Fantasy Westward Journey presenteert de schoonheid van immaterieel Chinees cultureel erfgoed in Italië

Master Fan Weiguo, an inheritor of Mount Tai Shadow Puppet Play, performed shadow puppet plays with experience sessions during the exhibition. (Photo: Business Wire)

FLORENCE, Italië--()--Traditionele Chinese cultuur vormde het middelpunt van de Chinees-Italiaanse uitwisseling van traditionele cultuur en de erfgoedexpositie in Florence, afgelopen week. Het evenement werd geopend met een welkomstreceptie, bijgewoond door Chinese en Italiaanse gasten uit de kunst- en academische wereld, en diende tevens ter viering van het 50-jarig jubileum van de diplomatieke betrekkingen tussen China en Italië.

De hoofdsponsor van het evenement, Fantasy Westward Journey Online, is een RPG van NetEase Games, dat al 360 miljoen deelnemers heeft getrokken, met op het hoogtepunt 2,71 miljoen gelijktijdige gebruikers. De game is gebaseerd op klassieke Chinese folklore en laat deelnemers opgaan in de immateriële cultuur door middel van diverse gamefeatures en -activiteiten. Bedrijven als NetEase, Inc. (NASDAQ: NTES) streven ernaar immateriële cultuur nieuw leven in te blazen en een jongere generatie aan te trekken door middel van interactief entertainment.

De receptie, Craft Your Dream: Preserve China’s Intangible Cultural Heritage, werd bijgewoond door prominente Italiaanse gasten, waaronder Tommaso Sacchi, minister van cultuur, mode en design, Michele Rossi van het departement Cultuur van de gemeente Florence, Eugenio Giani, president van de regionale raad van Toscane, enzovoort.

Tijdens het vierdaagse evenement werden de charme en schoonheid van Chinese tradities en de uitgebreide culturele uitwisseling tussen China en Italië in de schijnwerpers gezet. Tot de sponsors behoorden Fantasy Westward Journey, de Associazione dello sviluppo culturale in Italia, N.O.I Internazionale culturale e Arte Associazione en de Accademia di Belle Arti di Firenze, de centrale academie voor schone kunsten.

Tijdens de uitwisseling werd het woord gevoerd door diverse sprekers, waaronder:

  • Professor Pierpaolo Ramotto van de afdeling olieverfschilderijen van de Accademia di Belle Arti, die inging op de relatie tussen nieuwe media en traditionele kunst in de oosterse en westerse culturen en liet weten graag meer te willen weten over kunst in China.
  • Yao Lu, hoogleraar Fotografie aan de Centrale Kunstacademie, die sprak over het fenomeen van creatieve taal in fotografie.
  • Professor Cheng Kezhen van de Centrale Kunstacademie, die een animatiesessie presenteerde en zei: “Alle dingen zijn weliswaar ingericht door God, maar wat telt is het perspectief van de mens.”
  • Zhang Zhaogong, directeur van de Future Media Game Studio van de Centrale Kunstacademie, die sprak over de grenzen tussen games en de realiteit. Hij zei dat NetEase “ernaar streeft studenten uit de twee landen te betrekken bij het behoud van traditionele culturen.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

NetEase, Inc.
Li Ruohan
Tel: (+86) 571-8985-3378
globalpr@service.netease.com

NetEase Games
Yinan Zhu
Tel: (+86) 020-85105136, Ext. 56733
zhuyinan@corp.netease.com

Contacts

NetEase, Inc.
Li Ruohan
Tel: (+86) 571-8985-3378
globalpr@service.netease.com

NetEase Games
Yinan Zhu
Tel: (+86) 020-85105136, Ext. 56733
zhuyinan@corp.netease.com