Fastly deelt de meest opvallende mijlpalen in de internetinfrastructuur van 2019, en wat 2020 zou kunnen brengen voor de uitbreiding van platform onafhankelijk computergebruik

Het leiderschap van de wereldwijde aanbieder van edge cloud kijkt terug op de grote verschuivingen van 2019 in de internetinfrastructuur om te begrijpen wat ze betekenen voor de toekomst van het internet in 2020 en daarna.

SAN FRANCISCO--()--Fastly, Inc. (NYSE: FSLY), aanbieder van een wereldwijd edge cloud-platform, heeft vandaag zijn retrospectief “Behind the Screens” (Kijkje achter de schermen) vrijgegeven met de opmerkelijke mijlpalen van 2019 in de infrastructuur van internet, van de toegenomen toepassing van gemoderniseerde protocollen, tot de groei in bereik en capaciteit van wereldwijd high-speed internet, en meer. De CTO en mede-oprichter van Fastly, Tyler McMullen, verwacht dat deze vooruitgang, in combinatie met de opkomst van WebAssembly en de uitbreiding van codeportabiliteit tussen platformen en apparaten, de programmeerwereld in staat heeft gesteld om meer waarde te halen uit serverloos computergebruik.

De stand van zaken omtrent de infrastructuur van internet in 2019

Dit jaar was er een enorme toename van grassroots-protocolverbeteringen, ingrijpende verschuivingen in de richting van codering vanwege een verhoogde focus op gegevensprivacy en een kijkje in de mogelijkheden van WebAssembly via Edge, evenals:

  • Nieuwe satellieten die in een baan om de aarde werden gebracht en kabels die op de bodem van de zee werden geplaatst om wereldwijd de capaciteit te vergroten.
  • Congestiebeheer opnieuw bedacht via BBR, en verhoogde privacy en beveiliging van DNS met DNS via HTTPS.
  • Certificaatlogboeken die aanzienlijk groeiden, waardoor een grotere transparantie werd gecreëerd die imitators hielp inperken.
  • Ontwikkelaars die WebAssembly (Wasm) en alle mogelijkheden ervan buiten de browser om nog meer gingen waarderen.
  • Rust behoudt zijn momentum als een geliefde taal en verstevigt zichzelf als een ideale taal voor WebAssembly en edge-computing.

2020 draagt ​​bij aan echte platformonafhankelijkheid via WebAssembly

Walker meldt dat 2020 het eerste jaar zal zijn waarin als een belangrijk verschil de klantervaring zal opwegen tegen prijs en product. Merken moeten deze ervaringen razendsnel en met standvastige betrouwbaarheid leveren op een groeiend aantal apparaten en platformen om eindgebruikers tevreden te houden. McMullen verwacht dat, ondersteund door deze opmerkelijke en voortdurende revoluties in de infrastructuur, 2020 de platform-onafhankelijke aard van Wasm en de WebAssembly-systeeminterface (WASI) zullen helpen om deze ervaringen tot leven te brengen door meer draagbare programmering op platformen en apparaten.

Tegenwoordig ontwikkelen bedrijven doorgaans code op veel verschillende platformen: interne servers, cloud- en serverloos computergebruik, mobiele telefoons en zelfs ingebedde apparaten. Ondertussen ziet de manier waarop programmeren software ontwikkelt er nog steeds uit zoals toen er maar één platform was om in te zetten. Naast de kracht van serverloos computergebruik, betekenen meer draagbare programmeermogelijkheden als gevolg van Wasm, dat ontwikkelaars de snelle, betrouwbare eindgebruikerservaringen kunnen bieden waarop merken en bedrijven rekenen om daarop hun code te ontwikkelen.

Stel je voor dat je de code neemt die je hebt geschreven, en deze niet alleen uitvoert op de plek waar het voor bedoeld was, maar dat je het gebruik ervan kunt opschalen op totaal verschillende platformen”, aldus McMullen. “Denk aan laptops, horloges, tv's of een camera die thuis op uw netwerk is aangesloten, om nog maar te zwijgen over edge, op en van een server en overal elders. Als deze ontwikkeling, volgens ons, in de pas blijft lopen met de overige ontwikkelingen, zal het naast het groeiende serverloze computerlandschap de manier waarop mensen over de hele wereld tegen programmeren aankijken volgend jaar fundamenteel veranderen.”

