FRISS add-on voor fraudedetectie vanuit ClaimCenter nu beschikbaar in Guidewire Marketplace

Detectie van verdachte claims en fraudebestrijding door verzekeraars dankzij geautomatiseerde risicobeoordeling

CHICAGO, Illinois, en SAN MATEO, Californië--()--Vandaag heeft FRISS, de mondiale leverancier van AI-gebaseerde oplossingen voor fraude en -risicodetectie voor schadeverzekeraars en Solution partner van Guidewire PartnerConnect, samen met Guidewire Software, Inc. (NYSE: GWRE), leverancier van het betrouwbare brancheplatform voor schadeverzekeraars, de FRISS add-on voor fraudedetectie aangekondigd. De add-on, die is gemaakt met behulp van de ontwikkelingsomgeving van Guidewire DevConnect, heeft het Ready for Guidewire-validatieproces met succes afgerond en kan nu door Guidewire-klanten worden gedownload in de Guidewire Marketplace.

Verzekeringsfraude is een wereldwijd probleem. Alleen al in de Verenigde Staten kost fraudeverzekering meer dan $40 miljard per jaar, hetgeen betekent dat een gemiddeld gezin honderden dollars extra kwijt is aan premiestijgingen, aldus de FBI. Volgens de ABI kwamen in 2018 in het Verenigd Koninkrijk elke dag 1300 gevallen van verzekeringsoplichting aan het licht met een gemiddelde schade van £12.000.

“Instrumenten voor fraudedetectie worden steeds belangrijker voor verzekeraars. Nu de mondiale economie verder onder druk komt te staan, voorspellen experts een toename van het aantal fraudegevallen”, aldus Karlyn Carnahan, hoofd schadeverzekering van Celent in Noord-Amerika. “Door vooraf fraude-instrumenten te integreren in een schaderegelings- of polisbeheersysteem kunnen verzekeraars meteen een beroep doen op deze instrumenten en de voorspelde stijging van frauduleuze claims voorblijven.”

De add-on van FRISS gaat de strijd aan met verzekeringsfraude, doordat verzekeraars in diverse fases van de claimwerkstroom in Guidewire ClaimCenter automatisch schadeclaims kunnen controleren op fraude en risico's. In ClaimCenter hebben schade-experts direct toegang tot claimscores, inclusief bruikbare inzichten op basis waarvan actie kan worden genomen. Als geïntegreerd onderdeel van een bestaande werkstroom zorgt deze add-on ervoor dat schadeclaims consistent worden gecontroleerd en automatisch en snel worden verwerkt. Daarnaast kunnen schade-experts of onderzoekers feedback geven op de scoreresultaten ter ondersteuning van continue training en verbetering van de gebruikte fraudemodellen.

Verzekeraars die werken met de Guidewire-integratie van FRISS kunnen:

  • profiteren van straight-through-processing (STP) van claims die een goede slagingskans hebben, door functionaliteit voor fraudescores in realtime te automatiseren in de werkstroom van de claim;
  • geautomatiseerde acties (werkstromen) in ClaimCenter in gang zetten op basis van een FRISS-fraudescore; en
  • schade-experts en onderzoekers helpen de focus te leggen op verdachte schadeclaims en steun bieden bij het detecteren en onderzoeken van frauduleuze claims.

“Als bestaande Guidewire PartnerConnect Solution-partner zijn we blij dat we een nieuwe geautomatiseerde oplossing voor fraudedetectie kunnen aanbieden. Onze add-on, die mede is ontwikkeld en gevalideerd met een gezamenlijke klant, combineert AI en zelflerende systemen met direct bruikbare specialistische kennis”, vertelt Bas de Graaf, Global Partner Manager van FRISS. “Deze add-on ondersteunt zowel operationele uitmuntendheid als digitalisatie binnen het schaderegelingsproces, zodat processen efficiënter verlopen zonder verlies van de noodzakelijke controles. Net als bij Guidewire ligt de focus van FRISS op schadeverzekering. De combinatie van een leverancier van een bewezen core systeem zoals Guidewire en een insurtech-bedrijf als FRISS biedt verzekeraars het beste van twee werelden.”

