Pudu Robotics heeft meer dan $ 15 miljoen Series B-financiering opgehaald met Meituan als exclusieve investeerder

(Photo: Business Wire)

SHEN ZHEN, China--()--Op 1 juli 2020 kondigde Pudu Robotics, een leverancier van robots voor binnenbezorging, officieel de voltooiing aan van een B-financieringsronde van meer dan $ 15 miljoen met Meituan als de exclusieve investeerder. Zhang Tao, CEO van Pudu Robotics, zei dat het fonds voornamelijk zou worden gebruikt om producten te ontwikkelen, de verkoop uit te breiden, nieuwe gebruiksscenario's te verkennen en de overzeese markt uit te breiden.

Pudu Robotics is een eersteklas leverancier van intelligente robots voor binnenbezorging in China. Het bedrijf richt zich op R&D, ontwerp en productie van robots en biedt een aantal populaire bezorgrobots, waaronder PuduBot (robot voor voedselbezorging), BellaBot (robot voor voedselbezorging), HoloBot (robot voor bezorging in gebouwen), HolaBot (robot voor teruggave van gerechten) en GazeBot (bezorgrobot voor meerdere omgevingen). De eerste in massa geproduceerde robot PuduBot wordt veel gebruikt in uitgebreide scenario's, waaronder restaurants, hotels, kantoorgebouwen, ziekenhuizen, internetcafés en karaoke, met klanten in meer dan 200 steden in meer dan 20 landen. In 2019 onderhield Pudu Robotics een snelle bedrijfsgroei en bleef het de toonaangevende robotleverancier voor voedselbezorging.

Pudu Robotics beschikt over de kerntechnologieën van automatisch rijden op lage snelheid, robotmotoren en bewegingscontrole. Het R&D-team van het bedrijf heeft een aantal gepatenteerde technologieën ontwikkeld. Tot nu toe heeft het bedrijf honderden kernpatenten aangevraagd, waarbij de belangrijkste patenten meer dan 60% van het totaal uitmaken. De robot voor voedselbezorging PuduBot won de Duitse Red Dot Award 2017 "Best of the Best", een van 's werelds meest prestigieuze prijzen in de designindustrie.

Meituan houdt zich aan de volgende zakelijke missie: "We helpen mensen beter te eten en beter te leven." Het bedrijf richt zich op lokale diensten, waaronder catering, en biedt bedrijven een volledig dienstenpakket via digitalisering aan de aanbodzijde om de online transformatie van de dienstensector te versnellen. Deze investeringsronde in Pudu Robotics stelt beide partijen in staat om hun sterke punten op hun respectieve gebieden te combineren en samen te werken om de exploratie van diensten voor het dagelijks leven van mensen en de bezorgrobotindustrie te bevorderen.

Pudu Robotics en Meituan hebben bovendien toekomstplannen voor samenwerking en uitwisseling op het gebied van robotica en digitalisering van cateringdiensten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor meer informatie:
Ben Zheng
Telefoon:+86-400-0826-660
E-mail: business@pudutech.com

Contacts

Voor meer informatie:
Ben Zheng
Telefoon:+86-400-0826-660
E-mail: business@pudutech.com