GA-ASI’s Predator-vliegtuigserie passeert zes miljoen vlieguren

RPA zet industrierecord neer in het bieden van missie-ondersteuning voor klanten over de hele wereld

“Six million flight hours is a testament to the reliability of our unmanned aircraft systems that are designed, built, and sustained by a dedicated group of skilled and innovative professionals for operations around the world.” -- Linden Blue, CEO, GA-ASI. (Photo: Business Wire)

SAN DIEGO--()--General Atomics Aeronautical Systems, Inc. (GA-ASI) kondigde vandaag aan dat zijn Predator®-serie van op afstand geleide vliegtuigen (Remotely Piloted Aircraft of RPA), welke de Predator, Predator B, Gray Eagle, Avenger® en MQ-9B SkyGuardian®-lijnen omvat, zes miljoen vlieguren heeft overtroffen. De mijlpaal werd bereikt op 31 oktober 2019, toen GA-ASI-vliegtuigen in totaal 430.495 missies voltooide, waarvan bijna 90 procent zijn gevlogen in gevecht.

“Zes miljoen vlieguren getuigt van de betrouwbaarheid van onze onbemande vliegtuigsystemen, die worden ontworpen, gebouwd en onderhouden door een toegewijde groep van vakkundige en innovatieve professionals over de hele wereld,” zei Linden Blue, de CEO van GA-ASI. “In de meer dan 25 jaar van ons bestaan, heeft GA-ASI een lijst van historische primeurs behaald in RPA-ontwikkeling, en hebben we die prestaties gebruikt om de eisen van onze klanten beter te ondersteunen.”

De identificatie van het specifieke vliegtuig en de klant die de mijlpaal hebben bereikt is onbekend omdat iedere seconde van iedere dag 69 Predator-klasse, Medium-altitude, Long-endurance (MALE) RPA’s in de lucht zijn over de hele wereld. Het aantal vlieguren is de afgelopen jaren met ongekende snelheid blijven groeien: tussen 1993 en 2008 werden 500.000 vlieguren behaald, één miljoen uren in 2010, twee miljoen uren in 2012, drie miljoen uren in 2014, vier miljoen uren in 2016 en vijf miljoen in 2018.

“De vraag naar voortdurend situationeel bewustzijn door gebruik van onze RPA wordt dagelijks aangetoond door de accumulatie van vlieguren. De vraag naar onze vliegtuigen wordt steevast beantwoord door ons team van werknemers, leveranciers en partners, die hard werken om de dynamische missie-vereisten van onze klanten te vervullen,” zei David R. Alexander, president van GA-ASI. “Dankzij de toewijding van onze werknemers, onze leveranciers en partners hebben onze vliegtuigen de hoogste missie-bekwaamheidsgraad in de vliegtuiginventaris van de USAF.”

GA-ASI-vliegtuigen zijn maandelijks gemiddeld meer dan 60.000 uren in de lucht ter ondersteuning van de U.S. Air Force, U.S. Army, U.S. Marine Corps, U.S. Department of Homeland Security, NASA, de Italiaanse luchtmacht, de Royal Air Force, de Franse luchtmacht, de krijgsmacht van de UAE, en andere klanten. Missies omvatten het helpen beschermen van grondtroepen op het slagveld; het ondersteunen van activiteiten van de U.S. Customs & Border Protection en van hulpdiensten in de nasleep van natuurrampen. Deze vliegtuigsystemen blijven de hoogste missie-bekwaamheidsgraad behouden van de vliegtuiginventarissen van de U.S. Air Force en U.S. Army.

GA-ASI heeft meer dan 900 vliegtuigen geproduceerd en meer dan 400 vluchtleidingscentra (Ground Control Stations of GCS). Naast RPA en GCS produceert GA-ASI ook Proces-, Exploitatie- en Disseminatie (PED)-systemen, evenals sensor-springladingen die radar- en videobeelden aanleveren, bewegende doelen op de grond of op het water detecteren, en signaalintelligentie (SIGINT) leveren op belangrijke signalen. GA-ASI integreert ook de dataproducten van deze uiteenlopende sensoren in real time via SATCOM-datalinks op de GCS die in verband kunnen worden gebracht en weergegeven als nuttige informatie voor gebruik in Operations and Intelligence Centers over de hele wereld.

De familie van de Predator-serie omvat Predator A en Predator XP; Predator B/MQ-9A Reaper, Predator B Extended Range (ER), Guardian, Gray Eagle/ER; Predator C Avenger/ER; MQ-9B SkyGuardian en SeaGuardian®.

Hoge resolutiefoto's van vliegtuigen uit de Predator-serie zijn beschikbaar voor gekwalificeerde mediakanalen uit de GA-ASI mediacontactlijst.

Over GA-ASI

General Atomics Aeronautical Systems, Inc. (GA-ASI), een tak van General Atomics, is een toonaangevende ontwikkelaar en producent van bewezen, betrouwbare Remotely Piloted Aircraft (RPA) systemen, radarapparatuur en elektro-optische en daaraan gerelateerde missiesystemen, waaronder de Predator® RPA-serie en de Lynx® Multi-mode Radar. Met 6 miljoen vlieguren voor de Predator-serie levert GA-ASI lange-weerstands, missie-bekwame vliegtuigen met geïntegreerde sensor- en datalinksystemen die nodig zijn om voortdurende vluchten uit te voeren die situationeel bewustzijn en snelle interventies mogelijk maken. Het bedrijf produceert ook diverse vluchtleidingscentra en software voor sensorcontrole/beeldanalyse, biedt pilotenopleidingen en ondersteuningsdiensten, en ontwikkelt metamateriaal-antennes. Bezoek voor meer informatie www.ga-asi.com.

Predator, SkyGuardian, SeaGuardian en Lynx zijn geregistreerde handelsmerken van General Atomics Aeronautical Systems, Inc.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Robert Walker
General Atomics Aeronautical Systems, Inc.
+1 (858) 524-8101
ASI-MediaRelations@ga-asi.com

Contacts

Robert Walker
General Atomics Aeronautical Systems, Inc.
+1 (858) 524-8101
ASI-MediaRelations@ga-asi.com