Johns Hopkins Center for Health Security, World Economic Forum en Bill & Melinda Gates Foundation organiseren pandemieoefening via livestream

Het onderstrepen van de onmiddellijke behoefte aan wereldwijde publiek-private samenwerking om ernstige wereldwijde economische en maatschappelijke gevolgen van pandemieën te verzachten

NEW YORK--()--Het Johns Hopkins Center for Health Security, zal samen met het World Economic Forum en de Bill & Melinda Gates Foundation, op vrijdag 18 oktober 2019 Event 201 organiseren, een multimediale wereldwijde pandemieoefening in New York City. Het publiek kan registreren en aan de gelijktijdige virtuele oefening in het Engels, 8:50 a.m.-12:30 p.m. EDT bij centerforhealthsecurity.org/event201/ deelnemen. De oefening onderstreept de behoefte aan wereldwijde publiek-private samenwerking om de economische en maatschappelijke gevolgen van ernstige pandemieën te verzachten.

In de afgelopen jaren heeft de wereld een groeiend aantal epidemieën meegemaakt, ongeveer 200 per jaar, die de beschikbare middelen beperkten. Een grote wereldwijde pandemie zou een ontwrichtend effect hebben op de gezondheid, de economie en de samenleving. Uit economische studies blijkt dat pandemieën de oorzaak kunnen zijn van een gemiddeld jaarlijks economisch verlies van 0,7% van het mondiale BBP – oftewel 570 miljard dollar.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Carol Miller
Communications Strategic Lead, Event 201
Johns Hopkins Center for Health Security
carolmiller@jhc.edu 1-202-306-0130

Contacts

Media:
Carol Miller
Communications Strategic Lead, Event 201
Johns Hopkins Center for Health Security
carolmiller@jhc.edu 1-202-306-0130