Virgin Galactic voltooit fusie met Social Capital Hedosophia, en wordt het eerste en enige openbaar gehandelde commerciële ruimtevaartbedrijf ter wereld

(Photo: Business Wire)

NEW YORK (VS)--()--Virgin Galactic ("VG"), een verticaal geïntegreerd ruimtevaartbedrijf, en Social Capital Hedosophia ("SCH"), een openbaar investeringsorgaan, heeft vandaag de afronding van hun voorheen aangekondigde fusie bekend gemaakt. Het resulterende bedrijf heet Virgin Galactic Holdings, Inc. (“VGH”) en zijn gewone aandelen, units en garanties worden naar verwachting verhandeld op de New York Stock Exchange onder respectievelijk het nieuwe tickersymbol “SPCE”, ”SPCE.U” en “SPCE WS", op 28 oktober 2019. Het bedrijf fabriceert zijn ruimtevoertuigen in Mojave, Californië, door de dochteronderneming voor ruimtevaartontwikkeling The Spaceship Company, met als middelpunt van commerciële activiteiten Spaceport America in New Mexico.

VG heeft reeds klantenreserveringen van meer dan 600 mensen in 60 landen met een waarde van naar schatting $ 80 miljoen in totaal ontvangen deposito’s, en meer dan $ 120 miljoen aan potentiële inkomsten. De voltooiing van deze fusie en verhandeling als een openbaar bedrijf zijn de volgende mijlpalen op de weg naar een succesvol commercieel dienstenbedrijf en een geschikte investering voor de toekomst.

George Whitesides, CEO van Virgin Galactic Holdings zei:

Vandaag is het begin van een nieuw tijdperk voor de menselijke ruimtevaartindustrie. VG heeft reeds verschillende belangrijke ruimtemijlpalen bereikt, waaronder het sturen van de eerste testpassagier naar de ruimte aan boord van een commercieel voertuig, en de mededeling van vandaag is niet anders. Nu VG openbaar wordt verhandeld, kan iedereen investeren in een menselijk ruimtevaartbedrijf dat ernaar streeft om de markt te transformeren en deelhebben aan de opwindende commerciële ruimtevaartindustrie. Ik ben trots op de sterke flow van klantendeposito’s en het interesse dat ons recentelijk ten deel is gevallen, en kijk uit naar het realiseren van de droom van ruimtevaart voor onze fantastische klanten, de astronauten.”

Chamath Palihapitiya, oprichter en CEO van SCH, zei:

Sinds onze oprichting is het de doel van SCH om technologen, ondernemers en technologie-georiënteerde investeerders rond een gedeelde visie te verenigen. Wat eens een streven was is nu een succesvol voltooide missie. We zijn blij dat we de monumentale mijlpaal van vandaag hebben bereikt en zien ernaar uit om samen te werken met het Bedrijf om de commerciële ruimtevaartindustrie te transformeren.”

Sir Richard Branson, oprichter van Virgin Galactic, zei:

Mede-investeerders, medewerkers van VG en The Spaceship Company, zakenpartners en klanten – bedankt voor jullie toewijding aan ons geweldige bedrijf, dat het spannende nieuws van vandaag mogelijk heeft gemaakt. Met ons gepatenteerde ruimtevaartsysteem, speciale toegang tot Spaceport America, wereldwijd herkende merk en de brede interesse van investeerders, geloof ik dat VG in een ideale positie is voor succes op de snelgroeiende miljardenmarkt van de commerciële ruimtevaart en de ruimte te openen voor duizenden nieuwe astronauten. Vandaag hebben we onze missie volbracht, en met iedere astronaut die we in de ruimte sturen, kijken we uit naar de toekomst.”

Transactiegegevens

Als gevolg van deze transactie heeft Virgin Galactic meer dan $ 450 m aan primaire inkomsten ontvangen en bij de sluiting van de markt op vrijdag 25 oktober had het bedrijf een marktkapitalisatie van $ 2,3 miljard. Bestaande aandeelhouders van Virgin Galactic zullen bijna 59% eigenaar zijn. De raad van bestuur van het Bedrijf bestaat uit Chamath Palihapitiya als voorzitter, Adam Bain en James Ryans, die directeuren waren van SCH, en Wanda Austin, Craig Kreeger, George Mattson, Evan Lovell en George Whitesides.

Over Virgin Galactic Holdings

Virgin Galactic Holdings, Inc. is een verticaal-geïntegreerd ruimtevaartbedrijf en pionier op het gebied van menselijke ruimtevaart voor privépersonen en onderzoekers. Het gelooft dat de commerciële ruimtevaart een van de meest opwindende en significante technologische initiatieven is van onze tijd. Het begint deze commerciële ontdekkingsreis met een missie om mensen routinematig, consistent en betaalbaar naar de ruimte te brengen en veilig terug naar de aarde. Met zijn gepatenteerde en herbruikbare technologieën, en ondersteund door een unieke, Virgin klantenervaring, ontwikkelt het een nieuw ruimtevaartsysteem ontworpen om klanten een unieke, meerdaagse ervaring te bieden die uitmondt in een ruimtevlucht met meerdere minuten gewichtloosheid en uitzicht op aarde vanuit de ruimte. Het bevindt zich in de laatste fase van ontwikkeling, na afronding van meerdere bemande ruimtevluchten met zijn voertuig, en bereidt de commerciële start voor in 2020.

Voor assets om te downloaden kunt u terecht op onze pers-FTP https://www.image.net/virgingalactic

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor mediavragen over Social Capital Hedosophia kunt u contact opnemen met:
Jonathan Gasthalter/Carissa Felger/Nathaniel Garnick
Gasthalter & Co.
+1 (212) 257-4170
SCH@gasthalter.com

Voor mediavragen over Virgin Galactic kunt u contact opnemen met:
VirginGalacticPress@virgingalactic.com

VK, Midden-Oosten, Azië, Afrika – Ollie Bailey-Pratt
vg@fticonsulting.com, +44 (203) 727-1000
VS, Canada, Zuid-Amerika, Australië – Antonia Gray
vg@fticonsulting.com, +1 (347) 574-4352

Voor vragen over investeringen met betrekking Virgin Galactic kunt u contact opnemen met:
VirginGalactic-SVC@SARDVERB.com

Contacts

Voor mediavragen over Social Capital Hedosophia kunt u contact opnemen met:
Jonathan Gasthalter/Carissa Felger/Nathaniel Garnick
Gasthalter & Co.
+1 (212) 257-4170
SCH@gasthalter.com

Voor mediavragen over Virgin Galactic kunt u contact opnemen met:
VirginGalacticPress@virgingalactic.com

VK, Midden-Oosten, Azië, Afrika – Ollie Bailey-Pratt
vg@fticonsulting.com, +44 (203) 727-1000
VS, Canada, Zuid-Amerika, Australië – Antonia Gray
vg@fticonsulting.com, +1 (347) 574-4352

Voor vragen over investeringen met betrekking Virgin Galactic kunt u contact opnemen met:
VirginGalactic-SVC@SARDVERB.com