Mary Kay Inc. zegt bijna $10 miljoen aan wereldwijde COVID-19-steun toe

David Holl, Chairman and Chief Executive Officer, Mary Kay Inc. (Photo: Mary Kay Inc.)

DALLAS, VS--()--In een poging de verspreiding van de COVID-19-pandemie af te helpen remmen en frontliniewerkers te ondersteunen, heeft Mary Kay Inc. bijna $10 miljoen bijgedragen in geldelijke donaties, productdonaties en distributiesteun in de landen waar zij actief is en aan noodlijdende gemeenschappen over de hele wereld.

“De verstrekkende impact van dit pandemie op onze economieën, bevolking en de wereld als geheel zullen we mogelijk pas over lange tijd echt kennen,” zei David Holl, Bestuursvoorzitter en Chief Executive Officer van Mary Kay Inc. “Maar dit is wat we op dit moment zeker weten: er zijn mensen in nood en een ongekende crisis vereist de steun van iedereen. Het is onze verantwoordelijkheid om degenen die zijn getroffen door dit virus te helpen – ofwel direct, zoals onze frontliniewerkers, of indirect, zoals vrouwen en kinderen die zijn getroffen door de verontrustende stijging van het aantal gevallen van huiselijk geweld.”

Als reactie op de wereldwijde COVID-19-pandemie hebben Mary Kay Inc., haar dochterondernemingen over de hele wereld en de vier door het bedrijf gesponsorde stichtingen in Canada, Brazilië, China en de Verenigde Staten, de volgende acties ondernomen gericht op het ondersteunen van mondiale en nationale hulpverlening:

Ondersteuning van de frontlinies:

 • Heroriëntatie van mondiale productie-inspanningen op de productie en donatie van uitsluitend essentiële artikelen, inclusief persoonlijke verzorgings- en hygiëneproducten, evenals handontsmettingsgel die is gedoneerd aan bijna 20 gezondheidszorgstelsels, 1.000 ziekenhuizen en 1,5 miljoen gecombineerde hulpverleners, artsen en medewerkers aan de frontlinie over de hele wereld.
 • In een poging het Global Outbreak Alert and Response Network (GOARN) te steunen, heeft Mary Kay een donatie van handontsmettingsgel gemaakt aan de Pan American Health Organization, Regional Office for the Americas van de World Health Organization (PAHO/WHO). De donatie zal landen op het Amerikaanse continent steunen bij de bestrijding van COVID-19.
 • Donatie van handontsmettingsgel aan CARE (een internationale humanitaire organisatie) voor de ondersteuning van haar hoognodige COVID-19-reactie in 63 ontwikkelingslanden in Azië, Afrika, Europa en het Midden-Oosten die de crisis met schaarse middelen bestrijden.
 • Aansluiting bij het nieuwe COVID Action Platform van het World Economic Forum, dat is gecreëerd met de steun van de World Health Organization. Het mondiale platform, het eerste van zijn soort, heeft als doel om het bedrijfsleven samen te brengen voor collectieve actie, het beschermen van de bestaansmiddelen van de bevolking en het mogelijk maken van bedrijfscontinuïteit, en het mobiliseren van steun voor de bestrijding van COVID-19. Dit platform zal mechanismen ondersteunen voor de donatie van handontsmettingsgel aan de volksgezondheidsacties in regio’s door de hele wereld waar broodnodige essentiële benodigdheden niet direct toegankelijk zijn.
 • Coördinatie met de Personal Care Products Council (PCPC) en Feeding America voor de donatie van handontsmettingsgel aan noodlijdende organisaties.
 • Donatie van handontsmettingsgel aan gezondheidszorgstelsels en ziekenhuizen in de top 10 van zwaarst getroffen steden in de Verenigde Staten.
 • Lokale steun voor gebieden in de buurt van het mondiale hoofdkantoor en de productiefaciliteit van Mary Kay:
  • Vlakbij het mondiale hoofdkantoor van Mary Kay Inc. (Dallas, Texas), zijn handontsmettingsgel en andere benodigdheden geleverd aan Dallas County First Responders, Addison Police Department, Tenet Healthcare, Baylor Scott & White Health, UT Southwestern Medical Center, Steward Health Care, HCA Hospital Network, Christus Health, Medical City Dallas, Parkland Health and Hospital, en het pop-up-ziekenhuis in het Kay Bailey Hutchison Convention Center.
  • In Lewisville, Texas, thuishaven van de mondiale productiefaciliteit van het bedrijf, leverde Mary Kay Inc. handontsmettingsgel aan het Lewisville Police Department en eerstehulpverleners.
  • Mary Kay Inc. leverde handontsmettingsgel aan eerstehulpverleners en openbare gezondheidsdiensten in het naburige Tarrant County.

