Nieuwe telepresence-robot kan CO2-emissie met duizenden tonnen verlagen

Blue Ocean Robotics' dochteronderneming GoBe Robots kondigt een nieuwe generatie klimaatvriendelijke telepresence-robots aan na significante, door de COVID-19-pandemie gestuurde vraag.

The new GoBe Robots telepresence robot is a remote-controlled mobile robot that allows communication through a 21.5-inch screen that reproduces the user’s face in natural size. A zoomable 4K camera and a wide-angle front camera give the “robot pilot” a clear overview of the location the GoBe robot discovers. The new generation of GoBe Robots also stands out with an open system that creates even more applications and allows users to maximize the potential of the technology. For example, trade show organizers can give remote attendees the ability to book themselves directly into the telepresence robot and experience booths and events while engaging with exhibitors. (Photo: Business Wire)

ODENSE, Denemarken--()--Krijg de ervaring ergens te zijn zonder er fysiek heen te gaan met Blue Ocean Robotics’ nieuwe GoBe-robots die reizen vervangen met Remote Presence (aanwezigheid op afstand). Gebruikers besturen de nieuwe telepresence-robot op afstand en krijgen het duidelijke gevoel daar te zijn waar de robot is terwijl ze live-videostreams ontvangen van de locatie wanneer de robot hierin rondbeweegt. Op die manier kunnen mensen samenwerken en met elkaar communiceren, onafhankelijk van hoe ver ze van elkaar zijn verwijderd. Naarmate de Covid-19-pandemie zich uitbreidt, ontpoppen GoBe-robots zich ook snel als een effectief hulpmiddel bij het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus en het overbruggen van gesloten grenzen, waarbij ze tegelijkertijd reisbudgets, werkuren en transporttijd verminderen.

GoBe Robots, de leider op het gebied van telepresence-robots, lanceert nu de volgende generatie van 's werelds klimaatvriendelijkste robot. “Tijdens de wereldwijde virusepidemie hebben we een significatie toename gezien in het aantal bestellingen,” zegt Peter Juhl Voldsgaard, CEO, GoBe Robots. “Telepresence robots zijn nu een standaardtechnologie geworden die iedereen kan begrijpen. We brengen die ervaring nu naar het volgende niveau.”

GoBe Robots heeft meer dan 150.000 bestaande gebruikers van zijn telepresence-robots, die een bijdrage leveren aan de enorme CO2-reductie. “We hebben klanten van wie de kosten voor veiligheidsinspecties met 90 procent zijn gedaald, omdat ze overal ter wereld in hun fabrieken 30 telepresence-robots hebben geplaatst,” zegt Claus Risager, CEO van Blue Ocean Robotics. “Een bedrijf in Europa met 20 werknemers die vier keer per jaar naar Azië reizen, bespaart 500.000 kilo aan CO2 door hun vliegreizen te vervangen door de telepresence-robot.”

Over

GoBe Robots, een dochteronderneming van Blue Ocean Robotics, is de grootste fabrikant van telepresence-robots. Het bedrijf is via zijn globale Solution Provider-netwerk aanwezig in meer dan 50 landen, een aantal dat het komende jaar naar verwachting meer dan twee keer zo groot zal worden. De robots van het bedrijf verkleinen de CO2-voetafdruk aanzienlijk, bevorderen de sociale inclusie en voorkomen de verspreiding van ziekten door de infectieketen te verbreken.

Blue Ocean Robotics ontwikkelt, produceert en verkoopt professionele servicerobots. De portfolio bevat naast GoBe Robots de volgende merken: UVD Robots, een mobiele desinfectierobot en PTR Robots, een mobiele robot voor de veilige behandeling en revalidatie van patiënten.

Download de persmap hier

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Merima Cikotic
Blue Ocean Robotics
mc@blue-ocean-robotics.com
+45 71-99-56-06

Contacts

Merima Cikotic
Blue Ocean Robotics
mc@blue-ocean-robotics.com
+45 71-99-56-06