Europese luchtvaartmaatschappijen blijven impact ondervinden volgens OTP-sterrenwaarderingen van OAG, aangezien vertragingen met 14% zijn toegenomen

easyJet boekt vooruitgang ondanks operationele uitdagingen; KLM, Iberia en Alitalia doen het beter dan de meeste met een 4-sterren waardering

Belangrijkste bevindingen:

  • Vertragingen in Europa voor luchtvaartmaatschappijen stegen met meer dan 14% ten opzichte van zomer 2017/18 en impactbeoordelingen
  • KLM, Iberia, Alitalia leiden grootste, in West-Europa gevestigde luchtvaartmaatschappijen en behalen 4 sterren
  • easyJet (74,3% OTP) kreeg 3 sterren toegekend
  • Air Baltic, Aeroflot en Binter Canarias verdienen 5-sterren waardering
  • Milaan Linate, Tenerife Norte, Liverpool, Parijs Beauvais-Tille, Santa Cruz en Dortmund verdienden ook 5-sterren status.

LONDEN--()--Europese luchtvaartmaatschappijen en luchthavens leverden in de 12 maanden tot mei 2019 gemengde resultaten voor punctualiteit, volgens de publicatie van OAG, de wereldwijde leider in vluchtinformatie, met de On-time Performance (OTP)-sterrenwaarderingen die de beste luchtvaartmaatschappijen en luchthavens rond de wereld erkennen voor superieure punctualiteitsprestaties.

easyJet kreeg een respectabele 3-sterren waardering na een jaar van uitdagingen als gevolg van aanzienlijke luchtverkeerscongestie in de zomer van 2018. Maar door verminderde punctualiteit en de kosten die vertragingen met zich meebrengen is een van de grootste luchtvaartmaatschappijen in Europa, Lufthansa, achteruitgegaan met het dalen van hun OTP naar 2 sterren.

"Uiteindelijk worden nu de kosten van gemiste aansluitingen, passagiersoverlast en merkschade voor iedereen duidelijk zichtbaar voor de luchtvaartmaatschappijen die worden getroffen door vertragingen in Europa," aldus John Grant, Hoofdanalist, OAG.

Voor Air Baltic, Aeroflot en Binter Canarias, die allemaal gevestigd zijn in de periferie van Europa en daarom misschien niet zo beïnvloed zijn, leverden de resultaten sterke prestaties op en werden 5 sterren behaald.

De prestaties van Aeroflot worden geëvenaard in de luchthavenwaarderingen met hun drukste locaties Moskou Sheremetyevo en Sint-Petersburg die 5 sterren hebben behaald. Milaan Linate (LIN), Tenerife Norte (TFN), Liverpool (LPL), Parijs Beauvais-Tille (BVA), Santa Cruz (SPC) en Dortmund (DTM) verdienden ook de 5-sterren status.

Over de OTP-sterrenwaarderingen van OAG

Het jaarlijkse beoordelingssysteem van OAG is een wereldwijd accreditatieprogramma dat uitzonderlijke OTP op alle luchthavens en bij alle luchtvaartmaatschappijen erkent. De toekenningen tonen de beste presteerders in de sector, waarbij de top tien procent van luchtvaartmaatschappijen en luchthavens vijf sterren ontvangt.

Bekijk hier de volledige resultaten van de OAG On-Time Stars.

Over OAG

OAG is een toonaangevende wereldwijde aanbieder van reisgegevens. OAG heeft haar hoofdvestiging in het Verenigd Koninkrijk en heeft wereldwijde activiteiten in de VS, Singapore, Japan, Litouwen en China.

Ga voor meer informatie naar: www.oag.com en volg ons op Twitter @OAG Aviation.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Caroline Mather
OAG
press@oag.com

Contacts

Media:
Caroline Mather
OAG
press@oag.com