Ondersteuning van huiselijk geweldpreventie en noodhulp:

 • The Mary Kay Foundation℠ (Verenigde Staten) kondigde de openstelling aan van COVID-19-steunaanvragen, die onbeperkte financiële bijstand bieden voor noodlijdende opvangcentra voor slachtoffers van huiselijk geweld. Drie plaatselijke opvangcentra voor slachtoffers van huiselijk geweld in of rond Dallas (Denton County Friends of the Family, The Family Place en Hope’s Door New Beginning Center) ontvingen ieder $25.000 ter ondersteuning van hun noodopvangdiensten en hulpprogramma’s. De stichting doneerde ook $75.000 aan Genesis Women’s Shelter & Support en haar initiatieven omtrent de Conference on Crimes Against Women (CCAW) in samenwerking met het Dallas Police Department, ter ondersteuning van de missie om geweld tegen vrouwen uit te bannen.
 • The Mary Kay Foundation℠ (Verenigde Staten), onafhankelijke Mary Kay landelijke verkoopleiders en onafhankelijke Mary Kay landelijke verkoopleiders Emeriti doneerden handontsmettingsgel aan bijna 500 opvangcentra voor slachtoffers van huiselijk geweld door de hele Verenigde Staten om te zorgen voor een gezonde en veilige omgeving voor vrouwen en kinderen die een toevlucht zoeken uit thuisblijfbevelen die hen gevangen houden in situaties van misbruik. De bijna 500 opvangcentra voor slachtoffers van huiselijk geweld ondersteunen jaarlijks meer dan 1,5 miljoen vrouwen en kinderen in de Verenigde Staten.
 • Eerder dit jaar verstrekte The Mary Kay Ash Charitable Foundation (Canada) $100.000 aan steun tegen huiselijk geweld aan tien opvangcentra voor slachtoffers. Om de noodhulp voort te zetten, zal de liefdadigheidsstichting kleinere donaties verstrekken aan bijna 40 andere opvangcentra en de in totaal bijna 50 centra voorzien van handontsmettingsgel.
 • Instituto Mary Kay (Brazilië) doneerde aan de NGO Fala Mulher zodat de organisatie in staat was de noodzakelijke preventiemiddelen te kopen (zoals handontsmettingsgel, handschoenen en maskers) om de continuïteit te waarborgen van de zorg voor overlevenden van huiselijk geweld.

Ondersteuning van verdere initiatieven:

 • The Mary Kay China Charity Fund doneerde aan de Amity Foundation (een onafhankelijke Chinese sociale organisatie gericht op volksgezondheid, sociale zekerheid, noodhulpverlening en andere filantropische initiatieven) en leverde vroege bijdragen aan COVID-19-hulpverlening in Wuhan, China. Mary Kay China doneerde ook voedings-, huidverzorgings- en handverzorgingsproducten aan vrouwelijke zorgmedewerkers en vrijwilligers aan de frontlinie.
 • Mary Kay Brazilië en Instituto Mary Kay doneerden aan de FIOCRUZ – Oswaldo Cruz Foundation om hulp te bieden bij de productie van 5.000 moderne COVID-19-testen voor openbare ziekenhuizen; doneerden aan staatsfonds van São Paulo ter ondersteuning van inspanningen om ventilatoren te kopen; en doneerden aan het gezondheidsdepartement van de staat ter ondersteuning van speciale beschermingsschorten voor IC-medewerkers in openbare ziekenhuizen.
 • Mary Kay Mexico zal handontsmettingsgel-units doneren om kwetsbare economische gemeenschappen te steunen: Bancos de Alimentos de Mexico (Mexico’s netwerk van voedselbanken), Unidas Contigo Monterrey (borstkankerbewustzijn) en Fondo Semillas Mexico (preventie van huiselijk geweld).
 • Mary Kay Rusland doneerde hygiëneproducten aan de frontliniewerkers van het N.V. Sklifosovsky Scientific Research Institute of First Aid en de A.S. Puchkov-eerste hulp van het gezondheidsdepartement van Moskou.
 • Er worden wereldwijd nog veel meer initiatieven ontplooid in landen waar Mary Kay actief is om lokale COVID-19-hulpverlening te ondersteunen.

Citaten van partners/steun aan de frontlinies:

Dr. Ciro Ugarte, directeur van PAHO Health Emergencies

“Wij zijn dankbaar voor de gulle donatie van Mary Kay van handontsmettingsgel aan de Pan American Health Organization, Regional Office for the Americas van de World Health Organization (PAHO/WHO). Deze donatie zal de respons van de organisatie op de COVID-19-pandemie ondersteunen en de landen op het Amerikaanse continent helpen bij het afremmen van de verspreiding van het virus in zorginstellingen en het beschermen van zorgpersoneel aan de frontlinie van de bestrijding van deze pandemie.”

