PW Power Systems zorgen voor luisterrijke feestdagen in Puerto Rico

Mobiele energieopwekkingssystemen worden daarnaast gebruikt om het elektriciteitsnet te ondersteunen en de duurzame energievoorziening aan te vullen

GLASTONBURY, Connecticut--()--PW Power Systems (PWPS), de toonaangevende leverancier van aero-derivatieve energieopwekkingssystemen, maakt bekend dat PREPA (Puerto Rico Electric Power Authority) drie PWPS FT8® MOBILEPAC®-gasturbines klaar heeft staan voor gebruik. De mobiele gasturbinesystemen van 30 megawatt kunnen nu worden ingezet voor noodstroomvoorziening en voor ondersteuning van het elektriciteitsnet in het kader van de duurzaamheidsplannen van Puerto Rico voor het milieu. PWPS bood ondersteuning aan ARG Precision Corporation die de FT8 MOBILEPAC-gasturbines gebruiksklaar heeft geïnstalleerd in de Palo Seco-energiecentrale in Toa Baja. De gasturbines kunnen door twee verschillende brandstoffen worden aangedreven.

Wanda Vazquez, gouverneur van Puerto Rico, vertelt: “De drie generatoren bieden de mogelijkheid snel te reageren in een noodsituatie of in het geval dat de stroom uitvalt in het grootstedelijk gebied. Het systeem kan binnen acht tot tien minuten worden opgestart en circa 40.000 klanten van elektriciteit voorzien. Essentiële diensten, zoals ziekenhuizen in het grootstedelijk gebied, profiteren ook van deze zekerheid.”

“De drie megageneratoren kunnen voldoen aan de vraag van faciliteiten als het Bayamón Regional Hospital, het Río Piedras Medical Center en de Golden Mile in Hato Rey, en zorgen er verder voor dat de dagelijkse activiteiten op het Luis Muñoz Marín International Airport in Isla Verde altijd doorgang kunnen vinden,” aldus Jose Ortiz, Executive Director van PREPA. “De apparatuur bevindt zich weliswaar in de Palo Seco-centrale maar is verplaatsbaar, zodat deze kan worden overgebracht naar geïsoleerde gebieden waar in noodsituaties geen schakelcapaciteit aanwezig is,” vervolgt Ortiz.

“Tijdens de transformatie van de architectuur van het elektriciteitsnet van Puerto Rico geeft de beschikbaarheid van de FT8 MOBILEPAC direct een gerust gevoel aan PREPA en haar klanten,” aldus Raul Pereda, President en CEO van PWPS. “Voor de lange termijn vormt deze technologie een veelzijdige oplossing die de veerkracht helpt te verhogen wanneer het land wordt getroffen door extreme weersomstandigheden. Verder helpt deze technologie PREPA vooruitgang te boeken op weg naar de nieuwe duurzame portfoliostandaard. De energie-efficiëntie en de korte opstarttijd op het moment dat de vraag zich voordoet bieden aanzienlijke flexibiliteit in het licht van de uitdaging van onzekere belastingsvooruitzichten en zorgt voor een betrouwbare energievoorziening op het moment dat Puerto Rico die het hardst nodig heeft.

Over PW Power Systems

PW Power Systems LLC (PWPS) is een bedrijf uit de MHPS Americas-groep met hoofdkantoor in Lake Mary, Florida. PWPS maakt exclusief gebruik van de geavanceerde technologie van Pratt & Whitney®-vliegtuigmotoren en heeft deze op unieke wijze toegepast in complexe energievoorzieningssystemen om de leidende positie te veroveren in de energiesector.

Er zijn meer dan 2000 industriële gasturbines van PW Power Systems geïnstalleerd in meer dan 50 landen verspreid over de hele wereld. Het bedrijf beschikt over een superieure reputatie op het gebied van reparatie en revisie van gasturbines. Het portfolio van gasturbinemotoren van PWPS bestaat uit concurrerende, efficiënte en flexibele producten die 30 tot 140 megawatt aan energie leveren.

De FT8® MOBILEPAC®-gasturbinegenerator is uiterst efficiënt en eenvoudig te verplaatsen over land, over zee of door de lucht. Het unieke design maakt het mogelijk het systeem snel in bedrijf te nemen en buiten bedrijf te stellen, met minimale personeels- en uitrustingsvereisten.

PW Power Systems zet zich in voor de levering van hoogwaardige oplossingen voor de gedistribueerde energiemarkt die de productiviteit en betrouwbaarheid van de energievoorziening verbeteren en de operationele kosten voor klanten verlagen. Meer informatie: www.pwps.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Stefan Zavatone, Director van Marketing & Communications
860-368-5499
stefan.zavatone@pwps.com

Contacts

Stefan Zavatone, Director van Marketing & Communications
860-368-5499
stefan.zavatone@pwps.com