Innovative Chemical Products Group verwerft Hi-Tech Coatings, een wereldwijd toonaangevende ontwikkelaar en producent van hoogwaardige coatings

Hi-Tech Coatings en zijn producten zullen deel gaan uitmaken van de ICP Industrial Solutions Group (ISG), hetgeen zijn portefeuille van innovatieve producten zal versterken en uitbreiden.

ANDOVER, Massachusetts--()--Innovative Chemical Products Group (ICP Group) kondigt vandaag aan dat het Hi-Tech Coatings, een wereldwijd toonaangevende ontwikkelaar en producent van hoogwaardige coatings voor de verpakkings- en commerciële drukindustrie, heeft overgenomen van Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg).

Hi-Tech Coatings ontwikkelt en produceert meer dan 1.000 milieuvriendelijke producten en formuleringen, voornamelijk watergedragen en UV-drogende coatings. De transactie heeft tevens geleid tot een strategisch partnerschap tussen Heidelberg en de ICP Group om de toekomstige verkoop van Heidelberg’s coatingportefeuille aan zijn klanten te garanderen.

“We zijn erg blij met de overname van Hi-Tech Coatings, omdat zijn leiderschap in de sector alleen maar zal leiden tot een versterking en uitbreiding van ICP ISG’s portefeuille van innovatieve producten”, aldus Doug Mattscheck, CEO van de ICP Group. “Door de hoogopgeleide, vakbekwame en ervaren mensen van ICP en Hi-Tech Coatings te verenigen, wordt ons bedrijf sterker alsook ons onvermoeibaar streven om onze klanten op integere en klantgerichte wijze te bedienen.”

Hi-Tech Coatings, waarvan het aanbod deel gaat uitmaken van de Industrial Services Group (ISG) van de ICP Group, voorziet vakmensen al bijna 30 jaar van hoogwaardige coatings. De overname biedt ICP ISG twee belangrijke mogelijkheden: uitbreiding van zijn productaanbod binnen de markten voor hoogwaardige watergedragen en UV-drogende coatings, en diversificatie en uitbreiding van zijn internationale klantenbestand in Europa, het Midden-Oosten en de regio's in Azië en de Stille Oceaan.

Hi-Tech Coatings zal ook de productievoetafdruk van de ICP Group vergroten door nieuwe productiefaciliteiten in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en een andere faciliteit in de Verenigde Staten (Michigan) te openen. Tot slot zal het de blootstelling van ICP ISG aan snelgroeiende, wereldwijd opererende eindmarkten voor verpakkingen uitbreiden.

“We zijn verheugd om de medewerkers van Hi-Tech Coatings te mogen verwelkomen in de ICP-familie en om dit langdurige, strategische partnerschap met Heidelberg aan te gaan”, voegt Mattscheck toe. “We kijken ernaar uit om de klanten van Heidelberg en Hi-Tech Coatings een uitzonderlijke service, een uitgebreid productaanbod en een grotere inzet voor innovatie en groei te kunnen bieden.”

Over ICP Industrial Solutions Group

ICP Industrial Solutions Group (ISG) combineert twee marktleidende technologiebedrijven tot een hoogwaardige portefeuille van technologieën voor waterdragende, UV/LED/EB-drogende, op siliconen gebaseerde, speciale en zelfklevende coatings. De kracht van onze technologiegroep is baanbrekend met innovatieve, op maat gemaakte producten, superieure klantenservice en uitstekende kwaliteit. Ga voor meer informatie naar www.icpindustrial.com.

Over ICP Group

Innovative Chemical Products (ICP Group) is een vooraanstaande producent van chemische specialiteiten in Noord-Amerika en levert wereldwijd coatings, kleefstoffen en afdichtingsmiddelen. Met vestigingen in Andover, Massachusetts (VS), en meerdere productiefaciliteiten over de hele wereld, bedient de ICP Group meerdere eindmarkten, waaronder die van bouwmaterialen en speciale bouw-, industrie-, verpakkings-, drukkerij- en sportvloeren. De ICP Group is in particuliere handen en vervaardigt producten binnen verschillende erkende gespecialiseerde groepen. Ga voor meer informatie naar www.icpgroup.com.

De ICP Group is een portefeuillebedrijf van Audax Private Equity.

Over Hi-Tech Coatings

Hi-Tech Coatings, een wereldwijd toonaangevende ontwikkelaar en producent van hoogwaardige coatings voor de verpakkings- en commerciële drukindustrie, voorziet vakmensen al bijna 30 jaar van hoogwaardige coatings. Ga voor meer informatie naar www.hitechcoatings.net.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Jane Richards
akhia communications
jane.richards@akhia.com
330-463-5650

Contacts

Jane Richards
akhia communications
jane.richards@akhia.com
330-463-5650