ExxonMobil lanceert Mobil EV™-aanbod voor accu-elektrische voertuigen

Het nieuwe aanbod maakt verbeterde prestaties van accu-elektrische voertuigen mogelijk.

  • Het Mobil EV™-aanbod helpt accu-elektrische voertuigen om verder te rijden tussen oplaadmomenten, verlengt de levensduur van apparatuur en bevordert veiliger rijden
  • De introductie legt de nadruk op de nauwe samenwerking tussen ExxonMobil en de fabrikanten van de oorspronkelijke apparatuur om tegemoet te komen aan de zich ontwikkelende mobiliteitsambities van consumenten

ExxonMobil announced the global launch of its Mobil EV™ offering, which features a full suite of fluids and greases designed to meet the evolving drivetrain requirements of battery electric vehicles. *Please refer to commercial product package for actual label, product data and specifications. (Photo: Business Wire)

FRANKFURT, Duitsland--()--ExxonMobil maakte vandaag de wereldwijde lancering van het Mobil EV™-aanbod bekend bij de IAA 2019, welke een volledige reeks vloeistoffen en smeermiddelen brengt, ontwikkeld om te voldoen aan de zich ontwikkelende aandrijfvereisten van accu-elektrische voertuigen. Er wordt voorspeld dat de combinatie van plug-in hybriden, accu-elektrische en brandstofcelvoertuigen in 2040 wereldwijd meer dan 20 procent van de vloot lichte wagens zal vormen1.

“Mobiliteit verandert en elektrische voertuigen zullen een groter deel van de mix vormen,” aldus Russ Green, ExxonMobil’s vice president van Finished Lubricants. “Klanten en OEM's zijn gericht op het optimaliseren van het assortiment en de veiligheidsprestatie van hun elektrische voertuigen, en ExxonMobil is uniek gepositioneerd om deze voordelen te leveren. Dit is pas het begin van de product- en serviceoplossingen die wij zullen ontwikkelen om de zich ontwikkelende behoeften van onze klanten te ondersteunen.”

Het Mobil EV assortiment producten is ontwikkeld om de mobiliteitsbehoeften aan elektrische voertuigen van zowel fabrikanten als rijders te ondersteunen en bevat zorgvuldig geselecteerde en gemengde moleculen om accu-elektrische voertuigen te helpen verder te reizen tussen oplaadmomenten, de levensduur van componenten te verlengen en veiliger te rijden. Het Mobil EV productassortiment dekt het hele assortiment accu-elektrische voertuigtoepassingen en omvat:

  • De Mobil EV Therm™ serie warmtehuishoudingsvloeistoffen, geformuleerd om efficiënt warmte te verwijderen en de levensduur van apparatuur te verlengen van toepassingen zoals accu's, elektromotoren en vermogenselektronica.
  • De Mobil EV Drive™ serie smeermiddelen voor reductieversnellingsbakken voor elektrische voertuigen ontwikkeld om koppelingen en dragers te beschermen om de serviceduur te verlengen.
  • De Mobil EV Cool Drive™ serie vloeistoffen voor reductieversnellingsbakken met geïntegreerde elektromotor voor elektrische voertuigen, ontwikkeld om koppelingen en dragers te smeren terwijl in de noodzakelijke koeling voor elektromotoren en vermogenselektronica wordt voorzien.
  • De Mobil EV Grease™ producten die bescherming, prestatie en betrouwbaarheid garanderen voor elektrische voertuigtoepassingen waaronder e-motoren, lagers en homokinetische koppelingen over een breed scala van rijcondities.

Voortbouwend op een erfgoed van 135 jaar zet ExxonMobil zich ervoor in om de technologie en apparaatbeheerexpertise van haar vloeistoffen op een hoger plan te brengen om automobiel- en componentfabrikanten te helpen elektrische voertuigen te ontwikkelen die klanten een superieure rijervaring biedt.

Deze lancering volgt op de recente uitbreiding van het partnership van het bedrijf met Porsche om te gaan samenwerken aan de Formula E serie auto voor het seizoen 2019 / 2020 – ExxonMobil’s eerste intrede in de elektrische motorsport. ExxonMobil zal uitstekende aandrijflijnvloeistoffen van het merk Mobil leveren aan Porsche, specifiek ontwikkeld om tegemoet te komen aan de specifiek eisen van elektrische voertuigen – waaronder geleiding, koelmogelijkheden en materiaalcompatibiliteit.

Bezoek voor meer informatie www.mobilev.com.

Over ExxonMobil

ExxonMobil, het grootste beursgenoteerde internationale olie- en gasbedrijf, gebruikt technologie en innovatie om te helpen bij het voldoen aan de groeiende energiebehoeften van de wereld. ExxonMobil heeft een brancheleidende voorraad bronnen, is een van de grootste raffinadeurs en handelaren van aardolieproducten en haar chemisch bedrijf is een van de grootste ter wereld.


1 2019 Outlook for Energy: A Perspective to 2040, ExxonMobil, 2019

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediarelaties
832-625-4000

Contacts

Mediarelaties
832-625-4000