GA-ASI’s I2C maakt situatie-inschatting kostenvriendelijker dankzij gebruik van automatisering en UX-gebaseerd design

The System for Tactical Archival, Retrieval and Exploitation (STARE) is a component of GA-ASI's new Integrated Intelligence Center. STARE's Common Operation Picture shows the location of ISR assets, where they can look, and what they are currently looking at. STARE's automated Processing, Exploitation, and Dissemination capabilities produces actionable intelligence faster with reduced manpower. (Graphic: Business Wire)

PARIJS--()--Het nieuwe geïntegreerde intelligentiecentrum (Integrated Intelligence Center, I2C) van General Atomics Aeronautical Systems, Inc. (GA-ASI) presenteert innovatieve manieren om de gebruikerservaring voor bestuurders van op afstand bestuurbare vliegtuigen (Remotely Piloted Aircraft, RPA) door het gebruik van automatisering en design op basis van gebruikerservaring (user experience, UX).

“I2C zal gegevens snel transformeren in actioneerbare intelligentie,” zegt David R. Alexander, voorzitter, GA-ASI. “Wij zien op vele fronten voordelen voor de strijdkrachten, waaronder de verlaging van operationele kosten – zowel op de grond als in de lucht en voor intelligentie. Door XC2, automatisch opstijgen en landen, MMC en ons certificeerbaar grondcontrolestation met één stoel verminderen we de bemanning met 50 procent.

GA-ASI’s modulaire en open software-architectuurdesigns stimuleren horizontale integratie van software van externe partijen en snelle integratie van nieuwe mogelijkheden, waardoor de volgende ontwikkelingen de ideale toolset vormen van intelligentie, surveillance en verkenning (Intelligence, Surveillance and Reconnaissance, ISR) voor gestroomlijnde en verbeterde samenwerking:

  • eXpeditionaire Command & Control (XC2): XC2-laptop maakt gebruik van GA-ASI’s ontwikkeling Advanced Cockpit door bepaalde mogelijkheden te koppelen aan een robuuste laptop. Een vooraf ingezette beheerder kan de laptop gebruiken om voorafgaand aan en na afloop van de vlucht geautomatiseerde checklists in te zetten om de setuptijden met tot wel 50% te verkorten en de vereisten te verminderen door de behoefte aan een vooraf bemand grondcontrolestation (GCS) te elimineren.
  • Certificeerbaar grondcontrolestation (CGCS): Het CGCS maakt operaties met één stoel mogelijk en vermindert zodoende de benodigde mankracht. De tactische situatieweergave voegt zowel ISR- en C4ISR-gegevens als missieplanning samen tot een enkel algemeen gebruiksbeeld (Common Operating Picture, COP). De geïntegreerde Collins Pro Line Fusion® maakt certificeerbaarheid van CGCS mogelijk voor besturing in nationaal luchtruim.
  • Multi-missie-controller (MMC): De MMC kan een enkele gebruiker inzetten om veilig meerdere vliegtuigen te controleren en transit- en routinematige ISR-missies uit te voeren met een draagbare controller. Als een vliegtuig de opdracht krijgt om dynamischere ISR- of een aanvalsmissie uit te voeren, maakt MMC een snelle overgave van het vliegtuig aan een toegewezen GCS mogelijk, waar een missiebemanning de controle kan overnemen.
  • Metis – geautomatiseerd intelligentieverzamelingsbeheer – Metis is een interface op kaartbasis waarmee een vooraf goedgekeurde Metis-gebruiker ISR-producten kan aanvragen bij het RPA, vergelijkbaar met het bestellen van een taxi bij Uber. Zodra de Metis-gebruiker een taak verzendt, wordt deze in realtime overgedragen naar de MMC. De MMC-gebruiker selecteert de taak en een geïntegreerde auto-router van een externe partij genereert automatisch een veilige route naar het aangevraagde doel.
  • STARE-beeldvorming: Het algemeen gebruiksbeeld van het systeem voor tactische archivering, terugwinning en exploitatie System for Tactical Archival, Retrieval, and Exploitation, STARE) toont vliegtuiglocaties, waar de bestuurder datgene kan zien waar zij naar kijken. Het Multi-INT-exploitatietool verzamelt, archiveert, verspreidt ISR-gegevens en maakt deze vindbaar, ten bate van beeldvormingsanalisten. STARE reduceert gegevensexploitatietaken van uren naar minuten.
  • Automatisering van intelligentie: I2C integreert mogelijkheden en softwarediensten van externe partijen om intelligentie-analisten effectiever te maken. Geautomatiseerde activiteitsmeldingen – gebaseerd op Multi-INT-gegevenscorrelatie – verminderen de behoefte aan zichtbare RPA-sensorgegevens om significante activiteit te selecteren. GA-ASI werkt samen met de beste bedrijven in kunstmatige intelligentie (KI) en machinaal leren, met bewezen, op KI gebaseerde systemen die worden ingezet in meerdere commerciële sectoren. GA-ASI brengt deze bedrijven KI-vaardigheden bij voor MQ-9, MQ-1C en Predator ISR-gegevens.

Deze tools en mogelijkheden worden operationeel ingezet, ondergaan operationele klantbeoordeling of zijn actieve vliegtuigen.

Hoge-resolutiefoto's van het geïntegreerde intelligentiecentrum zijn beschikbaar voor gekwalificeerde media uit het overzicht in het GA-ASI-mediacontact. Ga voor alle aankondigingen van GA-ASI met betrekking tot de Paris Air Show naar www.ga-asi.com/paris-2019.

Over GA-ASI

GA-ASI (General Atomics Aeronautical Systems, Inc.), een tak van General Atomics, is een toonaangevende ontwikkelaar en producent van bewezen betrouwbare RPA (Remotely Piloted Aircraft) systemen, radarapparatuur, en elektro-optische en daaraan gerelateerde missiesystemen, waaronder de Predator® RPA serie en de Lynx® Multi-mode Radar. Met meer dan 5 miljoen vlieguren levert GA-ASI toestellen met een lang uithoudingsvermogen, geschikt voor multi-missies, met geïntegreerde sensor- en datalinksystemen die nodig zijn voor situatieanalyses en snelle interventies tijdens persistente vluchten. Het bedrijf produceert ook allerlei grondstations en software voor sensorcontrole/beeldanalyse, biedt pilotenopleidingen en ondersteuning, en ontwikkelt metamateriaal-antennes. Ga voor meer informatie naar www.ga-asi.com.

Predator en Lynx zijn geregistreerde handelsmerken van General Atomics Aeronautical Systems, Inc.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Robert Walker
General Atomics Aeronautical Systems, Inc.
+1 (858) 524-8108
ASI-MediaRelations@ga-asi.com

Contacts

Robert Walker
General Atomics Aeronautical Systems, Inc.
+1 (858) 524-8108
ASI-MediaRelations@ga-asi.com