Luchthaven London Heathrow voor het derde jaar op rij nummer 1 wat betreft connectiviteit

Kuala Lumpur bezet de eerste plaats voor low-cost maatschappijen, die een snelle groei blijven doormaken in Azië/Oceanië

Belangrijkste bevindingen:

  • München (MUC) bereikt de top 5 van internationale megahubs.
  • Nummer twee Frankfurt International Airport (FRA), zit dicht achter de regerende nummer 1 London Heathrow (LHR).
  • Singapore (SIN) is nog altijd de luchthaven met de grootste connectiviteit in de regio Azië/Oceanië.
  • 14 Noord-Amerikaanse luchthavens staan in de top 50, aangevoerd door Chicago O’Hare (ORD).

Top 5 Global Megahubs (Photo: Business Wire)

LONDEN--()--Vandaag heeft OAG, ’s werelds toonaangevende leverancier van reisgegevens en -inzichten, de Megahubs Index 2019 gepubliceerd. De analyse onthult de top 50 van de wereldwijde luchthavens met de grootste internationale connectiviteit en de top 25 van de Amerikaanse luchthavens met de grootste binnenlandse connectiviteit.

London Heathrow (LHR; International Connectivity Index: 317) is voor het derde jaar op rij de luchthaven met de grootste internationale connectiviteit. Op de drukste vliegdag van dit jaar waren meer dan 65.000 internationale verbindingen mogelijk binnen een venster van zes uur. Frankfurt International Airport (FRA; ICI:309) steeg een plaats op de wereldranglijst van dit jaar, zodat de twee hoogste plaatsen op de wereldranglijst nu door Euopa worden bezet. Chicago O’Hare (ORD; ICI:290), Amsterdam (AMS; ICI:279) en München (MUC; ICI:259) liggen daar niet ver achter.

“Door de stijging van 22 punten qua connectiviteit schiet de luchthaven München omhoog van de 11e plaats in 2018 naar de top 5 van dit jaar. Door de voortdurende strijd om marktaandeel op de Duitse markt tussen Lufthansa en Ryanair, werpen de investeringen van München in het internationale netwerk vruchten af,” aldus John Grant, senior analyst van OAG.

De internationale hubs in de regio Azië/Oceanië met de hoogste connectiviteit zijn Singapore (SIN; ICI: 240) op de negende plaats, Hong Kong (HKG; ICI:234) op de 10e, Incheon (ICN; ICI:233) op de 11e en Bangkok (BKK; ICI:214) op de 14e plaats. Kuala Lumpur (KUL; ICI:150) is de megahub met de hoogste connectiviteit ter wereld voor low-cost maatschappijen (LCC's).

Zie de volledige analyse voor meer inzichten uit de Megahubs Index 2019 en voor meer informatie over de gebruikte methode.

Over OAG

OAG is een toonaangevende aanbieder van wereldwijde reisgegevens die sinds 1929 de groei en innovatie van het ecosysteem voor vliegreizen ondersteunt.

We werken samen met enkele van de grootste wereldwijde merken, luchthavens, luchtvaartmaatschappijen, reisorganisaties en snelgroeiende startups om de beste diensten die vandaag beschikbaar zijn en de beste innovaties van morgen te ontwerpen.

OAG heeft haar hoofdvestiging in het Verenigd Koninkrijk en heeft wereldwijde activiteiten in de VS, Singapore, Japan, Litouwen en China.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Alexandra Aguiar
Corporate Ink voor OAG
oag@corporateink.com
+1 617 969 9192

Contacts

Media:
Alexandra Aguiar
Corporate Ink voor OAG
oag@corporateink.com
+1 617 969 9192