Michelle Nunn, president en CEO van CARE

“CARE werkt iedere dag in kwetsbare gemeenschappen over de hele wereld waar gezondheidsstelsels het meest fragiel zijn. In tijden van pandemie wordt het leven in deze gemeenschappen nóg gevaarlijker. Handontsmettingsgel is een belangrijk hulpmiddel bij het afremmen van de verspreiding van COVID-19, in het bijzonder op plaatsen met beperkte toegang tot water en riolering en waar sociale distantiëring overleven op de proef stelt. Daarom zijn we dankbaar voor de gulle donatie van Mary Kay om onze gemeenschappen te helpen beschermen.”

Pat Drury, WHO manager, Global Outbreak Alert and Response Network (GOARN)

“De missie van het Global Outbreak Alert and Response Network (GOARN), dat samenwerkt met de WHO, is het leveren van internationale volksgezondheidsmiddelen om uitbraken en volksgezondheidscrises over de hele wereld te bedwingen. Het netwerk verbindt partnerinstituties voor betere gezondheidsresultaten en het koppelen van internationale volksgezondheidsmiddelen om gemeenschappen te ondersteunen en levens te redden ten tijde van omvangrijke uitbraken en noodtoestanden in de volksgezondheid. Nu we te midden van de COVID-19-pandemie onze 20e verjaardag vieren, klinkt onze missie luider dan ooit. Namens diegenen die het meeste bij deze vrijgevigheid gebaat zullen zijn, zijn we Mary Kay dankbaar voor haar donatie.”

Zara Ingilizian, hoofd van het platform Consumer Industries and the Future of Consumption van het World Economic Forum

“Het World Economic Forum mobiliseert samen met de World Health Organization alle belanghebbenden om levens en bestaansmiddelen te beschermen via het COVID-19-actieplatform. De verspreiding van deze ziekte vereist wereldwijde samenwerking tussen overheden, internationale organisaties en het bedrijfsleven. Bedrijven uit de consumentenindustrie, zoals Mary Kay, en hun donaties van levensreddende sanitaire producten, spelen een essentiële rol in het beschermen van de gezondheid en het welzijn van werknemers, zorgprofessionals en consumenten.”

Citaten van partners/steun in preventie- en noodbehoeften tegen huiselijk geweld:

Michelle Nunn, president en CEO van CARE

“In landen die oorlog, armoede en instabiliteit ervaren, zorgt de combinatie met COVID-19 voor een doemscenario van factoren dat de bestaande problemen die vrouwen en meisjes hier ondervinden verergert, inclusief op gender gebaseerd geweld (‘gender-based violence’ of GBV). We moeten ervoor zorgen dat de noodrespons op COVID-19 niet de meest gemarginaliseerde en kwetsbare mensen van de samenleving vergeet. De gulle donatie van The Mary Kay Foundation zal helpen om vrouwen en meisjes te beschermen tegen GBV en andere bedreigingen in deze tijd van crisis.”

Over Mary Kay

Als een van de eersten die door het ‘glazen plafond’ braken, heeft Mary Kay Ash haar schoonheidsbedrijf meer dan 56 jaar geleden met drie doelen opgericht: goede kansen bieden aan vrouwen, onweerstaanbare producten aanbieden en de wereld verbeteren. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in bijna 40 landen. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica en parfums. Mary Kay zet zich ervoor in om door samenwerking met organisaties vrouwen en hun naasten wereldwijd mogelijkheden te bieden en richt zich daarbij op ondersteunen van kankeronderzoek, beschermen van overlevenden van huiselijk geweld, verfraaien van onze gemeenschappen en stimuleren van kinderen om hun dromen waar te maken. De oorspronkelijke visie van Mary Kay Ash straalt nog steeds - met iedere lipstick weer. Meer informatie is te vinden op MaryKay.com.

Over The Mary Kay Foundation

Geleid door de droom van Mary Kay Ash om het leven van vrouwen overal ter wereld te verrijken, werft en verdeelt The Mary Kay Foundation℠ fondsen om te investeren in baanbrekend kankeronderzoek om een geneesmiddel te vinden voor vrouwgerelateerde kankers en om huiselijk geweld tegen vrouwen te stoppen. Sinds 1996 heeft The Mary Kay Foundation℠ meer dan $ 80 miljoen bijgedragen aan organisaties die aansluiten bij haar tweevoudige missie. Daarnaast ondersteunt de Foundation bewustwordingsinitiatieven en community outreachprogramma’s en is zij pleitbezorgster voor wetgeving die vrouwen gezond en veilig stelt. Samen kunnen we de wereld beter maken voor vrouwen. Bezoek om meer te weten te komen over voorlichting, pleitbezorging, vrijwilligerswerk en donaties, en om bij te dragen aan levensreddend werk om vrouwen te ondersteunen en mondiger te maken marykayfoundation.org, vind ons op Facebook en Instagram, of volg ons op Twitter.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 of media@mkcorp.com

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 of media@mkcorp.com