Bartek Ingredients koopt nieuwe, geavanceerde maleïnezuuranhydride-reactor

De aankoop zal de maleïnezuuranhydride-capaciteit van het bedrijf uitbreiden voorafgaand aan verwachte langetermijngroei op de mondiale markt

STONEY CREEK, Ontario--()--In navolging van de succesvolle uitbreiding van zijn capaciteit voor appel- en fumaarzuurafwerking eerder in 2019, kondigde Bartek Ingredients de beslissing aan om een reactor met een capaciteit van 22.000 metrische tonnen per jaar te kopen van MAN Energy Solutions in Deggendorf, Duitsland.

De reactor zal de maleïnezuuranhydride-capaciteit van het bedrijf uitbreiden voorafgaand aan verwachte langetermijngroei op de mondiale markt voor voedingszuren. Het zet de integratie voort van Barteks upstream grondstofproductie met zijn downstream afwerkingsvermogen.

„De nieuwe reactor is een welkome aanvulling op de Noord-Amerikaanse markt, waar extra capaciteit vanaf 2023 nodig wordt geacht,” zei Bartek-CEO John Burrows. „Bartek zet zich in om de mondiale markt voor appel- en fumaarzuur van levensmiddelenkwaliteit aan te voeren, en het veilig stellen van het aanbod voor onze klanten in de komende jaren is een cruciaal element van onze langetermijnstrategie.”

Bartek verwacht in het vierde kwartaal van 2020 de oplevering van deze nieuwe reactor, waarvan de capaciteit in het tweede kwartaal van 2021 online moet zijn.

„Deze investeringsbeslissing van Barteks bestuursraad ondersteunt de strategie van het bedrijf om vóór marktvraag te investeren en versterkt de doelstelling van het bedrijf om een superieur fabricageproces te exploiteren,” zei Matt Chapman, partner bij Barteks moedermaatschappij TorQuest Partners.

Ga voor meer informatie over Bartek en zijn producten naar bartek.ca.

Over Bartek Ingredients
Bartek Ingredients Inc., opgericht in 1969, is een toonaangevende producent van appelzuur, fumaarzuur en maleïnezuuranhydride. Barteks hoofdkantoor is gevestigd in Stoney Creek, Ontario, Canada, en Bartek heeft momenteel 120 mensen in dienst, verspreid over twee productiefaciliteiten in Zuid-Ontario. Barteks installaties staan geregistreerd bij de ISO 9001:2015-standaard. Bartek is ook gecertificeerd volgens de BRC Wereldwijde Standaard voor Voedselveiligheid, en levert aan meer dan 40 landen wereldwijd. Ga voor meer informatie over Bartek en zijn producten naar bartek.ca/.

Over TorQuest Partners
TorQuest Partners, opgericht in 2002, is een in Canada gevestigde manager van private equity-fondsen. Met meer dan C$ 2 miljard aan eigen vermogen dat het onder beheer heeft, investeert TorQuest in middenmarktbedrijven en werkt het nauw samen met het management om waarde te creëren. Ga voor meer informatie over TorQuest Partners, naar torquest.com/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Erin Robbins
MarketPlace
erin.robbins@market-pl.com
+1 314 366 3562

Contacts

Erin Robbins
MarketPlace
erin.robbins@market-pl.com
+1 314 366 3562