Meggitt Training Systems keert terug bij Enforce Tac en IWA Outdoor Classics om training voor kleine vuurwapens uit te breiden

SUWANEE, Georgia, VS--()--Op basis van het succes in 2019 zal Meggitt Training Systems zijn presentatie van trainingsproducten voor kleine vuurwapens uitbreiden op de achtereenvolgende handelsbeurzen in 2020 in Neurenberg, Duitsland: Enforce Tac (stand 12-129) op 4-5 maart en IWA Outdoor Classics (stand 3-211) op 6-9 maart. Het bedrijf, uniek op de markt voor het aanbod van het hele spectrum van virtuele en live-fire producten voor naadloze training, heeft een toename van interesse van het leger, ordehandhaving en commerciële klanten in heel Europa gezien sinds de evenementen van het afgelopen jaar.

"Meggit Training Systems ziet ernaar uit om onze overheids- en commerciële klantengemeenschappen te verbinden bij Enforce Tac en IWA Outdoor Classics en hen een breder productspectrum te laten zien", zei Mark Mears, uitvoerend directeur van Meggitt Training Systems Ltd. "Bezoekers van Enforce Tac zullen zien hoe we onze positie op het gebied van virtuele en live-fire programma’s niet alleen voor andere bevriende legermachten, maar ook voor ordehandhaving, gebruiken, terwijl IWA ons in staat stelt om onze ongeëvenaarde expertise te benadrukken in het ontwerpen en bouwen van nieuwe en geactualiseerde commerciële schietbanen."

In het bijzonder zullen bezoekers de volgende producten van Meggitt te zien krijgen:

  • De FATS® 100LE simulator gebruikt de nieuwste technologie ontwikkeld voor en geleverd aan het leger en het korps mariniers van de VS, en vervolgens aangepast voor politietraining. Politiespecifieke functies omvatten 3D-scherpschuttertraining, draadloze tabletcontrole met auto-coaching, en een intuïtieve interface in alle trainingmodes – voor meer gebruiksgemak en minder trainingsvereisten. Trouw aan zijn premium kwaliteit, kan de FATS 100LE ook overweg met meerdere schermen, verbeterde visuals en meerdere wapens per gebruiker, waaronder draadloze BlueFire® wapens. Installatie ter plaatse en training worden aangeboden door personeel van Meggitt om ervoor te zorgen dat de meest genuanceerde wapensimulator gereed is voor optimaal gebruik.
  • De XWT GEN4 draadloze doelwitsteun is gebaseerd op het eerste draadloze, 360º draaisysteem in de sector. De XWT GEN4 gebruikt een lithium-ion accu met een positieve vergrendeling en ergonomische positionering. Deze technologie levert een 50% verbetering in het aantal wattuur van de accu. Het nieuwe dockingsysteem verbetert contactontwerp voor sneller, betrouwbaarder laden, dit betekent meer tijd om de XWT GEN4 te gebruiken en minder om het op te laden. Programmeerbare afleidende verlichting integreert nu rode, blauwe en witte LED’s, vier keer helderder dan vorige modellen. Het onderstel heeft een nieuw ontworpen bescherming voor de wielen en schade aan de koperen aandrijflijn. Antistatische wielen elimineren metaalstof en reduceren elektrostatische ontlading.
  • Het geprojecteerd richtsysteem XWT ProImage® brengt een revolutie teweeg in afbeeldingen en video’s als doelwit voor indoor schietbanen. Het systeem is een unieke compacte videoprojector en camerasysteem dat kan worden aangesloten op een XWT doelwitsteun van Meggitt en naar iedere afstand op de schietbaan kan worden verplaatst. Draadloos verbonden met een 25 cm grote controle-eenheid gemonteerd op de schietbaan, projecteert het systeem interactieve games, digitale video’s en afbeeldingen die een schutter kan uploaden op witte papieren of kartonnen doelwitten. De boordcamera levert een streaming, close-up aanzicht van het doel voor onmiddellijke feedback, inclusief analyse van het kogelgat weergegeven op het tablet. De XWT ProImage is een eenvoudige aanvulling op een XWT GEN3 of GEN4 drager, gebruikt lithiumbatterijen, en het kan tijdens gebruik docken en opladen met de XWT.
  • Het Multifunctioneel stationair infanteriedoel (MF-SIT) biedt een vaste doelconfiguratie die kan reageren op treffers, of een voorgeprogrammeerd scenario dat ervoor zorgt dat trainees de acties van het doel niet anticiperen. Dit zorgt voor een realistische omgeving voor operaties in stedelijke gebieden en specialistische training. Het systeem wordt bediend met radiofrequentie, hardwire of Ethernetaansturing hetgeen grote flexibiliteit in bereikontwerp en -gebruik mogelijk maakt.
  • De GranTrap™ gegranuleerde rubberkogelval gebruikt zachte media om inkomende kogels te stoppen en ze grotendeels intact op te vangen. Dit minimaliseert looddampen, voorkomt terugslag en afketsen en minimaliseert het geluid van de inslag. Het resultaat is een schonere en veiligere omgeving voor schietbanen, waar het terugwinnen en recyclen van kogels wordt gemaximaliseerd. Er zal een model van dit product te zien zijn.

Om een demonstratie van Meggitt’s producten te zien, en met een bedrijfsvertegenwoordiger te spreken, bezoek Enforce Tac stand 12-129, IWA Outdoor Classics stand 3-211 of maak een afspraak via https://meggitttrainingsystems.com/about/request-a-meeting-with-meggitt-training-systems/.

Over Meggitt Training Systems

Meggitt Training Systems, producenten van FATS®- en Caswell-technologieën, een divisie van Meggitt PLC, is de meest vooraanstaande leverancier van geïntegreerde live-fire-trainingssystemen en trainingssystemen voor virtuele wapens. Na de aankoop van FATS® virtuele trainingssystemen en Caswell International’s live-fire-terreinen en -diensten heeft Meggitt Training Systems de uitbreiding van de mogelijkheden volgens de traditie van deze twee brancheleiders voortgezet. Er zijn internationaal meer dan 13.600 Meggitt live-fire-terreinen en 5.100 virtuele systemen actief voor training van beoordelings- en situationeel bewustzijn en schiettraining voor de strijdkrachten en ordehandhavings- en veiligheidsorganisaties.

Meggitt Training Systems heeft ruim 400 mensen in dienst op het hoofdkantoor in Atlanta en op zijn vestigingen in Orlando, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, de VAE, Australië en Singapore. Het bedrijf kan overal ter wereld onderhoudspersoneel inzetten voor instructeurstraining, systeeminstallatie en onderhoud.

Over Meggitt PLC

Meggitt PLC, met hoofdvestiging in het Verenigd Koninkrijk, is een internationale groep die actief is in Noord-Amerika, Europa en Azië. Meggitt is bekend om de gespecialiseerde techniek voor extreme omgevingen en wereldmarktleider op het gebied van luchtvaart, defensie en energie. Het bedrijf heeft wereldwijd bijna 11.000 mensen in dienst bij meer dan 50 productiefaciliteiten en op regionale kantoren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Michelle Henderson
Meggitt Training Systems
Tel: +1 678 288 1090
michelle.henderson@meggitt.com
www.MeggittTrainingSystems.com

Contacts

Michelle Henderson
Meggitt Training Systems
Tel: +1 678 288 1090
michelle.henderson@meggitt.com
www.MeggittTrainingSystems.com