Mary Kay pleit op grote vrouwenconferenties over de hele wereld voor mondiale emancipatie, ondernemingszin en gelijkwaardigheid voor vrouwen

L to R: Marijana Klapcic, Manager Communications, Public Relations & Creative Marketing, MK Canada; Pat Mitchell, author Becoming a Dangerous Woman; Michelle Haurilak, Director, Public Relations, Digital & Product Marketing, MK Canada (Photo: Mary Kay Inc.)

DALLAS, V.S.--()--Deze maand zette Mary Kay Inc. haar pleitbezorging voort voor mondiale emancipatie, ondernemingszin en gelijkwaardigheid voor vrouwen door op grote vrouwenconferenties over de hele wereld kwesties aan te kaarten waarmee vrouwen vandaag de dag te maken hebben. Het bedrijf nam actief deel aan twee belangrijke internationale conferenties: International Women’s Forum World Leadership Conference in Toronto, Canada, en het Reykjavik Global Forum – Women Leaders in Reykjavik, IJsland.

“Meer dan 56 jaar geleden stichtte Mary Kay Ash wat nu een van 's werelds meest toonaangevende zakelijke voorvechters is van vrouwenemancipatie,” zei Deb Gibbins, Chief Operating Officer van Mary Kay, Inc. “Om haar nalatenschap te eren en de status van vrouwen overal te verbeteren, zijn we toegewijd aan samenwerking met wereldleiders om vrouwen te helpen een weg te plaveien naar onafhankelijkheid, financiële zekerheid en een meer gelijkwaardige werkplek.”

Tijdens het International Women’s Forum World Leadership Conference in Toronto, Canada, kwamen vrouwelijke architecten, advocaten, aanjagers en pioniers van verandering uit meer dan 50 landen samen om de uitdagingen te bespreken waarmee vrouwen vandaag de dag te maken hebben – en hoe deze uitdagingen het beste te benaderen. Mary Kay’s Michelle Haurilak, Digital & Product Marketing bij Mary Kay Canada, was ter plaatse om te spreken en een sessie te introduceren over Becoming a Dangerous Woman, een interview met Pat Mitchell, televisiegigant en redactioneel directeur van TEDWomen.

Op het Reykjavik Global Forum in Reykjavik, IJsland, sloot Julia Simon, Chief Legal Officer en Corporate Secretary bij Mary Kay, zich aan bij andere vrouwelijke leiders om te discussiëren en ideeën en oplossingen uit te wisselen over verdere maatschappelijke vooruitgang, het verhogen van gelijkwaardigheid tussen vrouwen en mannen, en het stimuleren en positief ontwikkelen van het aantal vrouwen in leiderschapsposities. Terwijl ze op het Forum was, woonde Simon ook een Leiderschapslunch bij georganiseerd door Concordia, een politiek neutrale non-profitorganisatie die is toegewijd aan het actief bevorderen, verheffen en ondersteunen van intersectorale samenwerkingen voor sociale impact. Op de lunch ging men het gesprek aan over thema’s zoals het investeren in vrouwelijke ondernemers, mondiale vrouwengezondheid, politiek leiderschap van vrouwen en vrouwenonderwijs.

“Mary Kay is meer dan een schoonheidsmerk – het is een emancipatiemerk, een ondernemingsmerk,” voegde Gibbins toe. “Hoewel grote stappen zijn gezet om de vooruitgang van vrouwen te bevorderen, moet er nog steeds veel meer gedaan worden om te garanderen dat vooruitgang doorgaat op een mondiale schaal. We zijn vereerd om aan de frontlinie te staan met andere beleidsleiders om deze kwesties aan te pakken.”

Deelname aan deze conferenties is slechts de recentste stap die Mary Kay heeft gezet om vrouwenemancipatie te bevorderen. Onlangs kondigde Mary Kay in samenwerking met zes instanties van de Verenigde Naties de Women’s Entrepreneurship Accelerator empowered by Mary Kay aan, een meerjarig partnerinitiatief dat is ontworpen om vrouwelijke ondernemers over de hele wereld te inspireren, te informeren en te emanciperen. De Accelerator zal een begeleid digitaal curriculum bieden, aangevuld door praktische training en mentorschap. Bovendien zal het dienen als belangenbehartigingsplatform voor het wegwerken van belemmeringen voor het ondernemerschap van vrouwen, variërend van digitale kennis tot wetshervorming, waardoor vrouwen in staat zullen zijn volledig deel te nemen aan de groei van hun lokale en nationale economieën. De Accelerator zal wereldwijde inspanningen ondersteunen om bedrijven te stimuleren relaties met bedrijven die eigendom zijn van vrouwen tot stand te brengen en uit te breiden, waaronder aankoopbeleid. Toekomstige uitbreiding van het programma zal financieringsmogelijkheden omvatten die toegankelijk zijn voor vrouwen die het curriculum voltooien.

Over Mary Kay

Als een van de eersten die door het ‘glazen plafond’ braken, heeft Mary Kay Ash haar schoonheidsbedrijf meer dan 56 jaar geleden met drie doelen opgericht: goede kansen bieden aan vrouwen, onweerstaanbare producten aanbieden en de wereld verbeteren. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in bijna 40 landen. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en parfums. Mary Kay zet zich ervoor in om door samenwerking met organisaties vrouwen en hun naasten wereldwijd mogelijkheden te bieden en richt zich daarbij op ondersteunen van kankeronderzoek, beschermen van overlevers tegen huiselijk geweld, verfraaien van onze gemeenschappen en stimuleren van kinderen om hun dromen waar te maken. Mary Kay Ash’s oorspronkelijke visie straalt nog steeds - met iedere lipstick weer. Meer informatie is te vinden op MaryKay.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 of media@mkcorp.com

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 of media@mkcorp.com