WeWork kondigt afronding aan van $ 1,5 miljard financiering van SoftBank Group; veranderingen inzake Raad van Bestuur en governance worden van kracht

NEW YORK & TOKYO--()--The We Company ('WeWork' of het 'Bedrijf') en SoftBank Group Corp. ('SoftBank') hebben vandaag aangekondigd dat WeWork $ 1,5 miljard aan financiering heeft ontvangen, wat een versnelling is van de bestaande betalingsverplichting, goedgekeurd door de aandeelhouders van WeWork tegen $ 11,60 per aandeel. In verband met de afronding van de financiering van $ 1,5 miljard van SoftBank werden verschillende wijzigingen inzake governance vandaag van kracht, waaronder de reconstructie van de Raad van Bestuur van WeWork.

Zoals eerder aangekondigd, maken de betaling van de $ 1,5 miljard en de governance-wijzigingen deel uit van een overeenkomst met WeWork die nu is goedgekeurd door de aandeelhouders van WeWork, op grond waarvan SoftBank aanzienlijke financiering aan het Bedrijf zal verstrekken. Het financieringspakket omvat $ 5 miljard aan nieuwe schuldfinanciering.

"De $ 1,5 miljard aan financiering die WeWork vandaag heeft ontvangen van SoftBank, positioneert het Bedrijf voor de toekomst en onderstreept het standvastige vertrouwen van Softbank in de bedrijfsactiviteiten," aldus Marcelo Claure, uitvoerend voorzitter van de Raad van Bestuur van WeWork. "WeWork leidt de innovatie van een multi-triljoen dollar industrie, en dit financieringspakket stelt het bedrijf in staat om het traject naar winstgevendheid en de generatie van vrije kasstromen te versnellen. Ik wil het management, het hele WeWork-team, onze leden, verhuurders en gemeenschappen over de hele wereld bedanken voor hun voortdurende steun en toewijding."

Claure voegde eraan toe: "De zeer overtuigende investering van Softbank wordt geleverd met operationele ondersteuning en verbeterde governance. Met onze uitgebreide bestuurszetels verwachten we in de nabije toekomst twee extra bestuurders aan te stellen."

In overeenstemming met de eerder aangekondigde overeenkomst met WeWork en de afronding van de versnelde betalingsverplichting van $ 1,5 miljard, zijn verschillende veranderingen inzake governance onmiddellijk van kracht. De Raad van Bestuur van WeWork is opnieuw samengesteld met 10 leden, aanvankelijk bestaande uit:

  • Vijf bestuurders aangewezen door SoftBank of SoftBank Vision Fund, waaronder Ron Fisher, Marcelo Claure, Steven Langman en twee anderen die op een later tijdstip worden benoemd;
  • Twee bestuurders aangewezen door bestaande investeerders Benchmark Capital en Hony Capital, respectievelijk Bruce Dunlevie en John Zhao;
  • Twee bestuurders die niet zijn verbonden met WeWork, Jeff Sine en Mark Schwartz; en
  • Eén bestuurder van het speciaal comité van de Raad van Bestuur, Lew Frankfort.

Andere governance-wijzigingen die vandaag van kracht zijn geworden, zijn onder meer:

  • Marcelo Claure is vandaag benoemd tot uitvoerend voorzitter van de Raad van Bestuur.
  • Adam Neumann is waarnemer van de Raad van Bestuur geworden en de Raad heeft stemcontrole over zijn aandelen gekregen.

Over The SoftBank Group

The SoftBank Group is een wereldwijde technologiespeler die ernaar streeft de informatierevolutie te stimuleren. The SoftBank Group bestaat uit de holding SoftBank Group Corp. (TOKYO: 9984) en haar wereldwijde portfolio van bedrijven, waaronder geavanceerde telecommunicatie, internetdiensten, AI, slimme robotica, IoT en leveranciers van schone energietechnologie. In september 2016 trad Arm Limited, 's werelds toonaangevende IP-halfgeleidersbedrijf, toe tot The SoftBank Group. SoftBank Group Corp. is geïnvesteerd in het SoftBank Vision Fund, dat van plan is tot $ 100 miljard te investeren in de wereldwijde bedrijven en technologieën die volgens het SoftBank Vision Fund de volgende fase van de informatierevolutie mogelijk zullen maken. Ga voor meer informatie naar https://group.softbank/en/.

Over WeWork

WeWork biedt leden over de hele wereld ruimte, community en services via zowel fysieke als virtuele aanbiedingen. Haar missie is om een wereld te creëren waarin mensen werken om een leven te creëren, niet alleen om hun brood te verdienen. Vanaf het tweede kwartaal van 2019 had WeWork 528 locaties in meer dan 111 steden en 29 landen. Onze 527.000 lidmaatschappen vertegenwoordigen wereldwijde ondernemingen in meerdere industrieën, waaronder 38% van de Global Fortune 500. We streven ernaar onze leden over de hele wereld een betere dag op het werk te bieden voor minder.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

SoftBank
sbpr@softbank.co.jp
+81 3 6889 2300

of

Ben Spicehandler / Emily Claffey / Hannah Dunning
Sard Verbinnen & Co
212.687.8080

WeWork
Gwen Rocco / Erin Clark
press@wework.com

of

Joele Frank / Meaghan Repko
Joele Frank, Wilkinson Brimmer Katcher
212.355.4449

Contacts

SoftBank
sbpr@softbank.co.jp
+81 3 6889 2300

of

Ben Spicehandler / Emily Claffey / Hannah Dunning
Sard Verbinnen & Co
212.687.8080

WeWork
Gwen Rocco / Erin Clark
press@wework.com

of

Joele Frank / Meaghan Repko
Joele Frank, Wilkinson Brimmer Katcher
212.355.4449