Představenstvo společnosti WeWork oznámilo změny ve vedení firmy

NEW YORK--()--Představenstvo společnosti WeWork dnes oznámilo následující změny ve vedení firmy: Adam Neumann, spoluzakladatel firmy, se rozhodl odejít ze své funkce generálního ředitele a bude zastávat funkci předsedy představenstva bez exekutivních pravomocí. Artie Minson, dosavadní náměstek prezidenta a finanční ředitel firmy WeWork a Sebastian Gunningham, dosavadní místopředseda představenstva byli společně jmenováni generálními řediteli firmy. Změny ve vedení společnosti mají okamžitou účinnost.

Adam Neumann řekl: “Jako spoluzakladatel firmy WeWork jsem hrdý na tento tým a na to, jakou skvělou společnost jsme v posledních deseti letech vybudovali. Naše globální platforma je nyní k dispozici ve 111 městech, ve 29 zemích světa a každý den jí využívá více než 527 tisíc členů. I když naše podnikání nikdy nebylo silnější, v posledních týdnech jsem se stal předmětem kontroly, což značně narušuje můj pracovní režim, a tak jsem se rozhodl, že je v nejlepším zájmu společnosti, abych odstoupil z pozice generálního ředitele. Děkuji všem svým kolegům, našim členům, partnerům i investorům za to, že i nadále věří v tuto skvělou firmu.”

Artie Minson a Sebastian Gunningham řekli: “Rádi bychom Adamovi poděkovali za jeho vizi a vášeň se kterou v posledních 9 letech firmu WeWork budoval. Náš inovativní členský model, špičkový design a inovativní nabídky změnili způsob jakým jednotlivci a firmy z celého světa přemýšlí o svých pracovištích. Je pro nás obrovskou ctí řídit firmu WeWork v průběhu tohoto důležitého období v její historii. Naše hlavní podnikání stojí na pevných základech a chceme podniknout další kroky k udržení rychlého růstu, ziskovosti a skvělých služeb pro naše členy a současně zajistit optimální načasování první veřejné nabídky akcií (IPO). I v této naší nové roli budeme usilovat o to, abychom uspokojili potřeby našich členů, partnerů, zaměstnanců i akcionářů.”

Bruce Dunlevie, člen představenstva firmy, partner ve firmě Benchmark a jeden z prvních investorů do firmy WeWork, řekl: “Adam každý den dohlížel na vytváření globální platformy a za méně než 10 let se mu podařilo dosáhnout nárůstu tržeb až na 4 miliardy dolarů. Spolu se svým týmem ve firmě WeWork změnil způsob jakým lidé a firmy přistupují k práci a přinesl inovace do realitního průmyslu. Těším se na další skvělou budoucnost firmy WeWork a jsem potěšen, že Artie a Sebastian převzali po Adamovi žezlo, aby mohli firmu řídit v další fázi jejího růstu.”

Lew Frankfort, člen představenstva firmy, řekl: “Adam je velice vzácný typ podnikatele, který má vizi a odhodlání rychle se chopit skvělé obchodní příležitosti a neúnavně věci dotahovat do konce. Vytvořil jeden z nejrychleji rostoucích podniků v historii a já i všichni ostatní ředitelé mu děkujeme za jeho práci. Naše představenstvo s radostí vítá Artieho a Sebastiana ve funkci nových generálních ředitelů společnosti WeWork a těšíme se na další rychlý růst naší firmy a udržení přední pozice na trhu.”

Jimmy Asci, Gwen Rocco
press@wework.com