Spark + AI Summit keert terug naar Amsterdam als de grootste data- en machine learning-conferentie in Europa

Facebook, CERN, Sociétié Générale en Zalando voegen zich bij de sprekersreeks met keynote spreker Katie Bouman, de ontwikkelaar van algoritmen voor het weergeven van zwarte gaten

SAN FRANCISCO & AMSTERDAM--()--Databricks, de leider in Unified Analytics en opgericht door de oorspronkelijke makers van Apache Spark™, heeft vandaag aangekondigd dat de Spark + AI Summit terugkeert naar Amsterdam van 15 t/m 17 oktober als de grootste data- en machine learning-conferentie in Europa. De Spark + AI Summit is een evenement voor datateams, waaronder ontwikkelaars, datawetenschappers en data- en analyseleiders, om discussies te voeren over data, analyse, machine learning en praktische toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI).

Katie Bouman, een computerwetenschapster die de ontwikkeling leidde van een algoritme voor het weergeven van zwarte gaten, behoort tot de keynote sprekers. Op het hoofdpodium verschijnen ook de originele makers van opensource-projecten, waaronder Apache Spark, Delta Lake, Koalas, MLflow en scikit-learn. Binnen de meer dan 170 sessies worden praktijkcases gedeeld van organisaties zoals Facebook, Microsoft, CERN, Airbnb, Quby, Sociétié Générale, Swedbank en Zalando.

"De eerste Europese Spark + AI Summit werd in 2015 gehouden in Amsterdam met een groep enthousiasten van Apache Spark. Vooruitblikkend naar 2019, zijn we verheugd om terug te keren naar Amsterdam, waar een snelgroeiende community van innovators op het gebied van data en machine learning bijeenkomt,” aldus Ali Ghodsi, mede-oprichter en CEO bij Databricks. "De inhoud en training van dit jaar is afgestemd om datateams, van ontwikkelaars tot datawetenschappers, een mogelijkheid te bieden om beter samen te werken en oplossingen te creëren om dataproblemen op te lossen."

De volledige reeks keynote sprekers voor de Spark + AI Summit Europe omvat:

  • Gaël Varoquaux, maker van scikit-learn en Brain Imaging Research
  • Oriol Vinyals, hoofdwetenschapper bij Google DeepMind
  • Reynold Xin, topbijdrager en oorspronkelijke maker van Apache Spark
  • Matei Zaharia, mede-oprichter en Chief Technologist bij Databricks en oorspronkelijke maker van Apache Spark & MLflow
  • Michael Armbrust, Principal Software Engineer
  • Ali Ghodsi, mede-oprichter en CEO van Databricks en oorspronkelijke maker van Apache Spark
  • Katie Bouman, assistent-professor Computational and Mathematical Sciences aan het California Institute of Technology

Het evenement vindt dit jaar plaats in het Amsterdamse RAI Tentoonstellings- en Congrescentrum, vier jaar nadat de eerste Spark + AI Summit Europe in de stad werd gehouden. Deze Summit biedt bijna 2.000 deelnemers verschillende eendaagse trainingsworkshops, die zowel instructie als praktische oefeningen omvatten. De Summit biedt leermogelijkheden over de nieuwste ultramoderne opensource-technologieën, waaronder Delta Lake, MLflow en Koalas.

Het hoofdthema voor de Spark + AI Summit van dit jaar is Build. Unify. Scale. Deze conferentie combineert data- en machine learning-onderwerpen en is een 'one-stop-shop' voor datateams die de beste tools in data en AI willen toepassen om innovatieve producten te bouwen. De inhoud van de Spark + AI Summit van dit jaar omvat AI use cases uit de praktijk, het nieuwste op het gebied van deep learning-kaders en Apache Spark-integratie, best practices voor het produceren van machine learning-modellen en hoe op grote schaal gebruik te maken van Apache Stark.

Lees meer informatie over de volledige agenda en registreer u om deel te nemen aan de Spark + AI Summit 2019 van dit jaar.

Over Databricks

De missie van Databricks is om innovatie voor haar klanten te versnellen door datawetenschap, engineering en bedrijfsactiviteiten te verenigen. De oprichters van Databricks startten het Spark-onderzoeksproject op UC Berkeley dat later Apache Spark werd. Databricks biedt een Unified Analytics-platform, mogelijk gemaakt door Apache Spark, voor datawetenschapsteams om samen te werken met data-engineering en bedrijfsonderdelen om dataproducten te bouwen. Gebruikers bereiken een snellere time-to-value met Databricks door analytische workflows te creëren die gaan van ETL en interactieve exploratie tot productie. Het bedrijf maakt het ook eenvoudiger voor gebruikers om zich op hun data te concentreren door te voorzien in een volledig beheerde, schaalbare en veilige cloudinfrastructuur die de operationele complexiteit en de totale eigendomskosten vermindert. Databricks, met durfkapitaal ondersteund door Andreessen Horowitz, NEA en Battery Ventures, heeft een wereldwijd klantenbestand met onder meer Viacom, Shell en HP. Ga voor meer informatie naar www.databricks.com.

Apache, Apache Spark en Spark zijn handelsmerken van de Apache Software Foundation.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Kristalle Cooks
Hoofd Communications
415-462-4907

Contacts

Kristalle Cooks
Hoofd Communications
415-462-4907