merkt op:“Het verheugt me zeer, na onze recente overname van Skysites in Brazilië, de overname bekend te maken van een derde Latijns-Amerikaanse operator van basisstations. De toevoeging van de activiteiten van Centennial Towers in Brazilië en Colombia vergroot de schaal van het Latijns-Amerikaanse portfolio van IHS Towers en leidt tot een verdere versterking van de diepe expertise en de oplossingen die we kunnen bieden aan bestaande en potentiële klanten binnen deze markten. Latijns-Amerika blijft een uiterst belangrijke regio voor ons door het hoge groeipotentieel, en door middel van deze transacties zetten we de uitbreiding van onze aanwezigheid binnen deze markten voort en bouwen we verder op het momentum dat vorig jaar in gang is gezet door onze aanvankelijk intrede in deze regio met de overname van Cell Site Solutions.”

Steven Moskowitz, Chief Executive Officer, van Centennial Towers merkt op: “We zijn uiterst enthousiast over deze transactie met IHS Towers, aangezien het bedrijf oog heeft voor de unieke diversiteit van de bedrijfsmiddelen van Centennial in deze twee landen, ideaal afgestemd op hoge niveaus van groei dankzij de strategische locaties en hoogwaardige constructie ervan. De sterke band van Centennial met haar klanten en de door het bedrijf zelf ontwikkelde managementinformatiesystemen zullen IHS Towers helpen in haar streven om de aanzienlijke groei van haar aanwezigheid en colocatieactiviteiten in Latijns-Amerika in de komende jaren te ondersteunen.”

Over IHS: IHS is een van 's werelds grootste onafhankelijke eigenaars, operators en ontwikkelaars van gedeelde telecommunicatie-infrastructuren ter wereld gemeten naar het aantal basisstations, met meer dan 29.700 basisstations verspreid over negen markten. IHS zet zich voortdurend in voor de groei en ontwikkeling van haar bestaande positie en aanbod in Brazilië, Kameroen, Colombia, Ivoorkust, Koeweit, Nigeria, Peru, Rwanda en Zambia. Stuur voor meer informatie een e-mail naar: communications@ihstowers.com of ga naar: www.ihstowers.com

Over Centennial Towers: Centennial Towers is een onafhankelijke ontwikkelaar, eigenaar en operator van basisstations voor draadloze communicatie in Latijns-Amerika die momenteel circa 800 basisstations exploiteert in Mexico. Meer informatie: www.centennialsites.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Carolina Desmeules/ Jessica McGhie
communications@ihstowers.com

Contacts

Carolina Desmeules/ Jessica McGhie
communications@ihstowers.com