Drie finalisten geslecteerd na het Blue Magic Belgium Evenement van GA-ASI

"We were very impressed by the many talented companies and particularly by the innovative concepts presented by these three finalists," said Linden Blue, CEO, GA-ASI. (Photo: Business Wire)

PARIJS--()--Er zijn drie finalisten geslecteerd na het Blue Magic Belgium evenement van GA-ASI met als doel GA-ASI en de ontwikkeling van het MQ-9B SkyGuardian Remotely Piloted Aircraft (RPA) te ondersteunen in België. De drie Belgische bedrijven selecteerden AIRobot, ALX Systems en Hexagon.

AIRobot, een bedrijf gevestigd in DronePort in Sint Truiden, België, focust op de ontwikkeling van prestatieapparatuur voor drones voor eenvoudige, precieze en veilige professionele besturing, en is ook gespecialiseerd in Kunstmatige Intelligente (Artificial Intelligence: AI) voor het verwerken van hyperspectraal beeldmateriaal. ALX Systems is een solution provider voor Onbemande Vliegtuig Systemen (Unmanned Aircraft System: UAS) gevestigd in Luik, België, en gespecialiseerd in AI voor het verwerken van Full Motion Video. De geospatiale afdeling van Hexagon, dat kantoor houdt in Leuven, België, specialiseert zich in software-oplossingen en geospatiale instrumenten voor het visualiseren van locatie-informatie, zoals UAS en het maken van een slimme, digitale realiteit.

GA-ASI organiseerde outreach-evenementen in België van 15 tot 16 mei met het doel om ondernemingen binnen het midden- en kleinbedrijf te identificeren die de ontwikkeling van SkyGuardian kunnen ondersteunen middels geavanceerde technologie. Dit volgde op de goedkeuring van de Belgische regering om te onderhandelen over de aankoop van SkyGuardian van GA-ASI om te voldoen aan de RPA-vereisten van het land.

“We waren erg onder de indruk van de vele getalenteerde bedrijven en in het bijzonder van de innovatieve concepten die werden gepresenteerd door de drie finalisten,” zei Linden Blue, CEO, GA-ASI.

Blue Magic Belgium was een evenement voor Onderzoek en Ontwikkeling (O&O) dat in twee regio’s van België werd georganiseerd. Ongeveer 50 verbonden ondernemingen registreerden zich voor het evenement en 19 bedrijven werden geselecteerd om hun innovatieve technologieën te presenteren aan een panel van experts van GA-ASI. GA-ASI stelt $3 miljoen beschikbaar voor het financieren van O&O in de Belgische industrie. Deze investering focust op hoogwaardige technologische ontwikkeling van het midden- en kleinbedrijf. Het startkapitaal zal worden gebruikt om Belgische capaciteiten te ontwikkelen die voldoen aan de doelstellingen van het Ministerie van Defensie (MvD) om concurrerend te kunnen zijn in toekomstige Europese RPA-programma’s.

Over GA-ASI

General Atomics Aeronautical Systems, Inc. (GA-ASI), een tak van General Atomics, is een toonaangevende ontwikkelaar en producent van bewezen, betrouwbare Remotely Piloted Aircraft (RPA) systemen, radarapparatuur, en elektro-optische en daaraan gerelateerde missiesystemen, waaronder de Predator® RPA serie en de Lynx® Multi-mode Radar. Met meer dan 5 miljoen vlieguren levert GA-ASI toestellen met een lang uithoudingsvermogen, geschikt voor multi-missies, met geïntegreerde sensor- en datalinksystemen die nodig zijn voor situatieanalyses en snelle interventies tijdens persistente vluchten. Het bedrijf produceert ook allerlei grondstations en software voor sensorcontrole/beeldanalyse, biedt pilotenopleidingen en ondersteuning, en ontwikkelt metamateriaal-antennes. Ga voor meer informatie naar www.ga-asi.com.

Predator en Lynx zijn geregistreerde handelsmerken van General Atomics Aeronautical Systems, Inc.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Robert Walker
General Atomics Aeronautical Systems, Inc.
+1 (858) 524-8101
ASI-MediaRelations@ga-asi.com

Contacts

Robert Walker
General Atomics Aeronautical Systems, Inc.
+1 (858) 524-8101
ASI-MediaRelations@ga-asi.com