AECOM gaat 200 supersnelle snelladers voor elektrische voertuigen leveren voor Shell

LEUVEN, België--()--AECOM, leverancier van wereldwijde infrastructuurdiensten, is door Shell Retail aangesteld om ultrasnelle snelladers van 150 kW voor elektrische voertuigen (EV) in heel Nederland te leveren. In totaal 200 snelladers - onder de merknaam Shell Recharge - waarmee meer mensen hun auto onderweg kunnen opladen, zullen beschikbaar zijn op Shell-tankstations.

Dankzij dit nieuwe initiatief kunnen voertuigen binnen 15 minuten opgeladen worden, waardoor ze drie keer sneller zijn dan de huidige laders van 50 kW. In 2017 was het wereldwijde geïntegreerde energiebedrijf een van de eerste brandstofhandelaren die elektrische voertuigladers op zijn tankstations installeerde. Dit is slechts een van de vele manieren waarop Shell streeft naar de levering van schonere energie over de hele wereld.

Na eerder te hebben samengewerkt op verschillende Shell Recharge-locaties die vorig jaar in heel Nederland werden gebouwd, zal AECOM een aantal diensten leveren gedurende dit project. Deze omvatten engineering, inkoop, constructiebeheer, ontwerp en consultancy - diensten die allemaal zullen bijdragen aan de levering van de snelste voertuigladers voor bestuurders in Nederland.

Bruno Haerens, Netherlands Country Manager bij AECOM, verklaarde: "Na met Shell in Nederland te hebben gewerkt aan een aantal projecten, blijven de experts en specialisten van AECOM nauw samenwerken met het team om de behoeften van hun klanten beter te ondersteunen door te waarborgen dat e-mobiliteit beter toegankelijk is voor automobilisten in heel Nederland. Dit is een belangrijke stap die Shell neemt om te komen tot een koolstofarm transportsysteem voor gemeenschappen in het hele land en we zijn verheugd om hier deel van uit te maken."

Hilmar van den Dool, General Manager Shell Retail voor Benelux en Frankrijk, stelde: "Elektrische mobiliteit is een van de oplossingen die zal helpen tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar transport in een koolstofarme wereld. Er moet een geschikt netwerk van oplaadinfrastructuur worden ontwikkeld naarmate het aantal elektrische voertuigen toeneemt, zodat klanten hun voertuigen kunnen opladen zonder onderbrekingen. Shell wil marktleider zijn in dit segment. AECOM ondersteunt Shell bij het snel opzetten van een netwerk voor snel opladen op tankstations, terwijl Shell's dochteronderneming NewMotion opladers voor thuis en op het werk levert."

Noot voor de redactie

Over AECOM

AECOM is gebouwd om een betere wereld te leveren. Wij ontwerpen, bouwen, financieren en beheren kritieke infrastructuuractiva voor overheden, bedrijven en organisaties. Als volledig geïntegreerd bedrijf verbinden we kennis en ervaring binnen ons wereldwijde netwerk van experts om klanten te helpen bij het oplossen van hun meest complexe uitdagingen. Van hoogwaardige gebouwen en infrastructuur, tot veerkrachtige gemeenschappen en omgevingen, tot stabiele en veilige landen, ons werk is transformatief, gedifferentieerd en van vitaal belang. AECOM, een Fortune 500-bedrijf, had een omzet van ongeveer $ 20,2 miljard tijdens het boekjaar 2018. Zie hoe wij leveren wat anderen zich alleen maar kunnen voorstellen op aecom.com en via @AECOM.

Over Shell

Royal Dutch Shell plc is gevestigd in Engeland en Wales, heeft haar hoofdkantoor in Den Haag en is genoteerd aan de beurzen van Londen, Amsterdam en New York. Shell-bedrijven hebben activiteiten in meer dan 70 landen en gebieden, waaronder in de olie- en gasexploratie en -productie; productie en marketing van vloeibaar aardgas en vloeibare GTL-brandstof (gas-to-liquids); productie, marketing en verzending van olieproducten en chemicaliën en projecten voor hernieuwbare energie. Ga voor meer informatie naar www.shell.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

- EINDE -

Contacts

Contactpersoon voor de media
Vinita Taglani
AECOM
Vinita.taglani@aecom.com
+44 (0)7747236606

Contacts

Contactpersoon voor de media
Vinita Taglani
AECOM
Vinita.taglani@aecom.com
+44 (0)7747236606