Nederlandse NGO Aflatoun verandert het gezicht van internationale hulp

AMSTERDAM--()--Traditioneel gezien hebben hulporganisaties een groot hoofdkantoor in het westerse deel van wereld en sturen ze 'experts' om de problemen in het zuiden van de wereld op te lossen. Dit model bestaat al lang en creëert afhankelijkheid, erkent de vaardigheden van mensen in het zuiden van de wereld niet en beperkt het bereik.

Aflatoun International, die van 30 oktober tot 1 november de Global Social & Financial Skills Conference in Amsterdam organiseert, biedt een andere aanpak. Een aanpak die de manier waarop we denken over de wijze waarop 'hulporganisaties' werken zou kunnen veranderen.

Aflatoun International biedt sociaal en financieel onderwijs aan miljoenen kinderen en jongeren wereldwijd. De NGO is vooral gericht op low-cost, impactvolle interventies door schaal en partnerschap voorop te stellen bij alles wat ze doen.

In plaats van fondsen te werven om onze medewerkers naar het buitenland te sturen, richten we ons op het werken met lokale partners en netwerken en het vergroten van capaciteit, zodat zij kwaliteitsprogramma's kunnen maken. Ons curriculum is flexibel en helpt onze partners het materiaal en de programma's te contextualiseren en uitvoeren op een manier die niet werkt met de traditionele aanpak,” aldus Roeland Monasch, CEO, Aflatoun International.

Aflatoun International is erkend voor haar innovatie, low-cost model en schaalbaarheid door Harvard University, het Brookings Institute en de Million Lives Club.

Morgen zal Aflatoun International haar Global Social and Financial Skills Conference houden over economische empowerment voor kinderen en jongeren. 250 mensen van 150 organisaties in 80 landen zullen aanwezig zijn. Minister Kaag zal de conferentie openen met een videoboodschap en DNB President Klaas Knot zal de tweede dag openen om World Savings Day te vieren. 

De conferentie is belangrijk omdat het partners en belanghebbenden, die sociaal en financieel onderwijs geven aan kinderen en jongeren, samenbrengt. Het is een evenement om ideeën en ervaringen uit te wisselen en om ons programma verder te verbeteren,” stelt Rediet Abiy, director programmes bij Aflatoun International.

- Einde persbericht -

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Abi de Wit, Aflatoun International
Telefoon: 0031 6 448 999 84
E-mail: communications@aflatoun.org

Contacts

Abi de Wit, Aflatoun International
Telefoon: 0031 6 448 999 84
E-mail: communications@aflatoun.org