Norsk Titanium kondigt Rapid Plasma Deposition™ (RPD™)-machine met grotere capaciteit aan

De Gen-IV Large RPD™-machine maakt printen van grotere onderdelen en sneller printen mogelijk

PARIJS--()--Functionarissen bij Norsk Titanium (Norsk) hebben vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf een grootschaligere Rapid Plasma Deposition™ (RPD™)-machine heeft ontworpen en deze momenteel aan het bouwen is. Deze nieuwe machine is in staat op hogere printsnelheden complexere vliegtuig- en machinecomponenten te fabriceren. De nieuwe RPD™-machine, de G-IVL, zal gebruikmaken van dezelfde geavanceerde RPD™-technologie van het huidige productieproces met additieven (additive manufacturing) van Norsk.

De gepatenteerde RPD™-technologie en apparatuur van Norsk maakt gebruik van eigen procescontroles om titaniumdraad te smelten met plasmabranders, in een argonomgeving om near-net-shape componenten voor vliegtuigcasco- en vliegtuigmotortoepassingen te produceren. De Norsk G-IVL-machine zal het printoppervlak uitbreiden naar 190 bij 40 bij 60 cm. De machine zal zowel dubbelzijdige als enkelzijdige componenten printen van complexe configuraties en depositiemateriaal van meer dan 8 kg per uur. De resulterende component zal de materiaalkwaliteiten hebben die vergelijkbaar zijn met die van smeedwerk.

“De G-IVL-machine zal de capaciteit van Norsk aanzienlijk uitbreiden en de algemeen bereikbare componentenmarkt die RPD™-technologie kan gebruiken, vergroten. Dit zal de buy-to-fly-verhoudingen, productiekosten en doorlooptijden verlagen. Wij hebben dezelfde krachtige procescontroles gebruikt die zich hebben bewezen in commerciële vliegtuigtoepassingen in deze grotere machine,” aldus Carl Johnson, Vice President of Engineering en Chief Technology Officer van Norsk.

Norsk’s RPD™-technologie is de eerste Direct Energy Deposition (DED)-technologie die FAA-goedkeuring heeft gekregen en is OEM-gekwalificeerd leverancier van met additieven geproduceerde, structurele titaniumcomponenten. Norsk’s eigen RPD™-proces is geschikt voor structurele en veiligheidskritische toepassingen in de industriële segmenten commerciële vliegtuigen en motoren, olie en gas, zeevaart, automotive en metaalbewerking. Norsk is sinds meer dan twee jaar actief in de continue seriële productie van commerciële vliegtuigcomponenten.

Norsk is als brancheleider niet alleen de eerste in seriële commerciële productie, maar de enige producent van hard-metaaladditieven die machine-tot-machine-kwalificatie heeft bereikt. Dit betekent dat hetzelfde onderdeel tegelijkertijd op elke gekwalificeerde machine in elke faciliteit wereldwijd tegelijkertijd kan worden gedraaid. Norsk was een van de winnaars van de begeerde Aviation Week & Space TechnologyLaureates Award in 2018. Norsk kreeg ook een erkenning van de International Titanium Association als de “Application of the Year” in 2018.

Eerder dit jaar heeft de Society of Automotive Engineers (SAE) de “Additive Material Specifications (AMS) 7004 en 7005” uitgegeven voor RPD™-materiaal en het RPD™-proces van Norsk. Dit is het eerste Direct Energy Deposition (DED)-proces dat een SAE-specificatie-uitgave heeft bereikt.

Bovendien is Norsk de eerste en enige additievenproducent voor het printen en testen van een roterend onderdeel van een vliegtuigmotor. Dit werd samen met Pratt Whitney, TurboCam en de University of Notre Dame Turbomachinery Lab (UND) uitgevoerd. De rotor met geïntegreerd blad (Integrally Bladed Rotor, IBR) met een diameter van meer dan 50,8 cm werd geprint, machinaal bewerkt en geïnspecteerd volgens dezelfde strenge normen als die voor Pratt Whitney’s compressorschijven en vervolgens op volle draaisnelheden getest door het UND Turbomachinery Lab.

Bezoek www.norsktitanium.com voor meer informatie over Norsk. Norsk zal ook een demonstratie geven van hun RPD™-technologie bij de International Paris Air Show, van 17-20 juni.

Over Norsk Titanium

Norsk Titanium is 's werelds toonaangevende leverancier van luchtvaartwaardige, met additieven geproduceerde, structurele titaniumcomponenten. Het bedrijf is vooraanstaand in de luchtvaartindustrie door zijn gepatenteerde Rapid Plasma Deposition™ (RPD™)-proces dat titaniumdraad omzet in complexe componenten die geschikt zijn voor structurele en veiligheidskritieke toepassingen. Norsk Titanium is een preferente leverancier van Boeing, Spirit AeroSystems en GKN en zet zich in om de kosten van vliegtuigonderdelen en straalmotoren voor ’s werelds meest vooraanstaande luchtvaartfabrikanten te verlagen. RPD™ is het eerste FAA-goedgekeurde, 3D-geprinte, structurele titanium van de wereld, dat een substantiële besparing op de doorlooptijd en kosten voor de luchtvaart, defensie en commerciële klanten oplevert. www.norsktitanium.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Lauren Quesada, Griffin Communications Group
Lauren@griffincg.com; +1 281-744-7938

Contacts

Lauren Quesada, Griffin Communications Group
Lauren@griffincg.com; +1 281-744-7938