OKEx lanceert handelsplatform voor opties

 Eerste cryptobeurs die C2C-, spot-, termijn-, perpetual swap- en optiehandel biedt onder één dak

(Graphic: Business Wire)

VALLETTA, Malta--()--OKEx, ’s werelds grootste beurs voor digitale spot- en termijnactiva gemeten naar handelsvolume, heeft vandaag bekendgemaakt van start te gaan met optiehandel. OKEx Options, een volledig nieuwe ontwikkeling, houdt een complete upgrade in van de handelsarchitectuur van het platform, ondersteund door een snellere, stabielere en robuustere infrastructuur. De optiehandel op OKEx gaat van start op 27 december 2019. Op 12 december 2019 wordt gestart met het simulatieproces.

Met deze toevoeging is OKEx de eerste cryptobeurs die C2C-, spot-, termijn-, perpetual swap- en optiehandel biedt onder één dak. Gebruikers kunnen kiezen uit een breed assortiment van producten die het beste passen bij hun handels- en afdekkingsstrategieën.

Optiehandel is een vorm van derivatenhandel die de koper het recht geeft een onderliggend activum te kopen of te verkopen na betaling van een premie. OKEx Options biedt zowel koop- als schrijfopties. Hierdoor wordt de flexibiliteit van de handel en de transparantie van de markt vergroot en volgen de handelsprijzen de markttrends op de voet. De versie van OKEx is een belangrijke verbetering ten opzichte van andere platforms die alleen koopopties ondersteunen.

OKEx Options bevat tevens rigoureus antimanipulatiesysteem. OKEX berekent een gemiddelde van de spotgegevens van meerdere platforms om een eerlijke voltrekkingsprijs te verkrijgen om manipulatie van de sluitingsprijs te voorkomen. De marktprijs van opties wordt door OKEx in realtime bepaald aan de hand van het Black-Scholes-prijsbepalingsmodel. Hierdoor kan een enkele transactie of offerte geen invloed hebben op de optiemarkt - die alleen reageert op de geschatte volatiliteit van de opties.

“We zijn zeer enthousiast over de lancering, gegeven de toenemende vraag naar crypto-derivatieve producten binnen al onze cliëntsegmenten, met name institutionele cliënten, waaronder de vraag naar handel in derivaten het snelst groeit. We streven ernaar een zo breed mogelijk assortiment van handels- en risicobeheertools te bieden voor al onze cliënten, van institutionele tot particuliere marktpartijen,” aldus Jay Hao, CEO van OKEx. “Options is een uniek instrument waarmee handelaren de volatiliteit van crypto-activa kunnen beheren, prijzen en afdekken met een combinatie van optiecontracten. Het geeft een handelaar ook de mogelijkheid om voordeel te halen uit meer dan alleen de richting waarin de markt zich ontwikkelt. Naarmate de cryptomarkt zich verder ontwikkelt, streven we ernaar een complete reeks producten voor derivatieve handel op te zetten die oplossingen bieden om de handelsstrategieën van gebruikers te optimaliseren. OKEx Options is een belangrijke stap op weg naar dit doel.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Vivien Choi, media@okex.com

Contacts

Media
Vivien Choi, media@okex.com