Historisch landgoed van 27 hectare even buiten Barcelona wordt geveild door Concierge Auctions

Villa Argentona (Photo: Business Wire)

LONDEN--()--Het vooraanstaande internationale handelsplatform Concierge Auctions organiseert de verkoop van Villa Argentona, een historisch landgoed gelegen in een plaatsje op 30 minuten afstand van het stadscentrum van Barcelona, Spanje. Dit volledig gerestaureerde landgoed dateert uit de 16e eeuw en kan perfect worden gebruikt als woning voor een gezin of als locatie voor evenementen. De collectie kunst- en beeldhouwwerken van het landgoed is inbegrepen in de verkoop, en de waarde hiervan wordt afzonderlijk geraamd op EUR 1 miljoen. De aanvankelijke indicatieprijs van het landgoed bedroeg EUR 12,5 miljoen. Het landgoed wordt op 18 juli geveild zonder ophoudprijs. Er kan worden geboden vanaf 16 juli.

Het hoofdgebouw biedt 1696 vierkante meter aan leefruimte, waaronder vijf slaapkamers en zes badkamers. Tot de formele ontvangstruimten behoren een salonhal, een aantal tekenkamers en een bibliotheek. Het landgoed kent eigentijdse voorzieningen zoals een wijnkelder met klimaatregeling en een opslagcapaciteit voor 2500 flessen, en een wellnesscentrum met gewichten en een cardioruimte, een binnenzwembad, sauna, hammam, massageruimte en eigen keuken. Verder bevinden op het landgoed drie gastenonderkomens, personeelswoonruimte en een 16e eeuwse kapel. Op het uitgestrekte terrein bevinden zich stallen, een garage voor acht auto's, een buitenzwembad, een tennisbaan, een voetbalveld, een groente- en fruittuin en bospaden. De collectie kunstwerken, antiek en beeldhouwwerken, die is inbegrepen in de uiteindelijke veilingprijs, bestaat uit een kleine 50 kunstwerken en antieke objecten en 20 beeldhouwwerken.

Het schilderachtige plaatsje Argentona is populair onder toeristen dankzij de traditionele Catalaanse architectuur en het schitterende groen. In het plaatsje bevindt zich een populair museum met onder andere werk van Pablo Picasso en wordt elk jaar in augustus het levendige Festa Major georganiseerd. De luchthaven Barcelona El Prat is over de weg in 40 minuten te bereiken.

Caitlin Keys, Managing Director van Concierge Auctions voor de regio EMEA merkt op: “Dit is onze tweede verkoop in het gebied van Barcelona en het verheugt ons zeer terug te keren naar deze regio van Spanje. Veinat de Clara is een van de grootste landgoederen in de omgeving en biedt uitstekende mogelijkheden als woonruimte voor een gezin, als horecagelegenheid, of voor het organiseren van evenementen.”

Het landgoed is hier te bekijken en is dagelijks te bezichtigen tussen 11.00 en 14.00 uur of op afspraak.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Alice Lacey
alice@relevanceinternational.com
+442038688700

Contacts

Alice Lacey
alice@relevanceinternational.com
+442038688700