Asuragen presenteert tijdens conferentie van de European Society of Human Genetics (ESHG) 2019

Zakelijke satellietbijeenkomst en talrijke wetenschappelijke posterpresentaties over nieuwe Asuragen-producten

AUSTIN, Texas--()--Asuragen, Inc., een moleculair diagnostisch productiebedrijf dat gebruiksvriendelijke producten voor complexe genetische en oncologische testen levert, zal een zakelijke satellietbijeenkomst organiseren en de AmplideX®-technologie tonen tijdens meerdere wetenschappelijke posterpresentaties gedurende de komende conferentie van de European Society of Human Genetics (ESHG) in Gothenburg (Zweden) op 15-18 juni.

Tijdens de zakelijke satellietbijeenkomst “Een licht werpen op donker DNA: eenvoudige en gestroomlijnde oplossingen voor SMN1/2-kopienummerbepaling, HTT-expansies en meer…” (Shining a Light on Dark DNA: Simple and Streamlined Solutions for SMN1/2 Copy Number Determination, HTT Expansions, and More…) worden de nieuwste toevoegingen aan de AmplideX-productfamilie getoond. Márcia Oliveira, PhD, ErCLG, Centro Hospitalar do Porto E.P.E. Centro de Genetica Medica Doutar Jacinto de Magalhaes in Porto (Portugal) deelt haar laboratoriumervaring met het evalueren van de AmplideX PCR/CE SMN1/2 Kit*, waarmee het kopienummer voor zowel SMN1 als SMN2 wordt bepaald in een enkele PCR-reactie in minder dan vier uur. Daarnaast zal Ferdinando Squitieri, MD, PhD, Head of Neurology CSS-Mendel Institute of Human Genetics en Head of Huntington and Rare Diseases Unit IRCCS in Rome (Italië), zowel het klinische als het laboratorische perspectief beoordelen voor de ziekte van Huntington en de wijze waarop de AmplideX PCR/CE HTT Kit* de herkenning en sizing van CAG-trinucleotide-expansies in het HTT-gen stroomlijnt. Het symposium zal plaatsvinden op zondag 16 juni, van 11.15-12.45 uur in kamer A2 van het Zweedse Beurs- en Congrescentrum in Gothenburg.

Er zullen tijdens de bijeenkomst vier posters worden gepresenteerd met de nieuwste ontwikkelingen van Asuragen binnen het snelgroeiende AmplideX-productportfolio en de voortdurende inspanningen ter ondersteuning van de gemeenschap voor genetisch onderzoek.

Er zullen twee posters worden gepresenteerd tijdens de postersessie in groep B, op zondag 16 juni van 16.45-17.45 uur.

  • P10.35B: Nauwkeurige kwantificering met een enkel buisje van SMN1- en SMN2-kopienummers aan de hand van een snel en gestroomlijnd PCR/CE-assay, beoordeeld in twee verschillende laboratoria (Márcia Oliveira, PhD, ErCLG)
  • P14.039B: Analytische validatie van een gevoelige diagnostische test voor myotone dystrofie type 1 (DM1) die precieze herhaalde sizing biedt en zygositeit oplost met een enkele PCR (Gary Latham, PhD)

Er zullen twee extra posters worden gepresenteerd tijdens de postersessie in groep D, op maandag 17 juni van 16.45-17.45 uur.

  • P09.061D: Een nieuw, herhaald afgestemd PCR-assay om het volledige bereik van trinucleotide CAG-herhalingen in het Huntington-gen (HTT) te herkennen (Ferdinando Squitieri, MD, PhD)
  • P01.28D: Afwezigheid van AGG-interrupties is een risicofactor voor een volledige mutatie-expansie tussen etnische, diverse FMR1-premutatiedragers (Noam Domniz, MD)

“AmplideX-technology blijft de detectie en interpretatie van genomische doelen in een breed spectrum aan neurodegeneratieve en neurologische ontwikkelingsstoornissen revolutionaliseren”, zei Matthew McManus, MD, PhD, president en CEO van Asuragen. “Ons snelgroeiende productportfolio voor genetica, met eenvoudige en gestroomlijnde werkstromen voor testen, maakt analyse van deze belangrijke doelen mogelijk voor laboratoria overal ter wereld.”

Het bedrijf is tijdens de conferentie ook aanwezig in stand 274.

* Uitsluitend voor gebruik bij research. Niet bestemd voor gebruik bij diagnostische procedures.

Over Asuragen

Asuragen is een moleculair diagnostisch productiebedrijf dat een revolutie teweeg brengt in de manier waarop patiënten in genetica en oncologie worden behandeld. De diagnostische systemen van Asuragen, samengesteld uit eigen chemie en software, bieden krachtige antwoorden met gebruik van breed geïnstalleerde instrumentenplatforms. Ze zijn eenvoudig over te nemen en vergroten de mogelijkheid om patiënten te helpen. Asuragen is een productontwikkelaar die snel en efficiënt huidige en opkomende klinische behoeften aanpakt, waaronder kankerdiagnose en monitoring, genetica en veroudering, waardoor de beste diagnostische testen aan laboratoria kunnen worden geleverd binnen de levensloop van een patiënt. Ga voor meer informatie naar www.asuragen.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Asuragen, Inc.
Lynne Hohlfeld
SVP, Corporate Development en CFO
T: 512.681.5200
lhohlfeld@asuragen.com
www.asuragen.com

Contacts

Asuragen, Inc.
Lynne Hohlfeld
SVP, Corporate Development en CFO
T: 512.681.5200
lhohlfeld@asuragen.com
www.asuragen.com