Norsk Titanium bereikt mijlpaal met Boeing’s Materials Allowable Program

PARIJS--()--Officiële vertegenwoordigers van Norsk Titanium (Norsk), 's werelds toonaangevende leverancier van luchtvaartwaardige, met additieven geproduceerde titaniumcomponenten kondigt de geslaagde afronding aan van de nieuwste fase van Boeing’s Material Allowables Program, waarin het met additieven geproduceerde Rapid Plasma Deposition™ (RPD™)-proces gekarakteriseerd wordt. Door deze belangrijke mijlpaal en de afronding van alle vereisten voorafgaand aan productie kan na afstemming van contractuele voorwaarden begonnen worden met de langetermijnproductie van bepaalde structurele titaniumonderdelen.

“We hebben alle benodigde operationele productiefaciliteiten, apparatuur en personeel voorbereid overeenkomstig deze Boeing-mijlpaal om na kwalificatie hoogwaardige productie mogelijk te maken. Onze faciliteit in Plattsburgh, New York is een echt hoogwaardig, geavanceerd centrum voor productie met additieven voor de 21ste eeuw en het voorbereidende werk van de teams van Norsk en Boeing is geweldig geweest in de voorbereiding op dit moment,” zei Michael Canario, President en CEO van Norsk.

Na de succesvolle kwalificatie van het eerste structurele, met additieven geproduceerde titaniumonderdeel dat gecertificeerd is voor commercieel gebruik, is Norsk al meer dan twee jaar doorlopend in productie. In die tijd werkten Norsk en Boeing verder samen om de toepassingen voor productie met additieven uit te breiden. Daarnaast is de kwalificatie van het Plattsburgh, New York Development and Qualification Center (PDQC) succesvol voltooid, waarmee is aangetoond dat dezelfde onderdelen succesvol kunnen worden geproduceerd door meerdere machines op meerdere locaties.

“Na het eerste succes zijn onze samenwerking en activiteiten met Boeing voortdurend uitgebreid. We voeren op dit moment meer testen uit om de lijst met mogelijke onderdeelkandidaten uit te breiden en te zoeken naar verbeteringen in de machine om grotere, complexere onderdelen te kunnen leveren,” concludeerde Canario.

Bezoek www.norsktitanium.com voor meer informatie over Norsk. Norsk toont ook zijn RPD™-technologie tijdens de internationale Paris Air Show van 17-20 juni.

Over Norsk Titanium

Norsk Titanium is 's werelds toonaangevende leverancier van luchtvaartwaardige, met additieven geproduceerde, structurele titaniumcomponenten. Het bedrijf is vooraanstaand in de luchtvaartindustrie door zijn gepatenteerde Rapid Plasma Deposition™ (RPD™)-proces dat titaniumdraad omzet in complexe componenten die geschikt zijn voor structurele en veiligheidskritieke toepassingen. Norsk Titanium is een preferente leverancier van Boeing en heeft zich toegewijd tot het verlagen van de kosten van vliegtuigonderdelen en straalmotoren voor ’s werelds eersteklas luchtvaartfabrikanten. RPD™ is het eerste FAA-goedgekeurde, 3D-geprinte, structurele titanium van de wereld, die een substantiële besparing op de doorlooptijd en kosten voor de luchtvaart, defensie en commerciële klanten oplevert. www.norsktitanium.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Lauren Quesada, Griffin Communications Group
Lauren@griffincg.com; +1 281-744-7938

Contacts

Lauren Quesada, Griffin Communications Group
Lauren@griffincg.com; +1 281-744-7938