Monument Re verwerft Cattolica Life van Cattolica Assicurazioni

HAMILTON, Bermuda--()--Monument Re heeft vandaag aangekondigd dat het, onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instantie, Cattolica Life DAC heeft overgenomen van Cattolica Assicurazioni. Cattolica Life is een in Ierland gevestigde levensverzekeraar die sinds 2017 nieuwe activiteiten heeft beëindigd. De transactie heeft geen impact op Cattolica Life DAC-klanten en -polishouders.

De verandering van zeggenschap over het bedrijf zal plaatsvinden nadat aan de gebruikelijke overnamevoorwaarden is voldaan, waaronder het verkrijgen van de wettelijke goedkeuringen.

Over Cattolica Assicurazioni.

Cattolica Assicurazioni is een van de belangrijkste spelers op de Italiaanse verzekeringsmarkt en het enige coöperatieve bedrijf in zijn branche dat genoteerd staat aan de beurs van Milaan, waar het sinds november 2000 aanwezig is. Met bijna 3,6 miljoen klanten die vertrouwen op de verzekeringsoplossingen en -producten die het distribueert, heeft de Groep totale premies van bijna € 6 miljard (2018).

Over Monument Re

Monument Re is een herverzekeraar van levensverzekeringen en een verzekeringsholding met een aanwezigheid in Bermuda, Ierland, België, Luxemburg, Nederland en Guernsey en filialen in Spanje, Italië, Frankrijk en Duitsland. Monument Re opereert als herverzekeraar en verwerver van Europese activa-intensieve portefeuilles. Via deze strategie zoekt Monument Re naar op eigendommen gebaseerde risico’s binnen zijn risicobehoefte, en het efficiënt uitvoeren van deze activiteiten of portfolio´s.

Monument Re is onderhevig aan groepstoezicht door de Bermuda Monetary Authority.

Ga voor meer informatie naar www.monumentregroup.com of neem contact op met Manfred Maske, CEO, info@monumentregroup.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Manfred Maske, CEO
info@monumentregroup.com

Contacts

Manfred Maske, CEO
info@monumentregroup.com