Masergy publiceert het rapport met markttrends SD-WAN 2019

Nieuw onderzoek brengt gaten in veiligheid en vaardigheden aan het licht als belangrijkste punten voor SD-WAN

DALLAS--()--Masergy, een toonaangevende leverancier van beheerde SD-WAN, cloudcommunicatie en beheerde beveiligingsoplossingen, maakte vandaag de resultaten bekend van zijn nieuwe markttrendenquête SD-WAN 2019, waaruit bleek dat veiligheid de selectie motiveert, gaten in vaardigheden nog steeds een belangrijk obstakel vormen voor adoptie en de acceptatie blijft stijgen.

De enquête, uitgevoerd in samenwerking met IDG Research, analyseerde antwoorden van IT-besluitvormers van internationale bedrijven in verschillende sectoren. In 2017 werd deze enquête ook als benchmark uitgevoerd om SD-WAN-trends in de loop van de tijd te meten. Het optimaliseren van het netwerk om geavanceerde technologie te ondersteunen, onderscheidt zich als de meest prominente doelstelling die in de enquête werd behandeld. De enquêtedeelnemers vinden dat beveiliging de grootste WAN-uitdaging is, die zelfs belangrijker is dan kostenoverwegingen. Het beheren van talloze gebruikers, apparaten en locaties is ook een groeiend pijnpunt.

Belangrijkste bevindingen van de enquête in 2019 zijn onder meer:

  • Het optimaliseren van het netwerk ter ondersteuning van de nieuwste technologieën blijft de belangrijkste WAN-doelstelling (61%) onder de enquêtedeelnemers.
  • Beveiliging (50%) is de belangrijkste WAN-uitdaging en de leidende factor (81%) die bedrijven stuurt bij het selectieproces van SD-WAN.
  • De gaten in de vaardigheden (46%) blijft een belangrijke belemmering voor de acceptatie van SD-WAN, terwijl de bezorgdheid over interoperabiliteit met bestaande WAN's minder vaak voorkomt dan twee jaar geleden.
  • De acceptatiegraad van SD-WAN steeg de afgelopen twee jaar van 35% naar 54%, waarbij 90% van de respondenten actief onderzoek deed naar, experimenteerde met, upgrade naar SD-WAN of het actief gebruikte.
  • Vereenvoudiging van netwerkbeheer (46%) is nog steeds het belangrijkste verwachte IT-voordeel van de acceptatie van SD-WAN en de drie belangrijkste verwachte zakelijke voordelen van SD-WAN zijn verhoogde efficiëntie, verbeterde beveiliging en kostenbesparingen.

"Masergy was twee decennia geleden een pionier in software gedefinieerde netwerken en deze enquête bevestigt de groeiende volwassenheid van SD-WAN-oplossingen. IT-leiders hebben de taak hun bedrijf te transformeren door middel van op de cloud gebaseerde applicaties en opkomende technologieën, maar deze spillen introduceren een nieuw niveau van complexiteit dat ontmoedigend kan zijn voor netwerk- en beveiligingsteams", zei James Parker, CEO van Masergy. "Masergy is bevindt zich in een unieke positie om de digitale ambities van de huidige internationale bedrijven te realiseren met ons software gedefinieerde netwerk, geïntegreerde beveiliging en volledig beheerde SD-WAN-diensten."

Download rapport met markttrends van SD-WAN 2019 van Masergy voor een gedetailleerd overzicht van de onderzoeksresultaten.

Over Masergy

Masergy stelt wereldwijde bedrijven in staat om hun sectoren te innoveren, te verstoren en te domineren met transformerende oplossingen in beheerde SD-WAN, cloudcommunicatie en beheerde beveiliging. Gebouwd op 's werelds meest innovatieve software gedefinieerde platform, zijn onze flexibele technologieën, aanpasbare oplossingen en ongeëvenaarde klantervaring de reden waarom toonaangevende organisaties vertrouwen op Masergy om de concurrentie voor te blijven. Wees de toekomst met Masergy. Lees meer en volg ons op ons blog Transforming Enterprise IT, Twitter@Masergy, LinkedIn en Facebook.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Bedrijfscontact:
Sunita Mani
214.442.5740
sunita.mani@masergy.com

Mediacontact:
Calin Gunn
802.779.7040
calin@bluetext.com

Contacts

Bedrijfscontact:
Sunita Mani
214.442.5740
sunita.mani@masergy.com

Mediacontact:
Calin Gunn
802.779.7040
calin@bluetext.com