Teijin richt Teijin Automotive Center Europe op om de mogelijkheden voor conceptuele, ontwerp, prototype en evaluatie uit te breiden

Envisioned demonstration and CAE experiments to be performed at TACE (Photo: Business Wire)

TOKIO--()--Teijin Limited heeft vandaag aangekondigd dat het in februari in Wuppertal, Duitsland Teijin Automotive Centre Europe GmbH (TACE), zal oprichten als een nieuwe basis voor technische functies binnen de autocomposietactiviteiten van het bedrijf. Het bedrijf zal het concept, ontwerp, de prototypeontwikkeling, evaluaties, marketing en het technisch onderzoek voor de volgende generatie auto-onderdelen afhandelen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden van de Teijin Group om multi-materiaal oplossingen te bieden voor de volgende generatie voertuigen.

TACE stelt Teijin in staat zijn oplossingsmogelijkheden te versterken en te bevorderen door een sterk platform voor samenwerking op te zetten binnen de Europese composietbases voor automobielindustrie van de Teijin-groep. De verwachting is dat dit het concept, ontwerp, de prototypeontwikkeling en evaluatie van technologische voorstellen die door elke basis zijn ontwikkeld, zal versnellen. Later zal TACE marketing- en onderzoeksfuncties ontwikkelen om de mogelijkheden voor nieuwe technologieën en fusies en overnames te onderzoeken, met als doel de gezamenlijke ontwikkeling met Europese autofabrikanten te versnellen en te reageren op eisen voor grotere ontwerpvrijheid, productiviteit en kostenefficiëntie, evenals gewichtsreductie en sterkte. Tegelijkertijd zal het bedrijf kansen najagen om de fundamenten te leggen voor technische functies in de automobielcomposiet in de VS en China om te voldoen aan de vraag in deze markten om te streven naar een geleidelijke versterking van zijn positie als wereldwijde leverancier van oplossingen.

Gesteund door dergelijke initiatieven, streeft Teijin tegen 2030 naar verkoopcijfers van ca. EUR 1,7 miljard (USD 2 miljard) voor automobielcomposiet.

Te midden van de doorlopende verschuiving naar verbonden, autonome, gedeelde en elektrische (Connected, Autonomous, Shared, and Electric, CASE) auto's, transformeert de automobielindustrie dringend zijn bedrijfsmodellen om lichtere en multifunctionele voertuigen van de volgende generatie te realiseren. Teijin heeft in 2017 Continental Structural Plastics (CSP) overgenomen om een leverancier van het eerste niveau te worden die zich focust op multi-materiaal automobielcomposiet. In Europa opent de Franse vestiging van CSP een nieuwe fabriek voor het vormen van sheet molding compound en heeft Teijin toonaangevende leveranciers van automobielcomposiet Inapal Plásticos uit Portugal en Benet Automotive uit Tsjechië overgenomen.

Om deze recente bewegingen te benutten, heeft Teijin nu besloten om zijn mogelijkheden voor multi-materiaal in Europa verder te versterken en de ontwikkelings- en marketingfuncties van zijn Europese automobielcomposietbases organisch te koppelen om te voldoen aan de eisen van autofabrikanten in het komende CASE-tijdperk.

Over de Teijin groep

Teijin (TSE: 3401) is een internationale onderneming met een focus op technologie die geavanceerde oplossingen biedt op verschillende terreinen die waarde toevoegen aan het milieu en de omgeving; veiligheid, beveiliging en rampbestrijding, demografische wijzigingen en een verhoogd gezondheidsbewustzijn. Zijn belangrijkste sectoren zijn high-performance vezels zoals aramide, koolstofvezels en composieten, gezondheidszorg, films, hars en plasticverwerking, polyestervezels, productconversie en IT. De groep heeft ongeveer 170 bedrijven en circa 20.000 medewerkers in 20 landen wereldwijd. Voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2019 rapporteerde het een omzet van 888,6 miljard yen (8,1 miljard USD) en een totale activa van 1.020,7 miljard yen (9,3 miljard USD). Zie www.teijin.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Persvoorlichting
Zakelijke communicatie
Teijin Limited
+81 3 3506 4055
pr@teijin.co.jp

Contacts

Persvoorlichting
Zakelijke communicatie
Teijin Limited
+81 3 3506 4055
pr@teijin.co.jp