A P&G 100%-ban megújuló forrásokból származó energiát vásárol az USA-ban, Kanadában és Nyugat-Európában

Download

Loading media player...

Building on its legacy of environmental leadership, P&G has already achieved many of its 2020 sustainability goals for energy, water and waste, making measurable progress that can be seen across brands and geographies.

Cincinnati--()--A Procter & Gamble Company (NYSE:P&G) ma bejelentette, hogy a vállalat már most elérte egyik 2020-ra kitűzött fontos célját: az USA-ban és Kanadában 100%-ban megújuló forrásokból származó elektromos energiát vásárol. Mi több, a Vállalat túl is szárnyalta eredeti célkitűzését, és a 100%-ban megújuló forrásokból származó elektromosenergia-beszerzést Nyugat-Európában is megvalósította. Ez a három piac a cég legnagyobb piacai között van, amelyeken a P&G által vásárolt elektromos energia több mint 70%-a kerül felhasználásra. A vállalás határidő előtti teljesítése nagy lépés azon az úton, amely a P&G-nek ahhoz a 2030-ra kitűzött céljának az eléréséhez vezet, miszerint világszerte kizárólag megújuló forrásokból származó elektromos energiát vásárol.

A P&G megújuló forrásokból származó energiatermelési tevékenységéhez a cég egyik legnagyobb mértékben hozzájáruló létesítménye a Texas államban, Tyler Bluffban működő szélfarm, amely 100%-át biztosítja a vállalat Tide, Downy, Cascade és Mr. Clean márkáit előállító, amerikai egyesült államokbeli és kanadai Fabric and Home Care egységei által felhasznált villamos áramnak. A P&G másik legjelentősebb, megújuló forrásokat hasznosító létesítménye a Georgia államban, Albany városában lévő P&G telephelyen működő kombinált hő- és biomassza erőmű, amely a cég Albany-ban működő egységei számára a Bounty és a Charmin termékek előállításához szükséges gőz 100%-át biztosítja. Ezeken a széles körű projekteken felül a Vállalat folyamatosan csökkenti létesítményei károsanyag-kibocsátást olyan különféle megújuló energiaforrások hasznosítása révén, mint a szélenergia, a napenergia, a geotermikus energia és a vízenergia, illetve egyre több létesítménye vásárol ún. megújulóenergia-tanúsítványokat (Renewable Energy Certificates).

"Büszkék vagyunk a vállalat ökológiai lábnyomának csökkentésére és a világ következő generációk számára való élhetőbb hellyé tételére irányuló erőfeszítéseinkre" - nyilatkozta Virginie Helias, a P&G fenntarthatóságért felelős vezető tisztviselője. "Elsődleges célkitűzésünk, amelyet hosszú távú célunknak is tekintünk, az, hogy kiemelkedő minőségű és megbízható termékekkel lássuk el a fogyasztókat, és vevőinket biztosíthassuk arról, hogy a P&G minden egyes terméke hátterében egy, a környezet védelme iránt elkötelezett ellátási lánc működik."

A környezetvédelem terén játszott hagyományos vezető szerepére építve a P&G már jó néhányat teljesített 2020-ra kitűzött fenntarthatósági céljai közül az energia és vízfelhasználás, illetve a hulladékkibocsátás és -kezelés tekintetében, és igen sok márkája a világ számos országában mérhető haladást ért el ezeken a területeken. Annak köszönhetően, hogy 100%-ban megújuló energiaforrásokból származó elektromos energiát vásárol az USA-ban, Kanadában és Nyugat-Európában, a P&G nagy valószínűséggel túl fogja szárnyalni a 2020-ra kitűzött, a megújuló energiaforrások felhasználása és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését szolgáló, tudományos alapokon kidolgozott módszerek bevezetése és alkalmazása tekintetében meghatározott a céljait is.

A P&G várakozásai szerint számos új projekt elindításával és a megújuló forrásokból származó elektromos energia beszerzésére irányuló erőfeszítéseinek fenntartásával a vállalat további innovációra és beruházásokra, valamint a megújuló energiaforrások felhasználására való átállásra ösztönözheti azokat a regionális energiaszolgáltatókat, amelyek a vállalat szerte a világon működő, mintegy 150 létesítményét látják el elektromos energiával.

A P&G bejelentésével kapcsolatos további információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: https://us.pg.com/blogs/pg-purchases-renewable-electricity.

Amit a Procter & Gamble-ről tudni kell…

A P&G világszerte megbízható és magas minőségű termékekkel áll a fogyasztók rendelkezésére. A vállalat vezető márkái közt szerepel többek közt az Always®, az Ambi Pur®, az Ariel®, a Bounty®, a Charmin®, a Crest®, a Dawn®, a Downy®, a Fairy®, a Febreze®, a Gain®, a Gillette®, a Head & Shoulders®, a Lenor®, az Olay®, az Oral-B®, a Pampers®, a Pantene®, az SK-II®, a Tide®, a Vicks® és a Whisper®. A P&G vállalatcsalád tagjai mintegy 70 országban működnek szerte a világon. A vállalatra és márkás termékeire vonatkozó legfrissebb információkért kérjük, keresse fel honlapunkat a következő internetes címen: http://www.pg.com.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

P&G Media Contact
Robyn Schroeder
P&G, Global Communications
Schroeder.rm@pg.com

Contacts

P&G Media Contact
Robyn Schroeder
P&G, Global Communications
Schroeder.rm@pg.com