Fastly president Joshua Bixby eraan toe: “Bij Fastly zijn we dromers en dromen we er sinds de oprichting van het bedrijf acht jaar geleden al van om meer dingen mogelijk te maken met Edge-computing. Een wereld die is gebouwd op serverloos computergebruik en een grotere platformvrijheid voor het programmeren betekent dat we onze grote dromen kunnen verwezenlijken en combineren met de kracht van de geavanceerde technologie die ons ter beschikking staat om onze missie te ondersteunen: om merken te helpen de ervaringen te leveren die hun eindgebruikers verwachten, en hen te helpen het vertrouwen te behouden dat onze klanten met hun eindgebruikers zo buitengewoon hard aan het bouwen van die technologie werken.”

Bekijk de overzichtstentoonstelling “Behind the Screens” voor meer informatie over de belangrijkste mijlpalen in de veranderende infrastructuur van internet in 2019. Lees meer, in zijn nieuwste blog-post, over wat volgens de CTO van Fastly, Tyler McMullen, in 2020 te verwachten zal zijn.

Over Fastly

Fastly helpt mensen beter verbonden te blijven met de dingen waarvan ze houden. Met het edge-cloudplatform van Fastly kunnen klanten snel, veilig en betrouwbaar geweldige digitale ervaringen creëren door de applicaties van onze klanten zo dicht mogelijk bij hun eindgebruikers te verwerken, bedienen en beveiligen - op basis van de voordelen die internet biedt. Het platform is ontworpen om te profiteren van het moderne internet, om programmeerbaar te zijn en om agile softwareontwikkeling te ondersteunen. Klanten van Fastly gebruiken ons edge cloud-platform om ervoor te zorgen dat concertbezoekers kaartjes kunnen kopen voor de live-evenementen die ze graag willen bezoeken, reizigers kunnen naadloos vluchten boeken en aan hun volgende grote avontuur beginnen, en sportfans kunnen op verschillende apparaten sportevenementen in realtime streamen. Deze klanten bestaan uit veel van 's werelds meest prominente bedrijven, waaronder The New York Times en Ticketmaster.

Dit persbericht bevat “toekomstgerichte” verklaringen die gebaseerd zijn op de overtuigingen en veronderstellingen van Fastly en op informatie die momenteel beschikbaar is voor Fastly op de datum van dit persbericht. Toekomstgerichte verklaringen kunnen bekende en onbekende risico’s, onzekerheden en andere factoren inhouden die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, prestaties of behaalde resultaten ervan wezenlijk verschillen van de werkelijke resultaten, prestaties of behaalde resultaten die uitgedrukt of geïmpliceerd worden door de toekomstgerichte verklaringen. Deze verklaringen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, verklaringen met betrekking tot de verwachte waarde door en groei van serverloos computergebruik en de verwachtingen met betrekking tot de impact van WASM en WASI op verplaatsbare programmering op platformen en apparaten. Behalve zoals wettelijk vereist, neemt Fastly geen verplichting op zich om deze toekomstgerichte verklaringen publiek bij te werken, of om de redenen bij te werken die werkelijke resultaten wezenlijk kunnen verschillen van de verwachte resultaten in de toekomstgerichte verklaringen, zelfs als in de toekomst nieuwe informatie beschikbaar komt. Belangrijke factoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten van Fastly wezenlijk verschillen, worden van tijd tot tijd gedetailleerd beschreven in de rapporten die Fastly indient bij de Securities and Exchange Commission (SEC), inclusief in het kwartaalverslag op formulier 10-Q voor het kwartaal eindigend op 30 september 2019. Kopieën van rapporten die bij de SEC zijn ingediend, worden op de website van Fastly gepost en zijn kosteloos bij Fastly beschikbaar.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Elaine Greenberg
press@fastly.com

Contacts

Elaine Greenberg
press@fastly.com