Norsk Titanium ontvangt Airbus-contract voor kwalificatie en productie

PARIJS--()--Officiële vertegenwoordigers van Norsk Titanium (Norsk) kondigen vandaag aan dat Airbus een contract heeft toegekend voor de kwalificatie en serieproductie van de eerste onderdelen die geproduceerd worden aan de hand van Direct Energy Deposition (DED), de kabelgebaseerde productietechnologie met additieven.

“We werken al meerdere jaren nauw samen met Airbus om de technologische volwassenheid en industriële paraatheid van ons Rapid Plasma Deposition™ (RPD™)-proces te demonstreren”, zei Michael Canario, President en CEO van Norsk. “Dit toegekende contract is gestructureerd om direct na kwalificatie serieproductie op de lange termijn mogelijk te maken. Onze faciliteit in Plattsburgh, New York, heeft zich met behulp van technisch leiderschap van Airbus voorbereid op dit moment en wil graag de geavanceerde productiemogelijkheden met additieven voor de 21ste eeuw tonen.”

Deze kwalificatie van Airbus-onderdelen zal de geschiktheid aantonen van DED, het productieproces met additieven, voor structurele vliegtuigonderdelen. Het proces waarin individuele onderdelen worden geproduceerd, zal worden geformaliseerd om de concurrentiemogelijkheden in vergelijking met traditionele productietechnieken te verbeteren en tegelijkertijd afval te beperken door een verbeterde aankoop-vliegverhouding van materiaal.

Bezoek www.norsktitanium.com voor meer informatie over Norsk. Norsk toont ook zijn RPD™-technologie tijdens de internationale Paris Air Show van 17-20 juni.

Over Norsk Titanium

Norsk Titanium is 's werelds toonaangevende leverancier van luchtvaartwaardige, met additieven geproduceerde, structurele titaniumcomponenten. Het bedrijf is vooraanstaand in de luchtvaartindustrie door zijn gepatenteerde Rapid Plasma Deposition™ (RPD™)-proces dat titaniumdraad omzet in complexe componenten die geschikt zijn voor structurele en veiligheidskritieke toepassingen. Norsk Titanium is een preferente leverancier en heeft zich toegewijd tot het verlagen van de kosten van vliegtuigonderdelen en straalmotoren voor ’s werelds eersteklas luchtvaartfabrikanten. RPD™ is het eerste FAA-goedgekeurde, 3D-geprinte, structurele titanium van de wereld, dat een substantiële besparing op de doorlooptijd en kosten voor de luchtvaart, defensie en commerciële klanten oplevert. www.norsktitanium.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Lauren Quesada, Griffin Communications Group
Lauren@griffincg.com; 281-744-7938

Contacts

Lauren Quesada, Griffin Communications Group
Lauren@griffincg.com; 281-744-7938