“Wij feliciteren FRISS met het uitbrengen van hun add-on voor fraudedetectie, een belangrijk nieuw wapen in het arsenaal van verzekeraars”, aldus Becky Mattick, Vice President, Solution Alliances, Guidewire. “De vraag naar oplossingen voor fraudebestrijding is groot, en het automatiseren van de processen voor fraude-identificatie en -beheer levert een belangrijke bijdrage aan de inspanningen van verzekeraars om de verzekeringswereld eerlijker te maken.”

Over FRISS

FRISS richt zich 100% op automatische fraude- en risicodetectie voor schadeverzekeraars overal ter wereld. De op AI gebaseerde detectieoplossingen voor verzekeringen, schadeclaims en fraudeonderzoek van het bedrijf helpen ruim 175 verzekeraars hun activiteiten uit te bouwen. FRISS detecteert fraude, beperkt risico's en ondersteunt digitale transformatie. Verzekeraars gaan binnen vier maanden live, realiseren 10 maal meer rendement op investering (ROI) en zien een stijging van meer dan 80% als het gaat om automatische verwerking (STP) van polisaanvragen en claims.

De oplossingen van FRISS dragen bij aan een lagere loss ratio, een winstgevende groei van de portefeuille en een betere klantervaring. Ga voor meer informatie naar www.friss.com.

Over Guidewire PartnerConnect en Ready for Guidewire

Guidewire PartnerConnect is een mondiaal netwerk van exclusieve bedrijven die adviesdiensten en oplossingen leveren om de functionaliteit van Guidewire-producten te verbeteren, uit te breiden en aan te vullen. Onze wereldwijde community draagt bij aan het succes van onze gezamenlijke klanten in de algemene verzekeringsbranche middels implementaties van Guidewire-software, oplossingsgerichte en technologische aanbiedingen met toegevoegde waarde, en advies over beste praktijken in de verzekeringsbranche.

Guidewire DevConnect is een ontwikkelingsplatform waarmee Solution-partners van Guidewire PartnerConnect innovatieve add-ons kunnen creëren die geschikt zijn voor integratie met Guidewire InsurancePlatform-producten. De add-ons van DevConnect worden gekenmerkt door een eenvoudige installatie, betrouwbare upgrades en verbeterde support, zodat verzekeraars zich volledig kunnen richten op innovatie en groei. Met een complete set API's, software-ontwikkelingspakketten en bijbehorende tools biedt DevConnect alles wat de ontwikkelaars van onafhankelijke algemene verzekeraars nodig hebben om snel veelzijdige add-ons te ontwerpen en realiseren voor Guidewire-producten en deze te publiceren in de Guidewire Marketplace.

Meer weten over Guidewire PartnerConnect? Ga dan naar http://www.guidewire.com/partners/.

Over Guidewire Software

Guidewire levert het brancheplatform dat schadeverzekeraars in staat stelt zich aan te passen en succesvol te zijn in tijden waarin veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen. Wij leveren de software, de services en het ecosysteem dat onze klanten de mogelijkheid biedt om hun bedrijf te runnen, te differentiëren en uit te bouwen. We zijn er trots op dat we met ingang van het eind van ons boekjaar 2019 ruim 380 bedrijven in 34 landen mogen ondersteunen. Ga voor meer informatie naar www.guidewire.com en volg ons op twitter: @Guidewire_PandC.

OPMERKING: Ga voor meer informatie over de handelsmerken van Guidewire naar https://www.guidewire.com/legal-notices.

Contacts

Ruud van Gerwen
Product & Partner Marketer
+31 611516349
ruud.van.gerwen@friss.com

Andrew Vogeney
Marketingmanager, Noord-Amerika
+1 (631) 764-6277
andrew.vogeney@friss.com

Daniel Couzens
Allison + Partners
+44(0)20 3971 4308
guidewire@allisonpr.com

Louise Bradley
PR & Communications – EMEA
Guidewire Software (UK) Ltd
+44(0)7474 837 860
lbradley@guidewire.com

Contacts

Ruud van Gerwen
Product & Partner Marketer
+31 611516349
ruud.van.gerwen@friss.com

Andrew Vogeney
Marketingmanager, Noord-Amerika
+1 (631) 764-6277
andrew.vogeney@friss.com

Daniel Couzens
Allison + Partners
+44(0)20 3971 4308
guidewire@allisonpr.com

Louise Bradley
PR & Communications – EMEA
Guidewire Software (UK) Ltd
+44(0)7474 837 860
lbradley@guidewire.com