Sapiens en FRISS: Partneren voor Eerlijk Verzekeren

Sapiens breidt zijn partner-ecosysteem uit via een partnership met FRISS, de leider op het gebied van geautomatiseerde fraudedetectie en risicobeoordeling

HOLON, Israël--()--Sapiens International Corporation, (NASDAQ en TASE: SPNS), een toonaangevende mondiale leverancier van softwareoplossingen voor de verzekeringsbranche, heeft vandaag bekendgemaakt zijn groeiende ecosysteem uit te breiden via een partnership met FRISS, de marktleider op het gebied van AI gebaseerde oplossingen voor verzekeringsfraude en -risico voor schadeverzekeraars. Het partnership maakt deel uit van de strategie van Sapiens om zijn klanten te helpen risico’s te beperken en fraude te verminderen, de customer journey voor polissen en claims met een laag risico te verbeteren en innovatieve insurtech-oplossingen eenvoudig toegankelijk te maken.

Dankzij een unieke combinatie van artificiële intelligentie (AI) en kant-en-klare risico- en fraude-indicatoren kunnen met de oplossingen van FRISS aanvragen en verlengingen van polissen, offertes en claims worden geanalyseerd op hoog risico, fraude en compliance, teneinde winstgevende groei te realiseren. Met de automatische risicobeoordeling van FRISS kunnen verzekeraars de klantervaring verbeteren door het acceptatieproces te versnellen en de uitbetaling van claims zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Verdachte zaken kunnen direct worden onderzocht en leveren verzekeraars bruikbare inzichten op.

FRISS wordt naadloos geïntegreerd in de schadeverzekeringsoplossingen van Sapiens ter ondersteuning van de gehele polis-/claimketen en stelt de medewerkers in staat om de beste besluiten te nemen tijdens de offertefase, het schaderegelingsproces en de onderzoeksfase. De aandacht zal in eerste instantie uitgaan naar voltooiing van de naadloze integratie van de claimoplossing, gevolgd door arbeidsongevallen en acceptatie.

“Fraude heeft een zeer sterke, negatieve invloed op de verzekeringsbranche. Circa tien procent van de geleden verliezen is terug te herleiden tot de uitbetaling van onrechtmatige claims”, aldus Jeroen Morrenhof, medeoprichter en CEO van FRISS. "Ons doel is om de verzekeringswereld eerlijker te maken. Dit doen we niet alleen door fraude effectief te bestrijden, maar ook door te voorkomen dat fraudeurs het netwerk van verzekeraars binnendringen, en door garant te staan voor een ultieme gebruikerservaring voor onze eerlijke klanten. Het partnership met Sapiens was daarom voor ons een logische keuze."

“Sapiens blijft hard werken aan de uitbreiding van ons partner-ecosysteem, zodat onze klanten profiteren van de laatste innovaties", vertelt Roni Al-Dor, president en CEO van Sapiens. "Fraude en risicobeperking zijn voor verzekeraars van essentieel belang. Dankzij deze partnership zijn ze in staat mogelijke fraudeurs telkens een stap voor te blijven en zo hun winstmarges te vergroten."

Tot de producten van FRISS behoren onder meer:

  • Voorspellende risicoscores voor acceptatie – een geautomatiseerd controleproces biedt real time inzicht in de risico's van een nieuwe klantaanvraag, waarbij gebruik wordt gemaakt van voorspellende risicomodellen en data van interne en externe partijen. Schadeverzekeraars blijven concurrerend doordat ze polissen direct kunnen accepteren of weigeren door automatische verwerking (STP).
  • Scores voor claimfraude– met behulp van voorspellende fraudemodellen, specialistische kennis en gegevens van interne en externe partijen kan fraude worden vastgesteld voordat een claim wordt uitbetaald. Geautomatiseerde fraudescores zorgen er ook voor dat rechtmatige claims zonder menselijke tussenkomst kunnen worden afgehandeld, met een betere klantervaring als resultaat.
  • Commerciële verzekeringen en controle op compliance – commerciële verzekeraars krijgen een volledig beeld van hun klanten, zodat de juiste polis wordt opgemaakt voor de juiste prijs. Doordat verzekeraars voortdurend toegang hebben tot actuele gegevens van de Kamer van Koophandel en andere informatiebronnen kunnen ze hun volledige portefeuille constant monitoren.

Over FRISS
FRISS richt zich 100% op automatische fraude- en risicodetectie voor schadeverzekeraars overal ter wereld. De op AI gebaseerde detectieoplossingen voor verzekeringen, schadeclaims en fraudeonderzoek van het bedrijf helpen ruim 175 verzekeraars hun activiteiten uit te bouwen. FRISS detecteert fraude, beperkt risico's en ondersteunt digitale transformatie. Verzekeraars gaan binnen vier maanden live, realiseren 10 maal meer rendement op investering (ROI) en zien een stijging van meer dan 80% als het gaat om automatische verwerking (STP) van polis aanvragen en claims. De oplossingen van FRISS dragen bij aan een lagere loss ratio, een winstgevende groei van de portefeuille en een betere klantervaring. Ga voor meer informatie naar www.friss.com.

Over Sapiens
Sapiens International Corporation biedt verzekeraars meer mogelijkheden om succesvol zaken te doen in een snel veranderende sector. Het bedrijf biedt digitale softwareplatforms, oplossingen en diensten voor de markt voor schadeverzekeringen, levensverzekeringen, pensioenverzekeringen, lijfrenteverzekeringen, herverzekeringen, arbeidsongevallen en de financiële en compliance-gerelateerde markt. Met ruim 35 jaar ervaring in het leveren van diensten aan meer dan 450 organisaties wereldwijd, heeft Sapiens bewezen te kunnen voldoen aan de basisbehoeften, gegevenseisen en digitale eisen van de klant. Ga voor meer informatie naar www.sapiens.com.

Contacts

Contactpersoon voor de media en Investor Relations
Yaffa Cohen-Ifrah
Chief Marketing Officer en hoofd van de afdeling Corporate Communications van
Sapiens International
Mobiel: +1-201-250-9414
Telefoon: +972-3-790-2026
E-mail: Yaffa.cohen-ifrah@sapiens.com

Ruud van Gerwen
PR & Product Marketing
FRISS
+31 30 767 0352
Ruud.van.gerwen@friss.com

Contacts

Contactpersoon voor de media en Investor Relations
Yaffa Cohen-Ifrah
Chief Marketing Officer en hoofd van de afdeling Corporate Communications van
Sapiens International
Mobiel: +1-201-250-9414
Telefoon: +972-3-790-2026
E-mail: Yaffa.cohen-ifrah@sapiens.com

Ruud van Gerwen
PR & Product Marketing
FRISS
+31 30 767 0352
Ruud.van.gerwen@friss.com