GA-ASI gaat een serie bekwaamheidsdemonstraties in Europa uitvoeren

Werkt samen met HAF om maritieme surveillance en luchtruimintegratie voor RPA’s te tonen

“We appreciate the Hellenic Air Force’s support in helping showcase the maritime surveillance and civil airspace integration capabilities of our unmanned aircraft in Europe.” - Linden Blue, CEO, GA-ASI. (Photo: Business Wire)

SAN DIEGO en VLIEGBASIS LARISSA, Griekenland--()--General Atomics Aeronautical Systems, Inc. (GA-ASI), een mondiale leider in op afstand geleide vliegtuigen (Remotely Piloted Aircraft of RPA), kondigde vandaag aan dat zij samenwerken met de Hellenic Air Force (HAF) in Griekenland om in december een serie demonstratievluchten voor Europese landen uit te voeren. Vluchten zullen worden uitgevoerd vanaf de HAF-locatie in Larissa en gebruik maken van een GA-ASI MQ-9 Guardian RPA om maritieme surveillance-bekwaamheden te tonen, evenals een door GA-ASI ontwikkeld Detect and Avoid (DAA)-systeem dat RPA’s in staat stelt om veilig in het civiele luchtruim te vliegen naast bemande vliegtuigen.

“We waarderen de hulp van de HAF in het tonen van de maritieme surveillance- en civiele luchtruimintegratiecapaciteiten van onze onbemande vliegtuigen in Europa,” zei Linden Blue, de CEO van GA-ASI. “De vraag naar betaalbare, langdurende luchtsurveillance van de zeeën die Europa omringen, neemt toe.”

De configuratie van de demonstratie is gebaseerd op de MQ-9-systemen die worden gebruikt door het U.S. Department of Homeland Security (DHS), ter ondersteuning van zijn maritieme surveillancerollen.

Het DAA-systeem bestaat uit een air-to-air radar en processor, geïntegreerd met Traffic Alert and Collision Avoidance System (TCAS II) en Automatic Dependent Surveillance-Broadcast (ADS-B). Het DAA-systeem van GA-ASI wordt reeds gebruikt in de V.S. De botsingvermijdingsradar van het systeem vervult een essentiële veiligheidsfunctie voor de integratie van onbemande vliegtuigen in het civiele luchtruim.

Het MQ-9-systeem zal ook een multimodale, maritieme oppervlakte-opsporingsradar demonstreren met Inverse Synthetic Aperture Radar (ISAR)-mode, een Automatic Identification System (AIS)-ontvanger en een High-Definition/Full-Motion Video-sensor uitgerust met optische en infraroodcamera’s. Deze suite van sensoren maakt real-time detectie en identificatie van oppervlaktevaartuigen mogelijk over duizenden vierkante zeemijlen.

Het uitgelichte Raytheon SeaVue oppervlakte-opsporingsradarsysteem zorgt voor automatische lokalisatie van maritieme doelwitten en correlatie van AIS-zenders met radardetectie.

GA-ASI werkt ook samen met SES, een toonaangevende exploitant van satellietcommunicatie (SATCOM) en managed services provider, met meer dan 70 satellieten in geostationaire baan (GEO) en middellange aardebaan (MEO). SES zal de GEO-satellietverbinding verzorgen die de MQ-9 in staat stelt om veilig te functioneren met een hoge capaciteit datalink, die real-time transmissie mogelijk maakt van sensordata van het vliegtuig, en zijn effectieve operationele bereik uitbreidt tot ver buiten “gezichtslijn” datalinks.

“Met onze wereldwijde satellietvloot ondersteunt SES de essentiële behoeften van GA-ASI en hun overheidsklanten, die deze vliegtuigen al bijna twee decennia lang gebruiken,” zei Nicole Robinson, Senior Vice President, Global Government van SES Networks. “We zijn er trots op om deze demonstratie voor de Hellenic Air Force te ondersteunen als onderdeel van onze langdurige relatie met General Atomics.”

Hoge-resolutiefoto's van de MQ-9 Guardian zijn beschikbaar voor gekwalificeerde mediakanalen uit de mediacontactlijst van GA-ASI en HAF.

Over GA-ASI

General Atomics Aeronautical Systems, Inc. (GA-ASI), een tak van General Atomics, is een toonaangevende ontwikkelaar en producent van bewezen, betrouwbare Remotely Piloted Aircraft (RPA) systemen, radarapparatuur en elektro-optische en daaraan gerelateerde missiesystemen, waaronder de Predator® RPA-serie en de Lynx® Multi-mode Radar. Met 6 miljoen vlieguren levert GA-ASI missie-bekwame vliegtuigen met een lang uithoudingsvermogen een geïntegreerde sensor- en datalinksystemen die nodig zijn om voortdurende vluchten uit te voeren die situationeel bewustzijn en snelle interventies mogelijk maken. Het bedrijf produceert ook diverse vluchtleidingscentra en software voor sensorcontrole/beeldanalyse, biedt pilotenopleidingen en ondersteuningsdiensten, en ontwikkelt metamateriaal-antennes. Bezoek voor meer informatie www.ga-asi.com.

Predator en Lynx zijn geregistreerde handelsmerken van General Atomics Aeronautical Systems, Inc.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Robert Walker
General Atomics Aeronautical Systems, Inc.
+1 (858) 524-8101
ASI-MediaRelations@ga-asi.com

Contacts

Robert Walker
General Atomics Aeronautical Systems, Inc.
+1 (858) 524-8101
ASI-MediaRelations@ga-asi.com