Cooper Tyre Europe lanceert uitgebreid nieuw assortiment rallybanden voor gebruik op asfalt, klassiek asfalt, grind en modder en sneeuw

Cooper Tire Europe today launched an extensive new rally tire range, providing ultra-high performance and reliability across numerous applications and levels of rallying competition. (Photo: Business Wire)

MELKSHAM, Engeland--()--Cooper Tyre Europe heeft vandaag een uitgebreid nieuw assortiment rallybanden geïntroduceerd dat ultrahoge prestaties en betrouwbaarheid biedt voor tal van rallycompetitietoepassingen en -niveaus.

Het nieuwe assortiment is ontwikkeld en wordt geproduceerd door Cooper Tyre Europe en omvat toepassingen voor asfalt, klassiek asfalt, grind en modder en sneeuw (M+S) met de volgende producten: de Cooper Discoverer Tarmac DT1, de Cooper Discoverer Tarmac DT02, de Cooper Rally Classic Tarmac CT01, de Cooper Discoverer Gravel DG1, de Cooper M+S en de Cooper M+S Evo.

Binnen het kernbereik van zes bandenpatronen zijn 13 verschillende maten beschikbaar, voor velgen van 13 tot 18 inch. De Cooper M+S en Cooper M+S Evo zijn verkrijgbaar in samengestelde Soft-, Medium- en Hard-opties, terwijl de Discoverer Tarmac DT1, de Discoverer Tarmac DT02, de Rally Classic Tarmac CT01 en de Discoverer Gravel DG1 verkrijgbaar zijn in samengestelde Extra Soft-, Soft-, Medium- en Hard-opties.

Paul Coates, General Manager, Motorsport, Cooper Tyre Europe, stelde: “Door de introductie van een specifiek assortiment rallybanden heeft Cooper nog een belangrijke dimensie toegevoegd aan zijn motorsportaanbod. Het assortiment is geschikt voor een verscheidenheid aan gebruikers, van clubniveau tot vooraanstaande competitie. Het merk Cooper staat synoniem voor on- en off-roadprestaties en onze banden zijn gebouwd om lang mee te gaan en op het hoogste niveau te presteren. Het is een duidelijk signaal van onze toewijding aan de sport om de rallybandenmarkt te voorzien van een dergelijk breed nieuw productportfolio."

Cooper is de enige bandenleverancier voor het FIA World Rallycross Championship, het zuster FIA European Rallycross Championship en het Americas Rallycross Championship. In 2020 voltooit Cooper de serie vooraanstaande sponsoringen van de off-road FIA-categorieën, nu het bedrijf onlangs is geselecteerd om te leveren aan het FIA European Autocross Championship. Cooper heeft een gewilde stamboom opgebouwd in rallycirkels en heeft gedurende drie decennia gediend als een belangrijke leverancier voor verschillende bos-, grind-, ijs- en historische rallies. Meer recentelijk heeft Cooper geleverd aan het North American Rally Championship en de Mobil Rally Chile.

Ga voor meer informatie over Cooper Tyre Europe naar www.coopertire.eu.

Vind ons op Facebook en Instagram.

Over Cooper Tire & Rubber Company Europe Ltd.

Cooper Tyre & Rubber Company Europe Ltd., een dochteronderneming van Cooper Tyre & Rubber Company uit Findlay, Ohio, VS, heeft meer dan een eeuw ervaring in de voorhoede van de bandentechnologie. Cooper produceert een volledig assortiment banden voor personenwagens en 4x4-toepassingen onder de merknamen Cooper en Avon, naast Avon-motorbanden. Ga voor meer informatie naar www.coopertire.eu of www.avontyres.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Michiel Kramer
T: +44(0) 1225 357814
mkramer@coopertire.com

Contacts

Michiel Kramer
T: +44(0) 1225 357814
mkramer@coopertire.com