Raad van Bestuur van WeWork kondigt leiderschapsveranderingen aan

NEW YORK--()--De Raad van Bestuur van WeWork heeft vandaag de volgende leiderschapsveranderingen bekendgemaakt: mede-oprichter Adam Neumann heeft besloten afstand te doen van zijn rol als CEO en zal doorgaan als niet-uitvoerend voorzitter van de Raad van Bestuur. Artie Minson, voorheen Co-President en Chief Financial Officer van WeWork, en Sebastian Gunningham, voorheen vicevoorzitter, zijn benoemd tot co-CEO van het bedrijf. Deze wijzigingen zijn onmiddellijk van kracht.

Adam Neumann stelde:: “Als mede-oprichter van WeWork ben ik zo trots op dit team en het ongelooflijke bedrijf dat we het afgelopen decennium hebben opgebouwd. Ons wereldwijde platform omvat nu 111 steden in 29 landen, en bedient dagelijks meer dan 527.000 leden. Hoewel ons bedrijf nog nooit sterker is geweest, is het op mij gezette zoeklicht in de afgelopen weken een grote afleiding geworden en daarom heb ik besloten dat het in het belang van het bedrijf het best is om terug te treden als CEO. Ik wil mijn collega's, onze leden, onze verhuurderpartners en onze investeerders danken voor het aanhoudende geloof in dit geweldige bedrijf.”

Artie Minson en Sebastian Gunningham verklaarden: “We willen Adam bedanken voor zijn visie en zijn passie bij het opbouwen van WeWork in de afgelopen 9 jaar. Ons innovatieve lidmaatschapsmodel, mooie ontwerpen en inventieve gemeenschapsaanbod hebben de manier veranderd waarop personen en ondernemingen over de hele wereld denken over hun werkplek. Het is een ongelooflijke eer om WeWork te leiden tijdens dit belangrijke moment in de geschiedenis van het bedrijf. Onze kernactiviteit is sterk en we zullen duidelijke acties ondernemen om de hoge groei, winstgevendheid en unieke ledenervaring van WeWork in evenwicht te brengen, terwijl we ook de optimale timing voor een beursgang evalueren. We zijn toegewijd aan het voortdurende succes van onze leden, partners, medewerkers en aandeelhouders tijdens dit nieuwe traject.”

Bestuurslid Bruce Dunlevie, partner bij Benchmark en vroege investeerder in WeWork, merkte op: “Adam heeft toezicht gehouden op de oprichting van een wereldwijd platform dat zijn leden dagelijks ondersteunt en dat in minder dan tien jaar is gegroeid tot meer dan $ 4 miljard aan run-rate omzet. Hij en het WeWork-team hebben de manier waarop mensen en bedrijven hun werk benaderen hergedefinieerd en hebben voor innovatie in de vastgoedsector gezorgd. Ik ben enthousiast over de toekomst van WeWork en verheugd dat Artie en Sebastian het stokje van Adam overnemen om de volgende groeifase te leiden."

Bestuurslid Lew Frankfort zei: “Adam is dat zeer zeldzame ras ondernemer dat de visie en drive heeft om een enorme zakelijke kans te conceptualiseren en het vervolgens onvermoeibaar aan te pakken. Hij heeft een van de snelstgroeiende bedrijven in de geschiedenis gecreëerd en mijn collega-directeuren en ik bedanken hem voor zijn leiderschap. Het doet onze Raad van Bestuur veel genoegen om Artie en Sebastian te verwelkomen als leiders van WeWork in de volgende fase en we zijn verheugd over het snelle groeitraject van het bedrijf en de toonaangevende positie in de markt."

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Jimmy Asci, Gwen Rocco
press@wework.com

Contacts

Jimmy Asci, Gwen Rocco
press@wework.com